DEBRECENI JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA    

 

Iskola elérhetősége:

OM:031079

4030 Debrecen Monostorpályi út 63 Telefon:06-52-535-225/226,

2018. KARÁCSONY

December 21-én karácsonyi műsort tartottunk. A negyedikesek a "Kilenc csillag" című színdarabot adták elő, majd egy karácsonyi dalcsokorral kedveskedtek a közönségnek. A dalokat a szereplőkkel együtt énekelték a résztvevők. A műsort kétszer adtuk elő, nyolc órától a felső tagozatosok, fél 11-től az alsósok és a szülők vettek részt az előadáson. Az utólagos visszajelzések alapján a műsor nagy sikert aratott.

képek itt


2018. CSALÁDI NAP

Az iskolánk 2018. december 15-én, szombati munkanapon rendezte meg az EFOP 3.1.5 lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók támogatására kiírt pályázat keretein belül a Családi nap- közös karácsony c. programját. Ezen a napon gyerekek, szülők és az intézmény pedagógusai együtt készülődhettek a szeretet ünnepére. Készítettünk karácsonyi képeslapot és díszeket, együtt nevethettünk a játékos vetélkedőkön és a sportversenyeken. A jó hangulatú nap végén a karácsonyfa körül állva énekeltük el a nap során megtanult ünnepi dalt.

képek itt


2018.OKOSKA MATEMATIKA VERSENY

 2018. november 22-én újra megrendezésre került az "OKOSKA" óvodás matematikai verseny. Közel 30 óvodás került be az iskolai fordulóba. A nagycsoportos óvodások és kísérőik jól érezték magukat a versenyen és élményekkel telve tértek haza.

Helyezettek:

     I.   Balogh Boglárka /Sinay Miklós Óvoda/

     II.  Salánki Zsanett /Szivárvány Óvoda/

     III. Bíró Tamara /Sinay Miklós Óvoda/

képek itt


 2018. BEMUTATÓ ÓRA NOVEMBER 21.

2018. november 21-én tartott foglalkozáson a leendő elsősök a negyedikesekkel játékos feladatokat oldottak meg. A kicsik kipróbálhatták az interaktív táblát. A szülők megismerkedhettek, beszélgethettek a leendő elsős tanító nénikkel.

            

            

            


2018. ÓVODÁSOK ISKOLÁBAN NOVEMBER 20.

Évről évre szeretettel fogadjuk november végén a szomszédos Szivárvány Óvoda nagycsoportosait. Az Ovi-suli hét első napján a leendő iskolások óvó nénijükkel sétáltak át iskolánkba. A látogatás remek hangulatban zajlott. Az ovisok érdekes foglalkozásokon vehettek részt: az interaktív táblán fejlesztő játékokat játszhattak, Mikulásokat készíthettek papírból. Közben mesét néztek, énekeltek, verseltek. A kezdetben izguló, megszeppent kicsik hamar feloldódtak. Ezután az ovisok iskolánk tornatermében játékos sor- és váltóversenyen mutathatták meg ügyességüket. Reméljük jól érezték magukat!

képek itt


 2018. PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP NOVEMBER 16.

Iskolánkban 2018. november 16.-án Pályaorientációs napot rendeztünk, a HBM. Pedagógiai Szakszolgálat pályaválasztási tanácsadó két munkatársa közreműködésével.

A program célja, hogy bővüljenek a tanulók pályaválasztással kapcsolatos ismeretei, hogy minél alaposabb információik legyenek a diákoknak a választható szakmákról, a továbbtanulási lehetőségekről.

A 8. osztályos diákokat a továbbtanulás komoly döntéshozatal elé állítja, hogy milyen szakmát vagy milyen szakterületet válasszanak, amelyben eltudják képzelni jövőjüket. Az 5., 6., 7. évfolyam tanulói interaktív csoportos foglalkozáson vettek részt. Önismereti játékok segítségével állapították meg erősségeiket, különböző szakmák tevékenységeivel ismerkedtek. A 8. osztályos tanulók alapkészségeik fejlettségét mérő teszteket töltöttek ki, ezek kiértékelése, ha elkészül, akkor minden diák személyre szóló tájékoztatást kap képességeiről, érdeklődési köréről.

Ezzel segítve a hatékonyabb iskola és pályaválasztást.

Sok élményben, tapasztalatban gazdagodtak tanulóink.

képek itt


 2018. NYÍLTNAP NOVEMBER 14.

A szülők megtekinthették a 3. osztály nyelvtan óráját, lehetőségük volt betekinteni az iskolában folyó munkába. Sokan érdeklődtek gyermekeik munkájáról. A tanulók nagyon aktívak voltak az órán, szépen dolgoztak, bebizonyították tudásukat, ügyességüket a mondatfajták témakörében.

         

         


2017/2018

   TÁJÉKOZTATÁS

A nyári szünetben irodai ügyelet az alábbi szerdai napokon lesz 9.00-13.00 között:

2018. július 11.

2018. július 25.

2018. augusztus 8.

2018. augusztus 22-től minden munkanapon.

A javítóvizsgák időpontja 2018. augusztus 23. és 24. 9.00 óra.

Tankönyvosztás: ingyenes. Első tanítási napon kapják a diákok.

Első tanítási nap: 2018. szeptember 03. /hétfő/


    2018. Ballagás

 

   Az idén két osztály ballagott és egy hetedik ballagtatott, valamint a 6.a-ból Zubály Fanni és a 6.b-ből Maklaga Nikolett. A végzősök nagy izgalommal készültek az eseményre. A szokásos ballagási énekekkel vonultak az osztály termekből az udvarra ahol az ünnepség lezajlott.

   Igazgatónő ünnepi beszéde után a nyolcadikosok búcsúja következett az iskolától a tanáraiktól és tanuló társaiktól, majd a hetedikesek köszöntek el a nyolcadikosoktól.

   Több a tanulmányi illetve versenyeken elért szép eredményekért kaptak a diákok oklevelet és jutalom könyveket.

   A ballagás záró eseményeként az összetartozást és ugyanakkor a szabadság és távozást szimbolizáló lufi eresztésre került sor.

   Mindig felemelő érzés a végzősök kibocsátása az almamáterből, de egyben szomorúság is. Hiszen nagyon sok kedves emlék marad utánuk mind a nevelőkben mind a gyerekekben.

   Nagyon szép emlékezetes esemény volt az idei ballagás is.

képek itt


   2018.Jonatán könyvolvasási verseny

 

Ebben az évben is már hagyományosan megrendezésre került az olvasási verseny.

     A Bolygókapitány szerepét Géza bácsi töltötte be. Hat kisbolygón a következő kapitányok voltak: Kovácsné Kriszti néni, Vízlerné Margó néni, Pócsiné Kata néni ,a könyvtáros Tünde néni, Jánosiné Ági néni, Rubin Andi néni, Kocsisné Emese néni. Én mint új Bolygókapitány nagyon sokat köszönhetek Emese néninek a szervezésben, az ajándékok elkészítésében tett fáradozásaiért. Köszönet neki érte.

A gyerekek 6 csapatban mérték össze tudásukat, ügyességüket. Az előzetes feladatok megoldásában ötletesebbnél ötletesebb megoldások születtek. A 3.osztályosok a kért csapatindulóba még a Bolygókapitányt is beleénekelték.

Két kategóriában hirdettünk győztest ez az alsósok illetve a felsősök kategóriájában.

Az alsósoknál az elsősök „Olvasóbarátok”csapata lett a győztes. A felsősöknél a nyolcadikosok„Öregdiákok”csapata.

Egy tartalmas szórakoztató délutánt sikerült a gyerekeknek szerezni. Remélem ez a siker bátorítja majd osztálytársaikat is arra hogy minél többet olvassanak. Az olvasás révén kitárulkozik a világ előttük, bővítve szókincsüket látókörüket tudásukat.

képek itt


    2018.ANYÁK NAPJA

 Május első vasárnapján köszöntjük minden évben az édesanyákat, nagymamákat, dédmamákat. Megköszönjük a sok szeretetet, gondoskodást, mellyel születésünk óta elhalmoznak minket. Jelenlétük, munkájuk mindannyiunk életének része. Rohanva éljük napjainkat, de  biztos pontot jelenthet, ha néhány percre melléjük ülhetünk.

Ezen a napon elmondhatjuk mindazt, amit talán egész évben ott tartogatunk magunkban: "anya, mama, köszönöm, hogy vagy nekem!"

Május 10-én az első osztályosok mondtak köszönetet kis műsorukkal szeretteiknek…

képek itt


    2018. MESSZELÁTÓ VERSENY

A Debreceni Benedek Elek Általános Iskola által szervezett "Messzelátó" környezetismereti levelezős versenyen IV. helyezést értek el iskolánk 1. osztályos tanulói. A csapat tagjai: Földeáki Laura, Sztari Jázmin, Pető Szabolcs Levente. Gratulálunk a szép eredményhez!

            


    2018. JÓZSEF ATTILA SZAVALÓVERSENY

 Már hagyományosan minden évben József Attila születésére emlékezve megrendezzük a városi szavalóversenyt. Idén sem volt másképp. A költő születésnapja egyben a költészet napja is.  Az idén 70 gyerek versengett négy korcsoportban. Az óvodások mellett az elsős-másodikosok, a harmadik-negyedikesek és az ötödikes-nyolcadikos diákok mérték össze előadó képességeiket. Nem volt meghatározva, hogy melyik költőtől és milyen verset szavaljanak. Így minden versenyző saját egyéniségének megfelelő művet választott.

A zsűri értékelésében kitért a gyerekek sikeres versválasztása mellett a remek, hangsúlyos, már-már művészien előadott alkotásokra. Ebből az alkalomból városi rajzversenyt is hirdettünk ahova kiváló munkák érkeztek. A rajzok témái sem voltak kötöttek, ugyanúgy a választott technikák sem.

Helyezettek:

Óvodások:

I.   Kerezsi Lili /Szivárvány Óvoda/

II.  Papp Csilla Zsófia /Ispotály Óvoda/

III. Szűcs Dávid /Szivárvány Óvoda/

Különdíj: Görbe Tímea /Áchim Óvoda/

1-2. osztály:

I.   Varga Viktória /Epreskerti Általános Iskola/

II.  Pénzes Dávid /Ibolya utcai Általános Iskola/

III. Mosolygó Boglárka /Epreskerti Általános Iskola/

Különdíj: Rostás Kornél /H.B.M-i Általános Iskola Gimnázium és Kollégium/

3-4. osztály:

I.   Erdei Kincső Dóra /Epreskerti Általános Iskola/

II.  Zán Lili /Debreceni Vörösmarty Általános Iskola és AMI/

III. Deli Titanilla /Debreceni Vörösmarty Általános Iskola és AMI/

Különdíj: Bendik Zsombor /Debreceni Dózsa György Általános Iskola/

5-8. osztály:

I.   Gyarmati Dorina /Debreceni Karácsony Sándor Általános Iskola/

I.   Márta Anna /Ibolya utcai Általános Iskola/

II.  Kaszás Blanka /Vénkerti Általános Iskola és AMI/

III. Székely Krisztián /Debreceni Benedek Elek Általános Iskola/

Különdíj: Vilmán Vivien  /Debreceni Vörösmarty Általános Iskola és AMI/

Egy nagyon jó hangulatú, eredményes, tartalmas délelőttöt tölthettek el a gyerekek a költőre emlékezve.

képek itt


    1848-1849-ES FORRADALOMRA  EMLÉKEZTÜNK

Iskolánkban már hagyomány, hogy ünnepség keretében emlékezünk meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról. Az ünnepi műsort minden évben az aktuális 6. osztályosok készítik el az iskolánk tanulóinak. Az idén sem volt ez másképp.

Ez egy kerek évforduló, ugyanis a 170. évvel ezelőtt történt eseményeket elevenítették meg. A Pilvax kávéháztól egészen Táncsics Mihály kiszabadításáig. Középpontjában a "Mit kíván a Magyar Nemzet" 12 pontjának elfogadásától annak kinyomtatásáig. A gyerekek hűen visszaidézték a történések mellett a forradalom szimbólumát a kokárdát is. Az előadásban helyett kapott a modern technika. Projektoros kivetítés segítette nemcsak a diákok előadását, de a néző közönség történelmi ismereteinek jobb megértését. Az esemény most két részletben történt megrendezésre. Előbb az alsósoknak, majd a felsős tanulók adták elő a műsort. Látványos, szép kivitelű, tartalmas előadás volt.

Köszönet a 6. osztályos gyerekeknek és felkészítőinek Gyulai Katalin és Pócsiné Katika tanárnőnek.

képek itt


    2018.FEBRUÁR 23. FARSANG

Már hagyományosan kerül megrendezésre az iskolai farsang. Az alsós és felsős gyereke is hetekkel ezelőtt kezdtek készülni az eseményre. Elérkezett a nap. Mindenki várta a megnyitót. Nagy kíváncsisággal tekintették meg egymás jelmezeit az alsós diákok. A felsősök inkább a farsangi jelmezes felvonulást követő discót várták. Meglepetést is tartogatott számukra az esemény. Megtisztelte az előadást Mozart, őt választották a zsűri elnökének. A díjazás osztályonként történt, első, második és harmadik hely formájában. Ezek a lányok és fiúk könyv ajándékban részesültek, míg a többiek édességekkel térhettek vissza a valóságba. A rendezvény jól sikerült, mert minden gyermek megelégedésére zajlott le. A felsősök a zene hangjaira járták a táncot. A résztvevők egy kellemes péntek délutánt tölthettek el.

képek itt


    2018.CSALÁDOK ORSZÁGOS KONCERTJE

Iskolánk "mini hangversennyel" csatlakozott 2018. január 15-én a Család- OK ORSZÁGOS koncertjéhez.

      


    2017. Hajdú-Bihar Megyei Szépíró Verseny

Intézményünk ebben a tanévben is megrendezte a Szépíró Verseny iskolai és megyei fordulóját, melyen 12 tanulónk képviselte iskolánkat.

Iskolai forduló:

2017. december 20-án zajlott, ahol 40 SNI és BTM nehézséggel küzdő tanulónk mutatta meg legszebb írását, akik közül korosztályonként három tanuló, összesen 12  fő továbbjutott a verseny megyei fordulójára.

Megyei forduló:

2018.03.13-án került lebonyolításra a már hagyományosnak mondható Szépíró Verseny megyei fordulója, ahol  19 Hajdú-Bihar megyei általános iskola összesen 80 tanulója vett részt az alábbi telekülésekről: Kaba, Hajdúnánás, Balmazújváros, Debrecen.

A nap programját az AURA Segítő Kutya Alapítvány bemutatója színesítette, melyen a  kiképzett terápiás kutyák megmutathatták tudásukat. A résztvevők nagy örömmel kapcsolódtak be a „mutatványokba”.

A versenyen elért helyezések:

       Kategória - 1.-2. osztály) :

I.                  Kovács Bence – Hallássérültek EGYMI – Debrecen

II.                 Baktai Szebasztián – Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola – Debrecen

III.                Bundi Viktória – Debreceni Petőfi  Sándor Általános Iskola

                Kategória -3.-4. osztály:

I.                  Szima Eszter – Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola

II.                 Forgács Panna – Hallássérültek EGYMI – Debrecen

III.                Kabály Judit – Kabai  Sári Gusztáv Általános Iskola           

       Kategória- 5.-6. osztály:

I.                  Kiss Levente – Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola

II.                 Szabó Alexandra – Debreceni Vénkerti Általános Iskola

III.                Kovács Kinga – Bocskai István Általános Iskola – Hajdúnánás

       Kategória – 7.-8. osztály:

I.                  Nemes Enikő Rozália – Hallássérültek EGYMI  - Debrecen

II.                 Vadász Ilona – Bárczi Gusztáv EGYMI – Debrecen

III.                Bellon Éva – Kabai Sári Gusztáv Általános Iskola

 

képek itt


2017.INFORMATIKAI-KULTÚRTÖRTÉNETI VERSENY

2017.12.20-án került sor a városi informatikai-kultúrtörténeti versenyünk eredményhirdetésére, melyre egyéni vagy csapatok jelentkezését vártuk. Az idén Debrecen-Európa kulturális fővárosa 2023 címmel hirdettük meg versenyünket, melyre 6 iskola 10 pályázata érkezett be.

Helyezettek:

I.   Rácz Janka és Répás Zsófia /Huszár Gál Általános Iskola/

II.  Aranyász János Márk és Tőzsér Bence /Lilla Téri Általános Iskola/

III. Üveges Anna és Kunkli Orsolya /Petőfi Sándor Általános Iskola/

     

     


     2017.KARÁCSONY

Az idén is megtartottuk a már hagyományosnak nevezhető iskolai karácsonyi ünnepségünket. A gyerekek nagyon várták ezt az alkalmat, mert amellett, hogy következett a téli szünet nagy buzgalommal készültek az ünnepségre. Az ünnepi előadás a 4. osztályosok műsorával zajlott. A verses, énekes, táncos produkcióknak a gyerekek lelkesen tapsoltak. Az intézményvezető asszony köszönő szavai után kellemes vakációt kívánt a tanulóknak. Ezt követően pedig egy bejelentést tett, miszerint a fenntartó segítségével az iskolánk tanulóit játékokkal ajándékozták meg. Az ünnepség végén ennek a kiosztása történt meg, melynek iskolánk közössége nagyon örült.

képek itt


    2017. OKOSKA MATEMATIKA VERSENY

Hét óvodából, közel 60 nagycsoportos óvodás első fordulós feladatai érkeztek be iskolánkba.

A második megmérettetésre 30 gyermek kapott meghívást november 20-ra. Az apróságok ügyesen és önállóan oldották meg a relációkat, szabályjátékokat és kombinatorikai feladatokat tartalmazó feladatsort.

A következő helyezések születtek:

I.   Salánki Zsanett /Szivárvány Óvoda/

I.   Barkó Gergő /Szivárvány Óvoda/

II.  Megyessy Panna /Áchim A. V. Óvoda/

II.  Szatmári Tamás /Áchim A. V. Óvoda/

III. Korcsolai György /Százszorszép Óvoda/

III. Répási Zalán Zoltán /Ispotály u. Óvoda/

Köszönjük a részvételt és jövőre is várjuk a versenyezni vágyó nagycsoportosokat.

                          


    2017.október 1. ZENEI VILÁGNAP

 

A Zenei Világnapról október 2-án rendkívüli ének-zene órán emlékeztünk meg.

Hagyományainkhoz híven az Állatok Világnapját, s a Magyar Népmese napját is ezen alkalommal ünnepeltük, hisz zenehallgatás közben különleges illusztrációk születtek a megtekintett magyar állatmeséről az osztályokból delegált csapatok közös munkája eredményeként.

    

    

    


    2017.KIHÍVÁS NAPJA

A gyermekek gimnasztikával kezdtek. A feladatok: futás a pálya körül, kötélhúzás, dekázó és kispályás labdarúgó verseny, zsinórlabda meccs, hullahopp karika, ugráló kötél gyakorlatok. A diákok szívesen mozogtak, amelyeket a fényképek is mutatják.

képek itt


ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTÉSI AKCIÓNAP

Az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. ezúton tájékoztatja a Tisztelt lakosságot, hogy elektromos és elektronikai hulladékgyűjtési akciónapot szervez. Minden berendezést átveszünk, ami valaha árammal működött!

Helyszín: Debreceni József Attila Általános Iskola udvara 4030 Debrecen, Monostorpályi u. 63.

Időpont: 2017. április 24. hétfő 07.00-16.00

             2017. április 25. kedd 07.00-16.00


    2017.VÁROSI versmondó és rajzverseny

A Debreceni József Attila Általános Iskola és a József Attila Általános Iskoláért Alapítvány 

a 2016/2017. tanévben is megrendezi a „Költészet Napja” keretében versmondó - és rajzversenyét.

A versenyek ideje: 2017. április 12. 9.00 óra

Helye: Debreceni József Attila Általános Iskola 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63.

A versmondó versenyre magyar költők szabadon választott verseivel nevezhetnek a diákok.

Korosztályok:            Óvodások

                                1-2. osztályos korcsoport       5-6. osztályos korcsoport

                                3-4. osztályos korcsoport       7-8. osztályos korcsoport

                                Korcsoportonként 2-3 fő nevezését várjuk.

Jelentkezni 2017. március 20-ig a résztvevő adataival (név, iskola neve, osztály, a választott vers szerzője, címe) lehet.

Nevezési cím: e-mail: szavaloverseny0412@gmail.com

A rajzversenyre ugyanezen korosztályok nevezését várjuk.

Téma:  versillusztráció készítése bármely vershez (A3-as vagy A4-es méretben, tetszőleges technikával).

A rajzok leadásának határideje: 2017. március 20. az iskolánk titkárságán.

A rajzon kérjük, az alábbi adatokat tüntessék fel: név; életkor; vers szerzője és címe; iskola; iskola címe.

Eredményhirdetés: 2017. április 12-én a megnyitón. A helyezetteket telefonon értesítjük.


   2017.JÓZSEF ATTILA KUPA

A Debreceni József Attila Általános Iskola és a József Attila Általános Iskoláért Alapítvány az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan megrendezi a József Attila Kupa, kispályás labdarúgó versenyt.

Ideje: 2017. április 12. – Szerda – 11:00 óra

Helye: Debreceni József Attila Általános Iskola – sportpálya (rossz idő esetén tornaterem)

Korcsoport: IV. korcsoport (7-8. osztály)

Maximális csapatlétszám: 10 fő

Pályán lévő játékosok száma: 5+1 fő

Játékidő: 2 x 10 perc

Nevezési határidő: 2017. március 30.

Nevezési cím: tel.:  52/449-030

            e-mail: jozsefattila@iskola.debrecen.hu

 A felkészüléshez sok sikert kívánunk!


   „Plüssmacit minden mentőautóba!”

A 4. osztályos lányok- Orosz Aliz, Lakatos Diána, Balogh Valéria Hajnalka é Kovács Beatrix-

a  „Plüssmacit minden mentőautóba!” országos kezdeményezés felhívására ajánlották fel plüssjátékaikat a mentőkocsiban szállított rémült kis betegek számára.

A lányok úgy gondolták, hogy a kis betegeknek sokat jelenthet, ha van a mentőautóban egy ölelgetni való, pihe-puha barát, ebben ők is segíteni akartak és tudtak felajánlásukkal.

           


   2016. ovi- suli hét

Programok:

November 14.: Ovisok az iskolásoknál

November 15. 8.00-10.00: NYÍLT NAP 1-2 . óra

                    Szeretettel várjuk a leendő első osztályosok szüleit!

November 16. 14.00 óra: Játékos sor- és váltóverseny a körzetes óvodák részvételével.

November 17. délelőtt: Tanítók az ovisoknál

                   13.00 óra: Játékos foglalkozások óvodásoknak

November 18. 14.00 óra: Okoska matematika verseny


   Tanítás nélküli nap

2016. október 28-án tanítás nélküli nap lesz!


     őszi szünet 2016. november 2.- november 4.

A szünet előtti utolsó tanítási nap 2016.október 28 /péntek/, a szünet utáni első tanítási nap

2016. november 07. /hétfő/


 TÁJÉKOZTATÓ A TANKÖNYVEKRŐL A SZÜLŐKNEK 2016/2017TANÉVTŐL:

Az általános iskolák 1.-4. évfolyamán az állam átvállalja a tankönyvek költségeit, és térítésmentesen biztosítja minden tanuló részére.

 Ezen tankönyvek egy része könyvtári (pecsétes) tankönyv, melyet a szülő a tanév végén köteles megfelelő állapotban visszahozni a könyvtárba! A pecsétes tankönyvek egy része lehet használt tankönyv is!

A tankönyveket augusztus végén, az iskolában vehetik át a szülők, ennek pontos időpontjáról az iskola honlapján, valamint a bejáratnál kifüggesztett tájékoztatóról értesülhetnek.

Ha a szülő az ingyenes tankönyveken túl szeretne tankönyvet vásárolni, akkor azt a KELLO webshop felületén megteheti: http://webshop.kello.hu linkre kattintva. Ennek megrendelésével, átvételével, kifizetésével az iskola nem foglakozik, a szülő önállóan intézheti. A felület várhatóan 2016. május végén, júniusban nyílik meg.

Az iskola által rendelt tankönyvek pontos listáját az iskola honlapjáról ismerhetik meg a szülők.

Honlapunk elérhetősége: http://www.djozsefattila.fw.hu/

2016-06-30                                                        Berdóné Deli Zita tankönyvfelelős

Tankönyvlista


     2015.ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTÉS

Az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft és a Debreceni József Attila Általános Iskola elektronikai hulladékgyűjtési akciónapot szervez.

Helyszín: Debreceni József Attila Általános Iskola udvara

Időpont: 2016. május 13. péntek 07.00-17.00

plakát itt

           HULLADÉKGYŰJTÉS

Debreceni József Attila Általános Iskola hulladékgyűjtési akciónapot szervez, 2016. május 13-án.


  2015. Nárcisz Futó Fesztivál

Iskolánk is csatlakozott a rendezvényhez, mely az emberi méltóság tiszteletét, a gyógyíthatatlan betegek iránti együttérzésüket fejezte ki. Tanulóink futottak, kötelet húztak, illetve a kisebbek hullahopp karika versenyen vettek részt.

képek itt


   "NÁLUNK JÓ GYEREKNEK LENNI"

 

   NYÍLT NAP - 2016. FEBRUÁR 05. PÉNTEK

  Szeretettel várunk minden kedves Szülőt és Óvodást a

 Debreceni József Attila Általános Iskolába!

            BEMUTATÓ ÓRÁK:

    8.00-8.45    Magyar óra-Kovácsné Fodor Ágnes

    8.55-9.40    Matematika óra – Anderkó Péter

   Honlap: djozsefattila.fw.hu e-mail: djozsef_attila@freemail.hu

   Érdeklődni lehet Barabásné Vályi Valéria Katalin igazgatónőnél

   Telefon: 52/535-225      mobil: 06-30/4623286

   Cím: Debrecen, Monostorpályi út 63. Tel.: 52/449-030


    2015.Ovi- Suli Hét   

Hétfőn a kis óvodások meglátogatták az iskolánkban tanuló első osztályosokat. Bekukkantottak volt ovis társaik, a már első osztályosok óráira. Az óvónők kíséretében ismerkedtek az iskolával, bejárva annak minden szegletét.

Kedden az intézményben, nyílt nap keretében az érdeklődőknek első két órában lehetősége volt betekinteni az iskolában folyó munkába. Megtekinthették a tanórákat ismerkedhettek az iskola légkörével, mindennapjaival. Sokan érdeklődtek gyermekük munkájáról és számos leendő elsős tanuló szülei is részt vettek a nyílt nap keretein belül megtartott órákon.

Csütörtökön alsós tanítók tettek látogatást az óvodában negyedik osztályos tanulókkal. Hangulatos foglalkozást tartottak a kicsiknek, zenés angol dalokkal és mozgásos játékokkal ismerkedtek az ovisok a negyedikes tanulók részvételével.

Délután az óvodások viszonozták a látogatást és zenés, dramatikus és kézműves foglalkozásokon vehettek részt az alsós munkaközösség tagjainak irányításával. Az oldott légkörben sok szép alkotással és élménnyel gazdagodtak a gyermekek.

Pénteken a városi óvodás matematikai verseny a Manó- Matek került hagyományaink szerint lebonyolításra. A sok okosodni vágyó kisgyermek eredményesen szerepelt a megmérettetésen. A már korábban meghirdetett óvodások számára kiírt rajzverseny eredményhirdetését is ekekor tartottuk meg. A több mint 70 beérkezett színvonalas munka közül a zsűri a következőket díjazta:

1.       Takács Bendegúz:              Áchim András Utcai  Óvoda

2.       Pál Vivien :                        Áchim András Utcai  Óvoda

Ősz Varga Dóra:                 Sipos Utcai Óvoda

3.       Soós Boglárka  :                 Szivárvány Óvoda

    Zám Máté :                          Balaton Utcai Óvoda

Különdíjban részesült: Madarász Réka és Oláh Botond: Áchim András Utcai Óvoda

Programok:

November 16.:   Ovisok az iskolásoknál

November 17.:   8 óra NYÍLT NAP 1-2. óra

November 18.:   Játékos sor- és váltóverseny

                          a körzetes óvodák részvételével.

November 19.:   Tanítók az ovisoknál

                      13 óra Játékos foglalkozások óvodásoknak

November 20.    14 óra Okoska matematika verseny

        e-mail: djozsef_attila@freemail.hu

Érdeklődni lehet Barabásné Vályi Valéria Katalin igazgatónőnél

telefon: 52/535-225      mobil: 06-30/4623286

Cím: Debrecen, Monostorpályi út 63. Tel.: 52/449-030


    2015.ÉVNYITÓ

  2015. augusztus 31. (hétfő) 15.30

              


     2015.Hétköznapi Kihívások napja!

Kézen fogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el kampány közvélemény-formáló program - Hétköznapi Kihívások napja!

Az országos kampány a fogyatékos emberek életének bemutatását, hétköznapi kihívásaik szemléltetését tűzte ki célul játékos formában. A fenti cél érdekében egy kalózhajóvá átalakított kamion járja az országot és ahol lehorgonyoz, ott a kalózkodás érdekességein keresztül érzékenyíti a fiatalokat a fogyatékos emberek irányába.

Iskolánk 2. osztályos tanulói a debreceni kikötő helyszínén, a Kossuth téren vettek részt a programon 2015. május 29-én. Az alábbi játékok vártak bennünket:

·         Kincskereső kalózjáték, amelyen keresztül megismerkedhettek tanulóink a fogyatékossági típusokkal.

·         Óriás puzzle kirakása közösen.

·         Kerekes székes akadálypálya a kamion körül.

·         Beszélgetési, kérdezési lehetőség a fogyatékosság kapcsán szakképzett segítőkkel.

·         OTP Esély Játék – óriás társasjáték esélyegyenlőségi kérdésekkel .

                     


        2015.KIHÍVÁS NAPJA

  2015 május 20-án került megrendezésre iskolánkban a Kihívás Napja.

                

         


        2015.CSALÁDI NAP

a Debreceni József Attila Általános Iskolában

2015. május 28-án (csütörtökön) 14.00-16.00 óráig

Tornaterem:

Fellépők:

Furulya- Karácson Éva

Bábjáték- a báb szakkörösök Szabóné Németh Márta tanító vezetésével

Gitárjáték- Barabás Róbert 8. b

Táncbemutató- Barkóczi Dóra

Megzenésített vers, mozgással- Vékony Anna színművésznő

Sportudvar:

Arcfestés

Kézműves asztalok

Karkötő és nyaklánc készítése

Íjászbemutató, Ugráló vár

Vérnyomásmérés

Logikai játékok

Apa-fiú foci meccs, vagy csak gyerekek

Sportbemutató (karate, dzsúdó)

Aszfaltrajzverseny

 Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

                 

                 

  plakát


 2015/2016 SZAKKÖRÖK INDULÁSÁRÓL

A 2015/2016- os tanévben a jelentkezők számától függően az alábbi szakköröket tervezzük indítani:

Alsó tagozat: báb, kézműves, tehetségfejlesztés, furulya, ének

Felső tagozat: logika, furulya, angol- ország ismeret, mesebarát, rajz és kézműves, iskolaújság, Kalandos történelem, Varázs-lombik /kémia/, Környezetvédelmi, Háztartási alapismeretek, Elsősegély,

KRESZ-szakkör /7-8.osztály/, Kompetenciamérés felkészítő-magyar, Felkészítő a középiskolába-magyar, Felkészítő a középiskolába-matematika, ének, informatika, Lego-robot.

Negyedik osztályosoknak választható: kommunikáció és kézműves.

Nyolcadik osztályosoknak választható: kommunikáció, műszaki rajz, sport és második idegen nyelv.


 

2015.JÓZSEF ATTILA NAP

 

A Debreceni József Attila Általános Iskola és a József Attila Általános Iskoláért Alapítvány hagyományaihoz híven a 2014/2015. tanévben is megrendezi a „Költészet Napja” keretében versmondó - és rajzversenyét.

A versenyek ideje: 2015. április 10. 9.00 óra

Helye: Debreceni József Attila Általános Iskola

(4030 Debrecen, Monostorpályi út 63.)

 A versmondó versenyre magyar költők szabadon választott verseivel nevezhetnek a diákok.

 Korosztályok:              Óvodások

                                   1-2. osztályos korcsoport         5-6. osztályos korcsoport

                                   3-4. osztályos korcsoport         7-8. osztályos korcsoport

                                   Korcsoportonként 2-3 fő nevezését várjuk.

Jelentkezni: 2015. március 20-ig a résztvevő adataival (név, iskola neve, osztály, a választott vers szerzője, címe) lehet.

 A rajzversenyre ugyanezen korosztályok nevezését várjuk.

 Téma: versillusztráció készítése bármely vershez (A3-as vagy A4-es méretben, tetszőleges technikával).

 A rajzok leadásának határideje: 2015. március 20. -  iskolánk titkárságán.

 A rajzon kérjük, az alábbi adatokat tüntessék fel: név; életkor; vers szerzője és címe; iskola; iskola címe.

 Eredményhirdetés: 2015. április 10-én a megnyitón. A helyezetteket telefonon értesítjük.

 A versmondó - és rajzversenyre nevezési díj nincs!

 Nevezési cím:  4030 Debrecen, Monostorpályi út 63. Tel./fax: 52/449-030

                        e-mail: djozsef_attila@freemail.hu

 A Debreceni József Attila Általános Iskola és a József Attila Általános Iskoláért Alapítvány az elmúlt évek   hagyományaihoz hasonlóan megrendezi a József Attila Kupa, kispályás labdarúgó versenyt.

 Ideje:

2015. április 10. – péntek – 11:00 óra

 Helye:

Debreceni József Attila Általános Iskola – sportpálya (rossz idő esetén tornaterem)

Korcsoport: III. korcsoport (5-6. osztály) 

Maximális csapatlétszám: 10 fő Pályán lévő játékosok száma: 5+1 fő Játékidő: 2 x 10 perc

Nevezési határidő: 2015. március 24.

Nevezési cím: tel.:  52/449-030

e-mail: jozsefattila@iskola.debrecen.hu


       Iskolába hívogató

 A 2015/16-os tanévre jelentkezők figyelmébe!

 Szeretettel várjuk a tanköteles gyerekeket iskolánkba!

Az általános iskolák kötelező beiskolázási utcajegyzékéről a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a honlapján Hirdetményben tájékoztatja a szülőket.

Iskolánk honlapján is megtalálják a körzetbe tartozó utcák 2014-ben érvényes listáját.

Az esetleges változtatásokat február 28-ig frissíti a Kormányhivatal.

A beiratkozás időpontját a Kormányhivatal teszi közzé legkésőbb 2015. március 28-ig.

  részletek itt

Szeretettel várjuk leendő első osztályosainkat!
cím:      Debrecen 4030 Monostorpályi út 63.
honlap: www.djozsefattila.fw.hu

 e-mail jozsefattila@iskola.debrecen.hu
          
 djozsef_attila@freemail.hu
intézményvezető
: Barabásné Vályi Valéria Katalin
          (tel.:52/535-225, 06-30/462-3286)


                                

        "NÁLUNK JÓ GYEREKNEK LENNI"2014.

 

   NYÍLT NAP - 2015. JANUÁR 29. CSÜTÖRTÖK

  Szeretettel várunk minden kedves Szülőt és Óvodást a

 Debreceni József Attila Általános Iskolába!

            BEMUTATÓ ÓRÁK:

    8.00-8.45    Magyar óra-Károlyiné Lengyel Edina

    8.55-9.40    Angol óra – Gyulai Katalin

                     Informatika óra - Környeiné H. Ágnes   

   10.00-10.45  Matematika óra – Szabóné Németh Márta

   Honlap: djozsefattila.fw.hu e-mail: djozsef_attila@freemail.hu

   Érdeklődni lehet Barabásné Vályi Valéria Katalin igazgatónőnél

   Telefon: 52/535-225      mobil: 06-30/4623286

   Cím: Debrecen, Monostorpályi út 63. Tel.: 52/449-030

   


           OVI-SULI HÉT

 

  Programok:  

  November 10.: Ovisok az iskolásoknál

  Több mint 50 gyerek jött óvó nénikkel együtt megnézni az idén iskolába kerülő, ügyes elsősöket.

  Az óvódások nagy  örömmel hallgatták az iskolások verseit, mondókáit.

       

  November 11.: 8-10 óráig NYÍLT NAP

  Nyílt napon tekinthettek be a szülők a gyerekek hétköznapjaiba. Alsó tagozaton az első két, felső tagozaton

  az első  öt órát látogathatták az érdeklődők. A kisiskolásoknál több mint 30 szülő, a nagyobbaknál már kevesebb

  érdeklődő ült   be az iskola padjaiba.

        

                       

  November 12.: 14 óra Játékos sor- és váltóverseny a körzetes óvodák részvételével

  Játékos sportfoglalkozást rendeztünk az érdeklődő óvodák csoportjainak. Így 3 óvoda képviseltette magát, a

  Sípos Utcai, az Áchim András Utcai és a Szivárvány Óvoda. Jó hangulatú versenyen próbálhatták ki

  magukat a gyerekek.  Forgószínpad szerűen használhatták a kicsik a trambulint, bordásfal gyakorlatokat és

  más érdekes mozgásformákat.

          

                         

  November 13.: Tanítók az ovisoknál

                       14 óra „Okoska” városi matematika verseny

  Délelőtt a leendő elsős tanító nénik és néhány 4. osztályos diák meglátogatta az óvodásokat,

  és együtt   énekeltek, mondókáztak  a nagycsoportosokkal.

          

  Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre az Okoska Óvodás matematika verseny.

Az első fordulóra  közel 70 gyerek küldte be iskolánkba az óvodákba elküldött feladatok megoldásait. A második fordulót az iskolánkban  rendeztük, melyre 7 óvodából, közel 50 versenyzőt hívtunk be. Az óvodások nagyon bátran viselkedtek a számukra  idegen   környezetben, hisz a szülőktől távol a termekben egyedül oldották meg az érdekes  feladatokat. A verseny végén  apró ajándékokat kapott minden gyerek és a verseny helyezettei örömmel

vették át a díjakat.

       I. Tarsoly Andor / Sinay Miklós Óvoda

      II. Molnár Georgina / Szivárvány Óvoda

     III. Földing Orsolya / Áchim András Óvoda   

         

         feladatlap

                            

  November 14.: 14 óra Játékos foglalkozások óvodásoknak

  Az óvodások a Szivárvány Óvodából érkeztek és több helyszínen érdekes foglalkozásokon vehettek részt.

  Erika nénivel az interaktív táblán játszhattak, Gabi nénivel manókat készíthettek papírból,

  Ági nénivel  számítógépes játékokba  kóstolhattak bele a gyerekek. A könyvtárban Judit nénivel

  mesét dramatizálhattak, a részt vevők Péter bácsival  énekelhettek a dalos kedvű kicsik, akik a

  gitározásba is belekóstolhattak.  Mindenki élményekkel telve tért vissza az óvodába.

               

                


     

   DVSC- OVI FOCI KUPA

 A Debreceni József Attila Általános Iskola idén is megrendezte a DVSC - OVI foci délutánt a környező óvodák

 részvételével 2014. szeptember 26-án.  /Áchim András Utcai Óvoda, Ispotály Utcai Óvoda, Sípos Utcai Óvoda/

 Eredmények:

   I.  Sípos Utcai Óvoda

  II.  Ispotály Utcai Óvoda

 III. Áchim András Utcai Óvoda

                         

                     


   

       2014. ÉVNYITÓ

    2014. augusztus 29. 17.00

      


 

                2014.BALLAGÁS JÚNIUS 13.    

     Ballagási ünnepségünket 2014. június 13-én tartottuk.

   

                        


      2014.Jonatán Könyvmoly Galaxis Akadályverseny

Az idén 9. alkalommal rendeztük meg iskolánkban ezt a gyerekek körében oly népszerű vetélkedőt, melynek elsődleges célja az olvasás megszerettetése. A versenyen minden osztály képviselteti magát egy-egy négy főből álló csapattal. A tanulóknak két-két könyvet kell elolvasniuk előzetes feladatként, s az olvasott művekhez kapcsolódóan játékos feladatokat kell megoldaniuk a különböző „bolygókon”. Nagyon fontos volt ezek mellett az egységes megjelenés, a csapatnév, a kitűző, a csapatnóta, a pecsét, valamint a menetlevél díszes elkészítése is, hiszen ezekért értékes pontokat kaptak a versenyzők.

Ezúttal az alábbi eredmények születtek kategóriánként:

             1-2.osztály:      I. helyezés: Hanta-banda csapata 1.o.

                                  II. helyezés: Okostojások csapata 2.b

                                 III. helyezés: Zöldalmák 2.a

            3-4. osztály:      I. helyezés: Mesedokik csapata 3.o.

                                  II. helyezés:  Fantasztikus négyes 4.b

                                 III. helyezés: Okoskodók csapata 4.a

            5-6. osztály:      I. helyezés: Leopárdok 6.o.

                                  II. Fekete párducok: 5.o.

            7-8. osztály:      I. helyezés: Vén diákok csapata 8.a

                                  II. helyezés: Könyvaprítók csapata 7.a

                                 III. helyezés: Monsterek csapata 7.b

                                 IV. helyezés: Reader Crips csapata 8.b         

  A versenyzők az élmények mellett értékes ajándékokkal gazdagodhattak.

    


                     

     2014.Tavaszi Gála

 A műsorban felléptek:

    1. A majom mamája c. mesejáték 3.o. Felkészítő: Vékony Anna színésznő

    2.  Furulya szakkör Felkészítő: Karácson Éva

    3.   Barabás Róbert – gitárszóló

    4. Cowboy-tánc 3.osztály Felkészítő: Nagyné Szabó Edina

    5. A beteg oroszlán c. mesejáték a színjátszó szakkör előadásában

       Felkészítő: Szabóné Tóth Judit 

    6. Gallyas Róbert – szólóének

    7. „Meglepetés” – táncprodukció 

        


                     

    2014.TRIANON NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

 2014. június 4-én a hatodik órában megemlékezést tartottunk a Nemzeti Összetartozás napja

 alkalmából. Az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékeztünk.

 Két 7.a osztályos tanuló színvonalas PowerPointos bemutatót készített.

        


      2014.József Attila Kupa labdarugó bajnokság

 A Debreceni József Attila Általános Iskola DVSC ovi foci délutánt rendezett a meghívott óvodák részére

 2014. április 30-án. Az iskolánk műfüves pályáján, illetve tornatermünkbe rendeztük az eseményt.

  Ovi foci délután forgatókönyve:

 Megnyitó : 14 óra

 Mérkőzések:14:10 órától kezdődően játékidő 1x10 perc  4óvoda részvételével

 Résztvevők:/Áchim u óvoda, Szivárvány óvoda, Sípos u. óvoda, Ispotály u. óvoda/

 Eredmények:

   I. Sípos Utcai Óvoda

  II. Ispotály Utcai Óvoda

 III. Áchim András Utcai Óvoda

  IV. Szivárvány Óvoda

       

       


                                  

                 2014.József Attila nap

 2014.április 10.

Iskolánk hagyományainak megfelelően kétnapos rendezvénysorozat keretében emlékeztünk meg

intézményünk névadójának születésnapjáról. Ennek egyik eseménye az akadályverseny volt, melyen az

idén saját tanulóink mellett a szolnoki testvériskolánk, a Szegő Gábor Általános Iskola diákjai is részt

vettek. A gyerekeknek különböző állomásokon játékos formában kellett számot adniuk általános

műveltségükről, az Európai Unióval kapcsolatos tájékozottságukról; valamint a tornateremben felállított

akadálypályán bizonyíthatták ügyességüket, talpraesettségüket.

Ennek megfelelően az alábbi eredmények születtek: 

 Akadályverseny összesítő:

       I.  8.b: 145 pont

      II.  8.a: 140 pont

     III. Szolnok1: 134 pont

     IV.  Szolnok2: 128 pont

      V.  5.o.: 119 pont

     VI.  6.o.: 115 pont

    VII. 7.b:  106 pont

   VIII. 7.a:  105 pont

                                                    

    2014.április 11.

Ennek a nemes vetélkedésnek is több évtizedes hagyománya van iskolánkban, hiszen névadónk

születésapja a költészet napja is. A versek, illetve a versmondás szeretete egyre népszerűbb a legifjabbak,

az óvodás korosztály körében. Ezt bizonyítja, hogy évről évre több óvodás gyermek vesz részt a

szavalóversenyünkön, valamint versillusztráció-készítésként meghirdetett rajzversenyünkön is.

Városi Gárdonyi levelezős csapatverseny:Ez a levelezős vetélkedő új kezdeményezés iskolánkban,

melyet Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából hirdettünk meg.

A verseny érdekessége, hogy a debreceni iskolák mellett a szolnoki testvériskolánk tanulói is

bekapcsolódtak a megmérettetésbe.

 Városi Gárdonyi levelezős csapatverseny eredménye:

   I.  Koszta Máté, Jakab Emil, Szilágyi Dóra Lilla téri Általános Iskola

 II.  Farkas Péter, Nagy Sebestyén, Vén Zsolt Lorántffy Általános Iskola

III. Kiss Veronika, Posvancz Oliver, Trunger Gergely Lorántfy Általános Iskola

Különdíj:  I. Iványi Petra, Bali Zóra, Kovács Adél Szolnok

             II. Kapocsi Eszter, Szabó Dóra, Ari Dzsenifer Szolnok

   Rajzverseny eredmények:

 Óvodások:

   I. Varga Borika 6 éves Svetits Katolikus Óvoda

 II. Zagyon Csaba 5 éves Sípos Utcai Óvoda

III. Zilahi Zsófia 6,5 éves Szent Efrém Görög katolikus Óvoda

 Iskolák:

1-2.osztály

    I. Zámbó Lili Petra 2.o. Benedek Elek Általános Iskola

  II. Molnár Jázmin 1.o. Vénkerti Általános Iskola

 III. Nagy Nikolett 1.o. Bocskai Általános Iskola

 3-4.osztály

   I.  Szima Szabolcs 4.o. Petőfi Sándor Általános Iskola

 II.  Truczkai Nikolett 3.o. Kazinczy AMI

III. Tamás Jázmin Vénkerti ÁMK

Különdíj: Farkas Krisztián Debreceni József Attila Általános Iskola

Felső tagozat

   I. Nagy Barbara 6.o. Debreceni József Attila Általános Iskola

 II. Szilágyi Franciska 6.o. Dózsa György Általános Iskola

III. Ugrai Andrea 5.o. Debreceni József Attila Általános Iskola

   Városi Versmondó verseny:

 Óvodások:

    I. Hamza Balázs Sípos Utcai Óvoda, Száfián Viktória Áchim András Utcai Óvoda

  II. Szögi Lilian Ispotály Utcai Óvoda, Pokrócz Petra Áchim András Utcai Óvoda

 III. Balogh Bernadett Martonfalvi Óvoda, Ugrai Richard Alsójózsai Óvoda

  Különdíj: Varga Csaba Szivárvány Óvoda

1-2.osztály:

   I. Böszörményi András Epreskerti Általános Iskola,Berei Mira Ibolya Utcai Általános Iskola

  II. Dancs Gábor Petőfi Sándor Általános Iskola,Vidnyánszky Mátyás Svetits Katolikus Álatalános Iskola

III. Matolcsi Anna Epreskerti Általános Iskola,Molnár Kinga Szent Efrém Általános Iskola

Különdíj: Hudák Rózsa Ibolya Utcai Általános Iskola,Szűcs Tamás Ibolya Utcai Általános Iskola,

3-4.osztály

   I.  Szűcs Janka Petőfi Sándor Általános Iskola

  II. Szilágyi Hanna Lilla téri Általános Iskola

 III. Papp Eszter Szent Efrém Általános Iskola

 Különdíj:Sztancs László Svetits Katolikus Általános Iskola

 

 

   József Attila kispályás foci kupa eredménye:

    I. Debreceni József Attila Általános Iskola

   II. Csapókerti Általános Iskola

  III. Karácsony György Általános Iskola

  IV.  Epreskerti Általános Iskola

 

  

 


                                      

     2014.március 15 ünnepség

Az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeire emlékeztek iskolánk tanulói nemzeti ünnepünkön.

Az iskolai megemlékezésen a színjátszó szakkör műsorát láthatták diákjaink.

 

         


                                           

       III. ORSZÁGOS SZÉPÍRÓ VERSENY EREDMÉNYE

 

       Iskolánkba harmadik alkalommal rendeztük meg az Országos Szépíró Verseny Hajdú-Bihar megyei

 fordulóját.  A megyéből 23 intézmény 134 tanulója - SNI és BTM nehézséggel küzdő gyerekek- vett részt,

 melyen a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács által megadott szöveget másoltak le a

 lehető legszebb írásukkal.

      A három tagú zsűri 5 kategóriában döntött az első 3 helyezett kiválasztásában, akik továbbjutottak a

 Budapesten megrendezésre kerülő Országos döntőjére és Tehetségnapra.

 A verseny helyezettjei:

 1-2.osztály:

 I.     Herceg Béla Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola Hajdúszoboszló

 II.   Kovács Kinga Bocskai István Általános Iskola Hajdúnánás

 III. Kereki Tímea Püspökladányi Általános Iskola és Speciális Szakiskola Petri- telepi tagintézménye

 3-4.osztály:

 I.     Nemes Enikő Hallássérültek EGYMI Debrecen

 II.   Rostás Dzsennifer Irinyi János Általános Iskola Hosszúpályi

 III. Bihari Noel Gábor Huszár Gál Általános Iskola Debrecen

 5-6.osztály:

 I.     Horváth Orsolya Balmazújvárosi Általános Iskola

 II.   Mikó Andrea Hallássérültek EGYMI Debrecen

 III. Deli Máté Püspökladányi Általános Iskola

 7-8.osztály:

 I.    Rézműves Roland Irinyi János Általános Iskola Hosszúpályi

 II.  Holácsik Dóra Thököly István Kéttannyelvű Általános Iskola Hajdúszoboszló

 III. Horváth Anikó Balmazújvárosi Általános Iskola

 Középiskola:

 I.    Molnár Anett Könnyűipari Szakképző és Speciális Szakiskola Debrecen

 II.  Lakatos Norbert Povolny Ferenc Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola

 III. Csolvány Angéla EURO Szakiskola és Szakképző Iskola Kéttannyelvű Babtista Gimnázium Debrecen

                    

     

                          


  III. Országos Szépíró Verseny megyei forduló

 

Szeretettel meghívja a III. Országos Szépíró Verseny Hajdú-Bihar megyei fordulójára

 A III. Országos Szépíró Verseny megyei döntőjének programja 2014. március 07-én:

 - 10.00 óra: Gyülekező, regisztráció

 

 - 10.15 óra: Megnyitó

 - 10.30 óra: A tanulók kísérése a termekbe

 - 10.45 óra: A szöveg másolása

 - 11.45 óra: Zsűrizés, foglalkozások a gyerekeknek

 - 13.00 óra: Eredményhirdetés

 Helye

Debreceni József Attila Általános Iskola

4030 Debrecen, Monostorpályi út 63.

 


  2014.FARSANG

 

 Február utolsó napján iskolánk hagyományainak megfelelően mi is farsangi karnevállal búcsúztattuk a telet. A gyerekek nagy izgalommal készültek erre a napra. Az alsósok számára kora délután kezdődött a mulatság, melyen a harmadikos kisdiákok vidám hangulatot teremtő nyitótánccal lepték meg a közönséget. Ezt követően meghívott vendégek szintén igényes táncbemutatókkal szórakoztatták a jelenlévőket; először Kovács Dávid és Kiss Beatrix, a Valcer Táncstúdió ifjú növendékei, majd Barkóczi Dóra és Hüse Amanda  akrobatikus elemekkel átszőtt produkciója ejtett ámulatba mindnyájunkat. Ezek után a jelmezesek színpompás felvonulása következett, majd különböző ügyességi vetélkedőkön vehettek részt a gyerekek: toronyépítés, kockázás, csoki evő verseny, lufi fújás, farsangi álarckészítés stb. Mindezek mellett lehetőség nyílt arcfestésre és zsákbamacska –vásárlásra is.

   A felső tagozatosok szintén a farsangi hangulatot fokozó bemutatókkal színesítették a rendezvényt: láthattunk táncos előadásokat, néphagyományt idéző legénycsúfolót és egy meghökkentő paródiát is. A bulit most is mint mindig a suli diszkó zárta.

 

       


                        

   2014.Valentin-napi versíró verseny

 

   Iskolánk egyik szép hagyománya, hogy Valentin napján versíró versenyt rendezünk diákjaink körében. A téma  természetesen most is, mint mindig a szerelem. A költeményeket nem előre kellett beadni, hanem kizárólag a verseny helyszínén és időpontjában alkothatták meg a gyerekek.  A nemes vetélkedést nehezítette, hogy a könyvtáros néni kulcsszavakat adott meg, melyeket a kis „költőpalántáknak” bele kellett szőni a vers szövegébe.

Az idén 29 diák vett részt a megmérettetésen: 17 alsó tagozatos és 12 felsős. Az alábbi eredmények születtek: alsóban a három legjobb vers alkotója: Bozsányi Tünde, Nagy Boglárka és Zsákai Fanni. Mindhárman 3.osztályos tanulók.

       Felső tagozatban: Szolnoki Viktória (6.o.), Kovács Barbara (6.o.) és Pápai Anikó (5.o.)

Az ünnepélyes eredményhirdetést – szintén a hagyományainknak követve – a telepi könyvtárban rendeztük meg.

 

          


                         

 NYÍLT NAP 2014. FEBRUÁR 3.

 

 Szeretettel várunk minden kedves Szülőt és Óvodást a

  Debreceni József Attila Általános Iskolába!

                  BEMUTATÓ ÓRÁK:

       8.00-8.45 Matematika óra-Mideczkiné Szalai Mária

                    Magyar óra-Rubin Andrea

       8.55-9.40 Matematika óra-Oláh Miklósné

                    Magyar óra-Vántus Katalin

       10.00-10.45 Angol óra – Gyulai Katalin

       10.55-11.40 Informatika óra-Környeiné H. Ágnes

 

              

              


                         

          Az iskola jövője, a jövő iskolája - multikulturális program iskolánkban

 

  A MUS-E (Musique-Europe) multikulturális mintaprogram koncepciója a neves hegedűművész és humanista gondolkodó, Lord Yehudi Menuhin    nevéhez fűződik. A kezdeményezés 1993-ban indult útjára az Európai Unió égisze alatt.

A jelenleg 10 európai ország hozzávetőlegesen 400 iskolájában, közel 60 ezer gyermek bevonásával és több mint 1000 művész közreműködésével folyó a program iskolánkban immár negyedik éve működik.

 

             

                       


  2013.Hangszerbemutató

 

 2013. december 18-án iskolánk alsó tagozatos tanulói hangszerbemutatón vettek részt.

Arany Zoltán, a Vojtina Bábszínház előadóművésze mutatta be a különleges hangszereket.

A gyermekek megismerhették az ősember csonthangszerétől kezdve a hegedű ősén át a

különböző korszakok különféle anyagokból készült hangszereit.  Meghallgathatták a

 Kincskereső Kisködmönből ismert körtemuzsika hangját; a dorombot; a lant ősét, a kobozt;

a kecskedudát; cimbalmot; tekerőlantot, vagy népies nevén nyenyerét.

Végül egy tökből készült egzotikus indiai hangszer, a szitár hangja töltötte be a klubtermet.

Az itt résztvevő kisgyermekek nem mindennapi élménnyel gazdagodva térhettek haza. 


         

  2013.KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG

 

 Időpontja: 2013. december 21. szombat, 11.30 óra

 Helye: József Attila Általános Iskola tornaterme

 A műsorban fellépnek:

 Furulya szakkör, színjátszós csoport

            


     Mesélj nekünk!  

 

    A Debreceni József Attila Általános Iskola

 

  mesemondó versenyt hirdetett óvodások és alsó tagozatos gyerekek számára.

 

 A téma szabadon választott mese vagy verses mese volt.

 

  Helyezettek:

 

    Óvodások:

 

                    I.     Tokodi Dóra /Áchim András óvoda

 

                    II.    Rácz Sándor / Szivárvány óvoda

 

                    III.  Horváth Albert / Szivárvány óvoda

 

                    Különdíj: Vig Dóra / Sipos utcai óvoda

 

                                 Tiba Árpád / Tégláskerti óvoda

 

    Alsó tagozatosok:

 

                         I.    Hernyák Marcell 1.o.

    

                    II.   Krizsán Miklós 1.o.

 

                    III. Nagy Annamária 1.o.

 

 

                     I.   Hernyák Bence 4.a

 

                    II.   Szabó Enikő 4.b

 

                    III. Kovács Erzsébet 3.a

 

  


       

        2013.CSALÁDI NAP ISKOLÁNKBAN!

 

 Szeretettel meghívjuk iskolánk tanulóit és szüleiket

 2013. október 04- én, pénteken 14 és 16.30 óra között

 tartandó vidám, zenés családi napunkra!

 Süteményvásár, játékok, színes programok várják az idelátogató vendégeinket!

 Műsorok

●RENDŐRSÉGI KUTYÁS BEMUTATÓ

●Táncbemutatók                                       

● Mediball bemutató

● Színjátszó szakkör meglepetése

  Versenyek:

 ● Élő madárijesztő verseny

● Gyümölcstál készítő verseny

  Közben: kézműves foglalkozások, aszfaltrajzverseny, népi játékok. A műfüves pályán sorversenyeken lehet kipróbálni kreativitásukat, ügyességüket gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt!

 Ugye találkozunk?

 

        

            


                                       

        2013. ÉVNYITÓ

 

2013 AUGUSZTUS 30. 16.30

 

       

   


    BALLAGÁS ÉVZÁRÓ 2013.JÚNIUS 14.

 

       

                              

       


                        

        Megmutattuk, mekkora a szívünk!

 

 Flashmobbal búcsúztatták a tanévet június 7-én az ország több nagyvárosában a „Mindenkinek becsengettek!” programban  résztvevő intézmények diákjai. Iskolánk 4. osztályos tanulói a Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Intézményben, a  többi gyerekekkel együtt énekeltek, táncoltak és formáltak szívet az Alma Együttes által írt Mutasd meg! MBCS Dalra.

Az eseményről videó felvétel is készült:

 https://www.facebook.com/photo.php?v=10151648580169399&notif_t=video_wall_create

 A program házigazdái kézműves foglalkozásokkal is kedveskedtek a résztvevő

   

                         


          GYERMEKNAP

 

 A műsorban felléptek: furulya szakkör, második osztályos tanulók, a MUSE programban

 résztvevő negyedik osztályos tanulók és a Kaláka Pláza programban résztvevő utcaszínházas

 és énekes tanulók.

   

  


                       

         2013. TRIANON NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

 

  A József Attila Általános Iskola a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából

 történelmi- informatikai pályázatot hirdetett a következő témában:

  A trianoni békeszerződés egy felvidéki magyar város, Kassa történelmén keresztül bemutatva.

  Sok igényes PowerPoint munka érkezett. A következő eredmények születtek:

    I. Dózsa György Általános Iskola: Szilágyi Réka

   II. Dózsa György Általános Iskola: Lovas Sára

  III. József Attila Általános Iskola: Elek Vivien és Pósán Kinga

  Különdíj: Fazekas Mihály Általános Iskola: Szemén Réka, Vári Gréta és Hajnal Áron

 

      

                      


     2013. JÓZSEF ATTILA NAP

 

A József Attila Általános Iskola és a József Attila Általános Iskoláért Alapítvány

hagyományaihoz híven a 2012/2013. tanévben is megrendezte a "Költészet Napja" keretében  versmondó és rajzversenyét, irodalmi vetélkedőt és kispályás labdarugó versenyt.

 Városi Szavalóverseny eredményei:

 Óvodások:

   I.   Hernyák Marcell Szivárvány Óvoda  

  II.   Darnai Lili Áchim Utcai Óvoda

 III.   Krizsán Miklós Szivárvány Óvoda

 Különdíj: Varga Fruzsina Szivárvány Óvoda

               Vida Tímea Szivárvány Óvoda

 1-2.osztály:

 I.    Kotán Csenge Ibolya Utcai Általános Iskola

 II.   Erdei Máté Epreskerti Általános Iskola

 III.  Kunkli Orsolya Petőfi Sándor Általános Iskola

 Különdíj: Erdősi Panka Lilla Téri Általános Iskola

 3-4.osztály:

 I.    Tóth Panna Kamilla Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola

 I.    Pápai Anikó József Attila Általános Iskola

 II.   Nagy Zoltán Vénkerti Általános Iskola

 III.  Kolumbár Nikolett József Attila Általános Iskola

 Különdíj: Diószegi Aliz Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola

 Városi Rajzverseny eredményei:

 Óvodások:

 I.    Vietórisz Sára Szivárvány Óvoda

 II.   Bujdosó Lili Alsójózsai Kerekerdő Óvoda

 III.  Horváth Huba Szivárvány Óvoda

 1-2.osztály:

 I.     Kozma Alexandra Benedek Elek Általános Iskola

 II.   Zámbó Lili Petra Benedek Elek Általános Iskola

 III.  Mezei Vanda Kazinczy Ferenc Általános Iskola AMI

 3-4.osztály:

 I.    Tóth Panna Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola

 II.   Molnár Nikolett Szabó Evelin Kazinczy Ferenc Általános Iskola AMI

 III.  Király Dóra József Attila Általános Iskola

 5-8.osztály:

 I.    Terjék Dóra Kazinczy Ferenc Általános Iskola AMI

 II.   Vachter Dóra Kazinczy Ferenc Általános Iskola AMI

 III.  Kocsis Kinga Kazinczy Ferenc Általános Iskola AMI

 

 Focikupa eredményei:

 I. Csapókerti Általános Iskola

 II. Karácsony Sándor Általános Iskola

 III. Epreskerti Általános Iskola

 IV. József Attila Általános Iskola

 Akadályverseny felső:

 I. 7.A

 II. 6.A

 III. 8.B

 Akadályverseny alsó:

 1.a  legvidámabb

 1.b  legügyesebb

 2.o. legokosabb

 3.a  legfegyelmezettebb

 3.b  legötletesebb

 4.o. leggyorsabb


      

     2013. MUS-E PROGRAM  "Fogadj örökbe egy osztályt!"

 

A MUS-E Magyarország, programja 20 éves évfordulója alkalmából egy különleges kampányt indított,

amelyben iskolánk 2. és 4. osztályos tanulói is részt vettek.

 

MUS-E program művészei egy óriás plakátot készítettek, amelyet 16 részre vágtak.

https://www.facebook.com/media/set/?set=vb.274120572609810&type=2

  

Budapest, Győr, Zalaegerszeg, Debrecen, Tatabánya MUS-E osztályai- így mi is -  

 megkaptuk a titkos tekercseket. 

        

Miután megkaptuk a tekercsünket, a fehér felületeket megtöltöttük színekkel és formákkal.

A képek életre keltek és ahány kép, annyi történet született.

 

      

 

Az óriáskép darabjai újra születésük helyszínére érkeztek, hogy a titkos tekercsek

bevégezhessék küldetésüket. A projektben résztvevő gyerekek, művészek és pedagógusok által készített kis tekercseket egy óriásplakát formájában állították össze a fővárosban, mégpedig úgy, hogy a  budapesti MUS-E - s gyerekek élőben, a vidéki gyerekek telefonos-videós kapcsolattal a kivetítőkön kísérhették figyelemmel a kép megszületését.  

Sajnos, mi debreceniek, az időjárás miatt nem tudtunk internetes kapcsolatot létesíteni Budapesttel.

Így  csak fotókon láthattuk a „nagy plakát” összeállítását. Osztályainkat művésztanárunk, Gólyáné Vad Anikó képviselte a budapesti rendezvényen.   

 

        

       MUS-E PROGRAM      „Eccomiqua” - „Here I am” - „Itt vagyok, ragyogok!”

 

Iskolánk 4. osztályos tanulói  lehetőséget kaptak arra, hogy  Debrecent képviseljék a MUS-E

 nemzetközi „alkotás-csere” programjában,  az „Itt vagyok, ragyogok!” programban. 

A nemzetközi program lehetővé tette, hogy különböző nemzetiségű gyerekek és művészek,

ismerkedjenek  meg más országok gyermekeivel, művészeivel az egymásnak küldött műalkotások

és „ajándékok” segítségével. A projekt Olaszország, Izrael és Magyarország MUS-E gyermekeit

és képzőművészeit kapcsolta össze.

 

Minden MUS-E kisdiák egy – egy „személyi igazolványt” készített magáról Itt vagyok, ragyogok címmel, amelyben bemutatkozhatott : lerajzolhatta magát, környezetét, leírhatta, hogy mi a kedvenc tantárgya, hobbyja, színe, étele, játéka.

Ajándékok  is készültek:   saját kézzel festett pólókat küldtek egymásnak és kaptak egymástól  az olasz, izraeli és magyar gyerekek.  

A három országból érkezett alkotásokból a 2013. április 10-én nyílt kiállítás Bolognában.

 

       

        

  


 

    2013. II. ORSZÁGOS SZÉPÍRÓ VERSENY EREDMÉNYE

 

   Iskolánkba második alkalommal rendeztük meg az Országos Szépíró Verseny Hajdú-Bihar megyei fordulóját. A megyéből 13 intézmény 60 tanulója - SNI és BTM nehézséggel küzdő gyerekek- vett részt,

 melyen a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács által megadott szöveget másoltak le a

 lehető legszebb írásukkal.

 A három tagú zsűri 4 kategóriában döntött az első 3 helyezett kiválasztásában, akik továbbjutottak a

 Budapesten megrendezésre kerülő Országos döntőjére és Tehetségnapra.

 A verseny helyezettjei:

 1-2.osztály:

 I.     Nemes Enikő Hallássérültek EGYMI Debrecen

 II.   Suliman Patrik Hallássérültek EGYMI Debrecen

 III. Rostás Márkó Sándor Hallássérültek EGYMI Debrecen

 3-4.osztály:

 I.     Mikó Andrea Hallássérültek EGYMI Debrecen

 II.   Mezei Beatrix Bocskai István Általános Iskola Hajdúnánás

 III. Mike Fanni József Attila Általános Iskola Debrecen

 5-8.osztály:

 I.     Rézműves Roland Irinyi János Általános Iskola Hosszúpályi

 II.   Kaplonyi Réka Bárczi EGYMI Debrecen

 III. Lakatos Norbert Irinyi János Általános Iskola Hosszúpályi

 9-12.osztály:

 I.    Veress Róbert Bessenyei György Szakközépiskola Berettyóújfalu

 II.  Szabados Anna Könnyűipari Szakközépiskola Debrecen

 III. Nyitrai Ádám Povolny Ferenc Szakképző Iskola Debrecen

  

       

       


            

   FARSANG

 

 Megrendezés időpontja: 2013. február 22 /péntek/

 

      

     

                              


                     

      2013. KREATIVITÁSRA NEVEL A MUS-E

 

     

     


             2012. Sikli László költő a

      József Attila-telepi Könyvtárban

 

   Iskolánk harmadik osztályos tanulói már a találkozó előtti hetekben lelkesen lapozgatták, olvasgatták a költő szépen illusztrált verseskötetét. Oláh Miklósné tanító néni segítségével sok költeményt meg is tanultak, és gyönyörű képeket rajzoltak hozzájuk. Mind a költő, mind a gyerekek számára nagy öröm volt a találkozás. Lebilincselően mesélt Laci bácsi, a gyermekek pedig megajándékozták őt szép szavalatukkal. Sok gyermekben megfogalmazódott, hogy ezután többet verselnek, rajzolnak a családban is, és többen megvették a fülbecsengő gyermekverseket tartalmazó kötetet.

Elhatároztuk, hogy a jövőben az iskolánkba is meghívjuk Laci bácsit, hogy a többi gyermek is megismerhesse könyvét, és általa kedvet kapjon a versolvasáshoz, rajzoláshoz.

 

   


                                   

      2012. Iskolánkban járt Sándor Csaba,

       egykori DVSC labdarúgó bajnok

 

Tanulóink nagy izgalommal gyülekeztek a klubhelyiségben, hogy találkozzanak a debreceni kupagyőztes csapat futballistájával. Az edzőként dolgozó sportoló jó tanácsokkal látta el őket, hiszen ismeri a fiatalok mentalitását, és látja, miként lehet eredményeket felmutatni a sportágban. A gyerekek nagyon érdeklődőek voltak, rengeteg kérdés merült fel bennük, amelyeket a sportoló rendre megválaszolt. A találkozó végén autogramot kapott minden résztvevő. A labdarúgó ígéretet tett arra, hogy eljön az iskolánkba egy edzésre.

Öröm számunkra, hogy a sport nagyobb szerepet kap az iskolai nevelésben, hiszen a tanulók testi-lelki egészségét, valamint mentális fejlődésüket is elősegíti. Ezt szolgálja az új műfüves sportpályánk, és a leendő kapcsolatunk a debreceni csapattal, amely számára a következő tanévben megkezdjük az utánpótlás nevelését.      

 

   


 

        2012. Várostörténeti vetítés és vetélkedő

     a József Attila-telepi Könyvtárban

 

 November 8-án délután a Helytörténeti Fotótár vezetője, Bécsiné Kléri Ágota várta iskolánk napközis tanulóit. A 150 évvel ezelőtt megjelent „Debreczeni Kistükör” c. kiadvány vetített képes bemutatóját tartotta.

 Nagyon érdekes volt látni a régi Debrecen képeit, és ezzel együtt hallani a debreceni életnek versekben összefoglalt frappáns és csípős humorú   leírását. Hiteles beszámolót hallhattunk a város akkori lakosságáról, iparáról, kultúrájáról, utcáiról, nem elhallgatva a hiányosságokat sem. A vetítés után a gyermekek négy fős csapatokban versenyeztek. Várostörténeti totót töltöttek ki, majd Debrecen egy nevezetességét ábrázoló képet raktak ki apró darabokból, végül egy debreceni épületet választhattak, és kiszínezték azt.

 Jó hangulatban telt a vetélkedés, és a végén mindenki egy jelképes ajándékkal térhetett haza.  

  

       


                                    

        2012. CSALÁDI ZENÉS SPORTDÉLUTÁN

 

Október 12-én pénteken egy vidám hangulatú közös rendezvényre vártuk iskolánk tanulóit és szüleiket, családjukat.  

Gazdag programkínálatból válogathattak az érdeklődők. Elsőként az V. Bocskai Lövészdandár katonáinak és a Gábor Dénes Katonai Szakközépiskola első éves tanulóinak közelharc és fegyverzettechnikai bemutatóját láthatták. Ezt követően a Szupersztár Mazsorett és Tánc Egyesület ifjú hölgyeinek műsorában gyönyörködhettek. Ezzel egy időben peonsa bemutató és verseny zajlott a tornateremben. A Kenguru SE akrobatikus rock and roll versenytáncosai az új műfüves sportpályánkon fergeteges produkcióval kápráztatták el a közönséget. Végül a Csodakutya Alapítvány terápiás kutyái mutatkoztak be a gyerekeknek. Nagy élmény volt számukra, hogy közel mehettek az ebekhez, és meg is simogathatták őket. Emellett a diákok ügyességi versenyeken vehettek részt, népi játékokat és népdalokat tanulhattak, aszfaltrajzversenyen próbálhatták ki a kézügyességüket. Iskolánk tanulói bolhapiacon árulhatták megunt játékaikat, a szülők pedig egész napos süteményvásárral járultak hozzá a rendezvény sikeréhez.   

Reméljük, hogy ezzel az élményekben gazdag, tartalmas családi délutánnal szép hagyományt tudunk teremteni iskolánkban.  

 

        

         

         

         

          

           

                      


                   

           2012.  Ovi-foci Kupa  

 

         A József Attila Általános Iskola szervezésében a legkisebbek is kipróbálhatták focitudományukat az iskola újonnan átadott műfüves pályáján 2012. október 10-én délután.     

       A rendezvényen négy óvoda csemetéi versengtek a kupáért.

A mérkőzéseket jelenlétével megtisztelte Vadicska Zsolt, a DVSC utánpótlás edzője és Szűcs István, a Loki jelenlegi játékosa. A meccseket Opre Mihály bíró vezette.   Az éppen nem játszó ovisok sem unatkoztak, hiszen ők ügyességi versenyeken, kézműves foglalkozásokon vehettek részt. A kupamérkőzésen a következő eredmények születtek:

 

1. Áchim András Utcai Óvoda

2. Sípos Utcai Óvoda

3. Ispotály Utcai Óvoda

4. Szivárvány Óvoda II. csapat

5. Szivárvány Óvoda I. csapat 

A kupát és az érmeket a futballbajnokság díszvendégei, valamint Barabásné Vályi Valéria Katalin igazgatónő adta át.

Az óvónők, szülők és gyermekek egyaránt jól érezték magukat, ezért hagyományteremtő céllal szeretnénk a jövőben is megrendezni az Ovi-foci Kupát.

 

        

         

                       

         


        

            2012.ÉVNYITÓ 

 

 Csöngetnek, Kezdődik az iskola.
 

      

      

                      


                     

  KIHÍVÁS NAPJA 2012 MÁJUS 23 

 

  2012 május 23-án került megrendezésre iskolánkban a Kihívás Napja.A diákok részt vettek kötélhúzáson,     akadálypálya és hullahopp karika versenyen, labda játékokon, majd időre mért felülés vetélkedőn.

 

                     

 


 

          2012  "MINDENKINEK BECSENGETTEK"

 

A "Mindenkinek becsengettek" program keretében iskolánk 3. osztálya 2 hónapon keresztül,

 heti 1 alkalommal egy down-szindrómás kislányt lát vendégül dráma játék illetve kézműves foglalkozások keretében. Az együtt eltöltött idő alatt közös produktumokat hozunk létre, amelyet május 25-én a Down Egyesület által szervezett gálán mutathatunk be. A program célja a fogyatékkal élők elfogadásának segítése, társadalmi beilleszkedésük segítése, valamint a többségi iskolákban tanuló gyerekek tolerancia képességének fejlesztése. Iskolánk 3. osztályos tanulói és nevelői már két éve vesznek részt a programban. 

 

      

                         


 

        2012.TRIANON NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

 

 A József Attila Általános Iskola a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából

 történelmi- informatikai pályázatot hirdet a következő témában:

 Az elcsatolt országrészek bemutatása /Erdély, Felvidék, Délvidék, Kárpátalja, Burgenland/

 Informatikai feltételek:

 Microsoft Office Power Point 2003-as formátumban elmentve 10-15 dia, szemléletes diasorozat

 képekkel, animációkkal színesítve. Zenei aláfestést, hangeffektusokat lehet alkalmazni!

 Jelentkezési határidő:2012. március 24. az iskola titkárságán.

 A pályázatok beérkezésének és befizetésének határideje:2012. május 18-ig.

 A pályázati anyagokat bármilyen digitális formában elküldhetik az iskola címére, melyen kérem

 tüntessék fel a tanulók nevét, évfolyamát, felkészítő tanáruk nevét és iskoláját:

 József Attila Általános Iskola 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63.

      email:djozsef_attila@freemail.hu

      jozsefattila@iskola.debrecen.hu

 Nevezni egyénileg vagy 2-3 fős csapatokban lehet.

 Nevezési díj: 600 Ft/fő vagy csapat.

 Eredményhirdetés: 2012. június 4-én lesz, melyről külön értesítést küldünk. Ennek keretében

 az első három helyezést elérő tanuló bemutatja pályázatát. Vetítéssel és magyarázattal.

 A felkészüléshez sok sikert kívánunk!

 

    

 


        JÓZSEF ATTILA AKADÁLYVERSENY

 

 A verseny ideje: 2012. április 4. szerda

 A verseny helye: József Attila Általános Iskola aula és tantermei

 Április 4-án szerdán került megrendezésre az iskolai akadályverseny és egészségnap. A verseny keretében az osztályok megmutathatták rátermettségüket tudásukat, ügyességüket. Az állomások többségén szellemi, műveltségi totó kitöltése után kaptak pontokat, amelyeket a Menetlevél leadása után a zsűri összesített. A tornateremben valódi akadálypályát kellett leküzdeni.

A versenyen a következő eredmények születtek:

         5-6. osztály                     7- 8. osztály                         

        I.        5.a                        I.           8.a

       II.       6.b                       II.          7.b

Az első két helyezett tárgyi jutalomban részesült.

A rendezvény lebonyolításában köszönjük minden résztvevőnek a segítségét. 

Az orvosi szobában magasság, súly, testzsír és vérnyomásmérésen vehettek részt az érdeklődők. Nagy volt az igény elsősorban a pedagógusok részéről. 

Az egészségnap keretében az osztályok (minden osztályból 3-4 tanuló) az egészséges táplálkozás szellemében szemet gyönyörködtető, és étvágygerjesztő falatokkal készültek. A felhasznált anyagok között nagyrészt zöldségek, gyümölcsök, magvak, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek voltak. A látvány az ízek és az összhatás alapján alakult ki a sorrend. A zsűri nehéz helyzetben volt, hiszen minden osztály nagyot alkotott!

Az értékelés szerint első helyezést ért el a 6.a osztály, második lett a 6.b osztály, és harmadik helyen az 5.a osztály végzett. 

Az egyik tanteremben érdekes és egyben nagyon fontos előadáson vehettek részt az osztályok. Fogápolás, fogmosás volt a téma. Az előadáson résztvevő tanulók fogkefét kaptak ajándékba a fogorvosi asszisztenstől.

A földszint egyik termében teaház várta a gyógyteákat szerető gyerekeket. A teaházban kellemes zene, különleges illatok segítették ellazulni a teázókat.

    


        

  ORSZÁGOS SZÉPÍRÓ VERSENY MEGYEI DÖNTŐJE

  2012. MÁRCIUS 9-ÉN

 

 József Attila Általános Iskola és a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács

 Szeretettel meghívja az Országos Szépíró Verseny Hajdú-Bihar megyei fordulójára

 A rendezvény fővédnöke Dr. Pósán László országgyűlési képviselő

 Programja:

 13.00 óra: gyülekező

 13.30 óra: megnyitó

 13.45 óra: a tanulók elhelyezése a termekben

 14.00 óra: a szöveg másolása

 15.00 óra: zsűrizés, foglalkozások a gyerekeknek, szerény uzsonna

 16.00 óra: eredményhirdetés

 Helye:

 József Attila Általános Iskola 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63.

 Mindenkit Szeretettel Várunk!

     versenyről

         


     2012 MUSE MULTIKULTURÁLIS MŰVÉSZETI PROGRAM

 

       


                  

         2011. KARÁCSONYI MŰSOR 

 

Időpontja: 2011. december 21. szerda, 12 óra

Helye: József Attila Általános Iskola tornaterme

A műsorban fellépnek: Énekkar és furulya szakkör Felkészítő: Dr. Kriskó Miklósné 

Színjátszós csoport a népi ének szakkörrel közösen Felkészítő: Szabóné Tóth Judit és Kathona Mónika

 

    

     

                           


 

                "NÁLUNK JÓ GYEREKNEK LENNI" József Attila Általános Iskola Ovi- Suli Hét 2011.  

            

 Programok

    November 14.: Ovisok az iskolásoknál

    November 15.: 8 óra NYÍLT NAP

November 16.: Játékos sor és váltóverseny a körzetes óvodák részvételével.

    November 17.: Tanítók az ovisoknál

    November 18.: 13 óra Játékos foglalkozások óvodásoknak

 A rendezvény fővédnöke Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő

 e-mail: djozsef_attila@freemail.hu

érdeklődni lehet Barabásné Vályi Valéria Katalin igazgatónőnél

telefon: 52/535-225      mobil: 06-30/4623286

Cím: Debrecen, Monostorpályi út 63. Tel.: 52/449-030

             


        2011. VERSENYFELHÍVÁS

 

        A József Attila Általános Iskola

 

     „Kuruc világ Magyarországon”

         címmel

         csapatversenyt   hirdet

         3.-4. és 7.-8. osztályos tanulók számára  valamint rajzversenyt

 

 A verseny célkitűzése:

Célunk, hogy a kisebbek magyar mondák segítségével, a nagyobbak különböző történelmi könyvek olvasásával, az adott korszakot bemutató film megtekintésével, kuruc dalok megtanulásával ismerjék meg a magyar történelem fontos időszakát, a kuruc kort, II. Rákóczi Ferenc történelmi szerepét.

Fontosnak tartjuk az olvasás-szövegértés képességének fejlesztését, a nemzettudat megalapozását, a hazaszeretet elmélyítését a diákok körében.

 Előzetes feladatok alsós tanulók számára:

·         Lengyel Dénes: Magyar mondák a török világból és a kuruc korból (Móra, Bp.,1975.) című

          könyvének Rákóczi Ferenc szabadságharca  című fejezetének elolvasása (411-474. oldal)

·        Csapatinduló, csatakiáltás írása

      Az alsós verseny tartalma:

        Az előzetes feladat bemutatása.

        Szóbeli, írásbeli feladatok az olvasott kuruc kori mondákkal kapcsolatban.

       Felkészülési anyag felsős tanulók számára:

       A 6.osztályos történelem tankönyvek erre vonatkozó leckéi 1686-től 1711-ig.

      R.Várkonyi Ágnes: Két pogány közt- Rákóczi-szabadságharc története

      /régi Képes Történelem, Móra Kiadó, Bp., 1975. /18-26.o./

       A Tenkes kapitánya c. film megtekintése

       A következő dalok, versek szövegének ismerete: Rákóczi nóta, Buga Jakab éneke, Csínom Palkó,

       Tyukodi nóta

       Mikes Kelemen életrajza, II. Rákóczi Ferenc életrajza, családja

      Bármilyen a korhoz kötődő irodalom felhasználható

      pl.: Száva István- Vámos Magda: Így élt II. Rákóczi Ferenc, Móra Kiadó,Bp., 1976/1.-2. fejezet

 Rajzverseny:

 Témája: Kuruc kori mondák illusztrálása tetszőleges technikával

 Kategóriák: 1-2. osztály, 3-4. osztály, 5-6. osztály, 7-8. osztály

 Nevezési díj: 600 Ft/fő      

 A verseny helye: József Attila Általános Iskola , Debrecen 4030, Monostorpályi u. 63.

 Időpontja: 2011. november 25. 9.00 óra

 Jelentkezés: 3 fős csapatok jelentkezését várjuk a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével

 Nevezési díj: 1500 Ft/csapat

 Jelentkezési határidő: 2011.november 10.

 Jelentkezési határidő és a rajzok benyújtásának határideje: 2011. november 10.

 Tel./fax.: +36-52-449-030

 Email: djozsef_attila@freemail.hu

 letölthető jelentkezési lap>>jelentkezési lap

 

                 

  


 

          2011. VERSENY A FELSŐS OSZTÁLYOK SZÁMÁRA!

                     7 PRÓBA- 7 HÓNAP

 

     Versenyre hívjuk a felsős osztályokat, hogy közösen vegyetek részt a 7 próbában, s a versenysorozat végén majd együtt élvezzétek a jól megérdemelt jutalmat!

     Októbertől áprilisig minden hónap tartogat számotokra valamilyen érdekes feladatot, amelyeknek teljesítése során éppúgy szükségetek lesz tantárgyi tudásra, megfigyelőképességre, kézügyességre, kreativitásra, szóbeli kifejezőkészségre és testi ügyességre is. A feladatokban elérhető maximális pontszám 20 pont.

     A 7 próbán kívül minden hónap elején egy feladatsort kaptok valamilyen tantárgyból, melyet a hónap végén kell majd leadnotok Pócsiné Tóth Katalin tanárnőnél. Ezalatt az idő alatt lesz időtök utánanézni a dolgoknak, olvasgatni, kérdezősködni. A tervezett tantárgyak a következők: magyar nyelvtan, magyar irodalom, történelem, matematika, természetismeret/biológia, zene/képzőművészet. A tantárgyi tesztekben elérhető maximális pontszám 10 pont.

  TERVEZETT PROGRAM:

 1. próba- Október: helyesírás verseny

     Minden osztályból 3 fő vesz részt, magyartanáruk ajánlásával

 2. próba- November: Az Indul a bakterház c. filmklasszikus megtekintése a könyvtárban, osztályonként tetszőleges létszámban. A látottakkal kapcsolatban kaptok majd egy kérdőívet, amelyet 3 fő tölt ki osztályonként. Ebben a hónapban kerül majd meghirdetésre egy versíró verseny is megadott szavakból, irodalom, történelem, művészet témakörben.+ magyar nyelvtan teszt

 3 próba- December: A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódunk majd. Feladatotok lesz majd egy karton nagyságú karácsonyi kép készítése, tetszőleges technikákkal( rajz, textilkép, mozaik, festmény stb.)

 4. próba- Január: A kultúra napja alkalmából a meghirdetett versíró verseny műveinek leadása .        + történelem teszt

 5. próba- Február: Február a farsangi mulatságok hónapja. A versenysorozat 5. próbája ehhez kapcsolódik: az osztályoknak 10-12 perces műsorral kell készülniük, amelyet a farsangon fognak előadni. Ez lehet színdarab, paródia, vers, tánc, ének stb. + matematika teszt

 6. próba- Március: Felkészülés az országos kompetencia- mérésre. Szövegértés. + zene/    +képzőművészet teszt

 7. próba- Április: A József Attila-napi akadályverseny pontjainak beszámítására kerül sor minden osztály teljesítményéhez. + természetismeret teszt

 A verseny eredményhirdetésére májusban kerül sor.

 Az osztályok a régi épületben elhelyezett faliújságon követhetik nyomon pontjaik alakulását.

 Reméljük, hogy a közös munkába egyre többen bekapcsolódnak az osztályokból.

 Mindenkinek eredményes, jó hangulatú versenyzést kívánunk!            

                            


                                                                 

         2011. Iskolánk és az Ambrózia Alapítvány

    "KI TUD TÖBBET A PARLAGFŰRŐL?"

 

 címmel csapatversenyt hirdet 7-8. osztályos tanulók számára valamint rajzversenyt egyénileg,

 felső tagozatos tanulók számára              

A verseny célkitűzése:

Városunkban különösen ebben az évben igen megnőtt a parlagfű-fertőzöttség.

A virágzás idején a pollen aránya harmincszorosa volt a megengedett határértéknek.

Ezzel arányosan nőtt az allergiás megbetegedések száma.

A verseny célja felhívni a tanulók figyelmét a gyomnövény káros egészségügyi

 hatásaira, valamint irtásának, visszaszorításának fontosságára.

 A csapatversenyünkre iskolánként egy-egy három fős csapat jelentkezését várjuk!

 Rajzverseny:

 Témája: "Hogyan védekezhetünk a parlagfű egészségkárosító hatásai ellen?"

 Kategóriák: 5-6. osztályosok, 7-8. osztályosok

 Egyéni pályaműveket várunk tetszőleges technikával.

 Nevezési díj nincs.

 A csapatverseny felkészülési segédanyaga megtekinthető és letölthető>>Itt

 A verseny időpontja: 2011 október 28. péntek 14.00 óra

 A jelentkezési határidő, valamint a rajzok beadásának határideje: 2011 október 14.


  ÉVNYITÓ

 

  2011 augusztus 31. 16.30

 

        

         

          

      

 

Fax:06-52-449-030

E-mail:

titkarsag@jozsef-debrecen.sulinet.hu

djozsef_attila@freemail.hu

Intézményvezető:

Barabásné Vályi Valéria Katalin

Intézményvezető- helyettes:

Szecskő-Szetei Ágnes

látogató számláló

 

           2018/2019