2018/2019

 2018. NYÍLTNAP NOVEMBER 14.

A szülők megtekinthették a 3. osztály nyelvtan óráját, lehetőségük volt betekinteni az iskolában folyó munkába. Sokan érdeklődtek gyermekeik munkájáról. A tanulók nagyon aktívak voltak az órán, szépen dolgoztak, bebizonyították tudásukat, ügyességüket a mondatfajták témakörében.


2017/2018

   TÁJÉKOZTATÁS

A nyári szünetben irodai ügyelet az alábbi szerdai napokon lesz 9.00-13.00 között:

2018. július 11.

2018. július 25.

2018. augusztus 8.

2018. augusztus 22-től minden munkanapon.

A javítóvizsgák időpontja 2018. augusztus 23. és 24. 9.00 óra.

Tankönyvosztás: ingyenes. Első tanítási napon kapják a diákok.

Első tanítási nap: 2018. szeptember 03. /hétfő/


    2018. Ballagás

 

   Az idén két osztály ballagott és egy hetedik ballagtatott, valamint a 6.a-ból Zubály Fanni és a 6.b-ből Maklaga Nikolett. A végzősök nagy izgalommal készültek az eseményre. A szokásos ballagási énekekkel vonultak az osztály termekből az udvarra ahol az ünnepség lezajlott.

   Igazgatónő ünnepi beszéde után a nyolcadikosok búcsúja következett az iskolától a tanáraiktól és tanuló társaiktól, majd a hetedikesek köszöntek el a nyolcadikosoktól.

   Több a tanulmányi illetve versenyeken elért szép eredményekért kaptak a diákok oklevelet és jutalom könyveket.

   A ballagás záró eseményeként az összetartozást és ugyanakkor a szabadság és távozást szimbolizáló lufieresztésre került sor.

   Mindig felemelő érzés a végzősök kibocsátása az almamáterből, de egyben szomorúság is. Hiszen nagyon sok kedves emlék marad utánuk mind a nevelőkben mind a gyerekekben.

   Nagyon szép emlékezetes esemény volt az idei ballagás is.

képek itt


   2018.Jonatán könyvolvasási verseny

 

Ebben az évben is már hagyományosan megrendezésre került az olvasási verseny.

     A Bolygókapitány szerepét Géza bácsi töltötte be. Hat kisbolygón a következő kapitányok voltak: Kovácsné Kriszti néni, Vízlerné Margó néni, Pócsiné Kata néni ,a könyvtáros Tünde néni, Jánosiné Ági néni, Rubin Andi néni, Kocsisné Emese néni. Én mint új Bolygókapitány nagyon sokat köszönhetek Emese néninek a szervezésben, az ajándékok elkészítésében tett fáradozásaiért. Köszönet neki érte.

A gyerekek 6 csapatban mérték össze tudásukat, ügyességüket. Az előzetes feladatok megoldásában ötletesebbnél ötletesebb megoldások születtek. A 3.osztályosok a kért csapatindulóba még a Bolygókapitányt is beleénekelték.

Két kategóriában hirdettünk győztest ez az alsósok illetve a felsősök kategóriájában.

Az alsósoknál az elsősök „Olvasóbarátok”csapata lett a győztes. A felsősöknél a nyolcadikosok„Öregdiákok”csapata.

Egy tartalmas szórakoztató délutánt sikerült a gyerekeknek szerezni. Remélem ez a siker bátorítja majd osztálytársaikat is arra hogy minél többet olvassanak. Az olvasás révén kitárulkozik a világ előttük, bővítve szókincsüket látókörüket tudásukat.

képek itt


    2018.ANYÁK NAPJA

 Május első vasárnapján köszöntjük minden évben az édesanyákat, nagymamákat, dédmamákat. Megköszönjük a sok szeretetet, gondoskodást, mellyel születésünk óta elhalmoznak minket. Jelenlétük, munkájuk mindannyiunk életének része. Rohanva éljük napjainkat, de  biztos pontot jelenthet, ha néhány percre melléjük ülhetünk.

Ezen a napon elmondhatjuk mindazt, amit talán egész évben ott tartogatunk magunkban: "anya, mama, köszönöm, hogy vagy nekem!"

Május 10-én az első osztályosok mondtak köszönetet kis műsorukkal szeretteiknek…

képek itt


    2018. MESSZELÁTÓ VERSENY

A Debreceni Benedek Elek Általános Iskola által szervezett "Messzelátó" környezetismereti levelezős versenyen IV. helyezést értek el iskolánk 1. osztályos tanulói. A csapat tagjai: Földeáki Laura, Sztari Jázmin, Pető Szabolcs Levente. Gratulálunk a szép eredményhez!

            


    2018. JÓZSEF ATTILA SZAVALÓVERSENY

 Már hagyományosan minden évben József Attila születésére emlékezve megrendezzük a városi szavalóversenyt. Idén sem volt másképp. A költő születésnapja egyben a költészet napja is.  Az idén 70 gyerek versengett négy korcsoportban. Az óvodások mellett az elsős-másodikosok, a harmadik-negyedikesek és az ötödikes-nyolcadikos diákok mérték össze előadó képességeiket. Nem volt meghatározva, hogy melyik költőtől és milyen verset szavaljanak. Így minden versenyző saját egyéniségének megfelelő művet választott.

A zsűri értékelésében kitért a gyerekek sikeres versválasztása mellett a remek, hangsúlyos, már-már művészien előadott alkotásokra. Ebből az alkalomból városi rajzversenyt is hirdettünk ahova kiváló munkák érkeztek. A rajzok témái sem voltak kötöttek, ugyanúgy a választott technikák sem.

Helyezettek:

Óvodások:

I.   Kerezsi Lili /Szivárvány Óvoda/

II.  Papp Csilla Zsófia /Ispotály Óvoda/

III. Szűcs Dávid /Szivárvány Óvoda/

Különdíj: Görbe Tímea /Áchim Óvoda/

1-2. osztály:

I.   Varga Viktória /Epreskerti Általános Iskola/

II.  Pénzes Dávid /Ibolya utcai Általános Iskola/

III. Mosolygó Boglárka /Epreskerti Általános Iskola/

Különdíj: Rostás Kornél /H.B.M-i Általános Iskola Gimnázium és Kollégium/

3-4. osztály:

I.   Erdei Kincső Dóra /Epreskerti Általános Iskola/

II.  Zán Lili /Debreceni Vörösmarty Általános Iskola és AMI/

III. Deli Titanilla /Debreceni Vörösmarty Általános Iskola és AMI/

Különdíj: Bendik Zsombor /Debreceni Dózsa György Általános Iskola/

5-8. osztály:

I.   Gyarmati Dorina /Debreceni Karácsony Sándor Általános Iskola/

I.   Márta Anna /Ibolya utcai Általános Iskola/

II.  Kaszás Blanka /Vénkerti Általános Iskola és AMI/

III. Székely Krisztián /Debreceni Benedek Elek Általános Iskola/

Különdíj: Vilmán Vivien  /Debreceni Vörösmarty Általános Iskola és AMI/

Egy nagyon jó hangulatú, eredményes, tartalmas délelőttöt tölthettek el a gyerekek a költőre emlékezve.

képek itt


    1848-1849-ES FORRADALOMRA  EMLÉKEZTÜNK

Iskolánkban már hagyomány, hogy ünnepség keretében emlékezünk meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról. Az ünnepi műsort minden évben az aktuális 6. osztályosok készítik el az iskolánk tanulóinak. Az idén sem volt ez másképp.

Ez egy kerek évforduló, ugyanis a 170. évvel ezelőtt történt eseményeket elevenítették meg. A Pilvax kávéháztól egészen Táncsics Mihály kiszabadításáig. Középpontjában a "Mit kíván a Magyar Nemzet" 12 pontjának elfogadásától annak kinyomtatásáig. A gyerekek hűen visszaidézték a történések mellett a forradalom szimbólumát a kokárdát is. Az előadásban helyett kapott a modern technika. Projektoros kivetítés segítette nemcsak a diákok előadását, de a néző közönség történelmi ismereteinek jobb megértését. Az esemény most két részletben történt megrendezésre. Előbb az alsósoknak, majd a felsős tanulók adták elő a műsort. Látványos, szép kivitelű, tartalmas előadás volt.

Köszönet a 6. osztályos gyerekeknek és felkészítőinek Gyulai Katalin és Pócsiné Katika tanárnőnek.

képek itt


    2018.FEBRUÁR 23. FARSANG

Már hagyományosan kerül megrendezésre az iskolai farsang. Az alsós és felsős gyereke is hetekkel ezelőtt kezdtek készülni az eseményre. Elérkezett a nap. Mindenki várta a megnyitót. Nagy kíváncsisággal tekintették meg egymás jelmezeit az alsós diákok. A felsősök inkább a farsangi jelmezes felvonulást követő discót várták. Meglepetést is tartogatott számukra az esemény. Megtisztelte az előadást Mozart, őt választották a zsűri elnökének. A díjazás osztályonként történt, első, második és harmadik hely formájában. Ezek a lányok és fiúk könyv ajándékban részesültek, míg a többiek édességekkel térhettek vissza a valóságba. A rendezvény jól sikerült, mert minden gyermek megelégedésére zajlott le. A felsősök a zene hangjaira járták a táncot. A résztvevők egy kellemes péntek délutánt tölthettek el.

képek itt


    2018.CSALÁDOK ORSZÁGOS KONCERTJE

Iskolánk "mini hangversennyel" csatlakozott 2018. január 15-én a Család- OK ORSZÁGOS koncertjéhez.

                              


    2017. Hajdú-Bihar Megyei Szépíró Verseny

Intézményünk ebben a tanévben is megrendezte a Szépíró Verseny iskolai és megyei fordulóját, melyen 12 tanulónk képviselte iskolánkat.

Iskolai forduló:

2017. december 20-án zajlott, ahol 40 SNI és BTM nehézséggel küzdő tanulónk mutatta meg legszebb írását, akik közül korosztályonként három tanuló, összesen 12  fő továbbjutott a verseny megyei fordulójára.

Megyei forduló:

2018.03.13-án került lebonyolításra a már hagyományosnak mondható Szépíró Verseny megyei fordulója, ahol  19 Hajdú-Bihar megyei általános iskola összesen 80 tanulója vett részt az alábbi telekülésekről: Kaba, Hajdúnánás, Balmazújváros, Debrecen.

A nap programját az AURA Segítő Kutya Alapítvány bemutatója színesítette, melyen a  kiképzett terápiás kutyák megmutathatták tudásukat. A résztvevők nagy örömmel kapcsolódtak be a „mutatványokba”.

A versenyen elért helyezések:

       Kategória - 1.-2. osztály) :

I.                  Kovács Bence – Hallássérültek EGYMI – Debrecen

II.                 Baktai Szebasztián – Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola – Debrecen

III.                Bundi Viktória – Debreceni Petőfi  Sándor Általános Iskola

                Kategória -3.-4. osztály:

I.                  Szima Eszter – Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola

II.                 Forgács Panna – Hallássérültek EGYMI – Debrecen

III.                Kabály Judit – Kabai  Sári Gusztáv Általános Iskola           

       Kategória- 5.-6. osztály:

I.                  Kiss Levente – Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola

II.                 Szabó Alexandra – Debreceni Vénkerti Általános Iskola

III.                Kovács Kinga – Bocskai István Általános Iskola – Hajdúnánás

       Kategória – 7.-8. osztály:

I.                  Nemes Enikő Rozália – Hallássérültek EGYMI  - Debrecen

II.                 Vadász Ilona – Bárczi Gusztáv EGYMI – Debrecen

III.                Bellon Éva – Kabai Sári Gusztáv Általános Iskola

 

képek itt


   2017.VÁROSI INFORMATIKAI-KULTÚRTÖRTÉNETI VERSENY

2017.12.20-án került sor a városi informatikai-kultúrtörténeti versenyünk eredményhirdetésére, melyre egyéni vagy csapatok jelentkezését vártuk. Az idén Debrecen-Európa kulturális fővárosa 2023 címmel hirdettük meg versenyünket, melyre 6 iskola 10 pályázata érkezett be.

Helyezettek:

I.   Rácz Janka és Répás Zsófia /Huszár Gál Általános Iskola/

II.  Aranyász János Márk és Tőzsér Bence /Lilla Téri Általános Iskola/

III. Üveges Anna és Kunkli Orsolya /Petőfi Sándor Általános Iskola/

     

     


     2017.KARÁCSONY

Az idén is megtartottuk a már hagyományosnak nevezhető iskolai karácsonyi ünnepségünket. A gyerekek nagyon várták ezt az alkalmat, mert amellett, hogy következett a téli szünet nagy buzgalommal készültek az ünnepségre. Az ünnepi előadás a 4. osztályosok műsorával zajlott. A verses, énekes, táncos produkcióknak a gyerekek lelkesen tapsoltak. Az intézményvezető asszony köszönő szavai után kellemes vakációt kívánt a tanulóknak. Ezt követően pedig egy bejelentést tett, miszerint a fenntartó segítségével az iskolánk tanulóit játékokkal ajándékozták meg. Az ünnepség végén ennek a kiosztása történt meg, melynek iskolánk közössége nagyon örült.

képek itt


    2017. OKOSKA MATEMATIKA VERSENY

Hét óvodából, közel 60 nagycsoportos óvodás első fordulós feladatai érkeztek be iskolánkba.

A második megmérettetésre 30 gyermek kapott meghívást november 20-ra. Az apróságok ügyesen és önállóan oldották meg a relációkat, szabályjátékokat és kombinatorikai feladatokat tartalmazó feladatsort.

A következő helyezések születtek:

I.   Salánki Zsanett /Szivárvány Óvoda/

I.   Barkó Gergő /Szivárvány Óvoda/

II.  Megyessy Panna /Áchim A. V. Óvoda/

II.  Szatmári Tamás /Áchim A. V. Óvoda/

III. Korcsolai György /Százszorszép Óvoda/

III. Répási Zalán Zoltán /Ispotály u. Óvoda/

Köszönjük a részvételt és jövőre is várjuk a versenyezni vágyó nagycsoportosokat.

                          


    2017.október 1. ZENEI VILÁGNAP

 

A Zenei Világnapról október 2-án rendkívüli ének-zene órán emlékeztünk meg.

Hagyományainkhoz híven az Állatok Világnapját, s a Magyar Népmese napját is ezen alkalommal ünnepeltük, hisz zenehallgatás közben különleges illusztrációk születtek a megtekintett magyar állatmeséről az osztályokból delegált csapatok közös munkája eredményeként.

    

    

    


    2017.KIHÍVÁS NAPJA

A gyermekek gimnasztikával kezdtek. A feladatok: futás a pálya körül, kötélhúzás, dekázó és kispályás labdarúgó verseny, zsinórlabda meccs, hullahopp karika, ugráló kötél gyakorlatok. A diákok szívesen mozogtak, amelyeket a fényképek is mutatják.

képek itt


ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTÉSI AKCIÓNAP

Az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. ezúton tájékoztatja a Tisztelt lakosságot, hogy elektromos és elektronikai hulladékgyűjtési akciónapot szervez. Minden berendezést átveszünk, ami valaha árammal működött!

Helyszín: Debreceni József Attila Általános Iskola udvara 4030 Debrecen, Monostorpályi u. 63.

Időpont: 2017. április 24. hétfő 07.00-16.00

             2017. április 25. kedd 07.00-16.00


    2017.VÁROSI versmondó -és rajzverseny

A Debreceni József Attila Általános Iskola és a József Attila Általános Iskoláért Alapítvány 

a 2016/2017. tanévben is megrendezi a „Költészet Napja” keretében versmondó - és rajzversenyét.

A versenyek ideje: 2017. április 12. 9.00 óra

Helye: Debreceni József Attila Általános Iskola 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63.

A versmondó versenyre magyar költők szabadon választott verseivel nevezhetnek a diákok.

Korosztályok:            Óvodások

                                1-2. osztályos korcsoport       5-6. osztályos korcsoport

                                3-4. osztályos korcsoport       7-8. osztályos korcsoport

                                Korcsoportonként 2-3 fő nevezését várjuk.

Jelentkezni 2017. március 20-ig a résztvevő adataival (név, iskola neve, osztály, a választott vers szerzője, címe) lehet.

Nevezési cím: e-mail: szavaloverseny0412@gmail.com

A rajzversenyre ugyanezen korosztályok nevezését várjuk.

Téma:  versillusztráció készítése bármely vershez (A3-as vagy A4-es méretben, tetszőleges technikával).

A rajzok leadásának határideje: 2017. március 20. az iskolánk titkárságán.

A rajzon kérjük, az alábbi adatokat tüntessék fel: név; életkor; vers szerzője és címe; iskola; iskola címe.

Eredményhirdetés: 2017. április 12-én a megnyitón. A helyezetteket telefonon értesítjük.


   2017.JÓZSEF ATTILA KUPA

A Debreceni József Attila Általános Iskola és a József Attila Általános Iskoláért Alapítvány az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan megrendezi a József Attila Kupa, kispályás labdarúgó versenyt.

Ideje: 2017. április 12. – Szerda – 11:00 óra

Helye: Debreceni József Attila Általános Iskola – sportpálya (rossz idő esetén tornaterem)

Korcsoport: IV. korcsoport (7-8. osztály)

Maximális csapatlétszám: 10 fő

Pályán lévő játékosok száma: 5+1 fő

Játékidő: 2 x 10 perc

Nevezési határidő: 2017. március 30.

Nevezési cím: tel.:  52/449-030

            e-mail: jozsefattila@iskola.debrecen.hu

 A felkészüléshez sok sikert kívánunk!


   „Plüssmacit minden mentőautóba!”

A 4. osztályos lányok- Orosz Aliz, Lakatos Diána, Balogh Valéria Hajnalka é Kovács Beatrix-

a  „Plüssmacit minden mentőautóba!” országos kezdeményezés felhívására ajánlották fel plüssjátékaikat a mentőkocsiban szállított rémült kis betegek számára.

A lányok úgy gondolták, hogy a kis betegeknek sokat jelenthet, ha van a mentőautóban egy ölelgetni való, pihe-puha barát, ebben ők is segíteni akartak és tudtak felajánlásukkal.

           


   2016. ovi- suli hét

Programok:

November 14.: Ovisok az iskolásoknál

November 15. 8.00-10.00: NYÍLT NAP 1-2 . óra

                    Szeretettel várjuk a leendő első osztályosok szüleit!

November 16. 14.00 óra: Játékos sor- és váltóverseny a körzetes óvodák részvételével.

November 17. délelőtt: Tanítók az ovisoknál

                   13.00 óra: Játékos foglalkozások óvodásoknak

November 18. 14.00 óra: Okoska matematika verseny


   Tanítás nélküli nap

2016. október 28-án tanítás nélküli nap lesz!


     őszi szünet 2016. november 2.- november 4.

A szünet előtti utolsó tanítási nap 2016.október 28 /péntek/, a szünet utáni első tanítási nap

2016. november 07. /hétfő/


 TÁJÉKOZTATÓ A TANKÖNYVEKRŐL A SZÜLŐKNEK 2016/2017TANÉVTŐL:

Az általános iskolák 1.-4. évfolyamán az állam átvállalja a tankönyvek költségeit, és térítésmentesen biztosítja minden tanuló részére.

 Ezen tankönyvek egy része könyvtári (pecsétes) tankönyv, melyet a szülő a tanév végén köteles megfelelő állapotban visszahozni a könyvtárba! A pecsétes tankönyvek egy része lehet használt tankönyv is!

A tankönyveket augusztus végén, az iskolában vehetik át a szülők, ennek pontos időpontjáról az iskola honlapján, valamint a bejáratnál kifüggesztett tájékoztatóról értesülhetnek.

Ha a szülő az ingyenes tankönyveken túl szeretne tankönyvet vásárolni, akkor azt a KELLO webshop felületén megteheti: http://webshop.kello.hu linkre kattintva. Ennek megrendelésével, átvételével, kifizetésével az iskola nem foglakozik, a szülő önállóan intézheti. A felület várhatóan 2016. május végén, júniusban nyílik meg.

Az iskola által rendelt tankönyvek pontos listáját az iskola honlapjáról ismerhetik meg a szülők.

Honlapunk elérhetősége: http://www.djozsefattila.fw.hu/

2016-06-30                                                        Berdóné Deli Zita tankönyvfelelős

Tankönyvlista


     2015.ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTÉS

Az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft és a Debreceni József Attila Általános Iskola elektronikai hulladékgyűjtési akciónapot szervez.

Helyszín: Debreceni József Attila Általános Iskola udvara

Időpont: 2016. május 13. péntek 07.00-17.00

plakát itt

           HULLADÉKGYŰJTÉS

Debreceni József Attila Általános Iskola hulladékgyűjtési akciónapot szervez, 2016. május 13-án.


  2015. Nárcisz Futó Fesztivál

Iskolánk is csatlakozott a rendezvényhez, mely az emberi méltóság tiszteletét, a gyógyíthatatlan betegek iránti együttérzésüket fejezte ki. Tanulóink futottak, kötelet húztak, illetve a kisebbek hullahopp karika versenyen vettek részt.

képek itt


   "NÁLUNK JÓ GYEREKNEK LENNI"

 

   NYÍLT NAP - 2016. FEBRUÁR 05. PÉNTEK

  Szeretettel várunk minden kedves Szülőt és Óvodást a

 Debreceni József Attila Általános Iskolába!

            BEMUTATÓ ÓRÁK:

    8.00-8.45    Magyar óra-Kovácsné Fodor Ágnes

    8.55-9.40    Matematika óra – Anderkó Péter

   Honlap: djozsefattila.fw.hu e-mail: djozsef_attila@freemail.hu

   Érdeklődni lehet Barabásné Vályi Valéria Katalin igazgatónőnél

   Telefon: 52/535-225      mobil: 06-30/4623286

   Cím: Debrecen, Monostorpályi út 63. Tel.: 52/449-030


    2015.Ovi- Suli Hét   

Hétfőn a kis óvodások meglátogatták az iskolánkban tanuló első osztályosokat. Bekukkantottak volt ovis társaik, a már első osztályosok óráira. Az óvónők kíséretében ismerkedtek az iskolával, bejárva annak minden szegletét.

Kedden az intézményben, nyílt nap keretében az érdeklődőknek első két órában lehetősége volt betekinteni az iskolában folyó munkába. Megtekinthették a tanórákat ismerkedhettek az iskola légkörével, mindennapjaival. Sokan érdeklődtek gyermekük munkájáról és számos leendő elsős tanuló szülei is részt vettek a nyílt nap keretein belül megtartott órákon.

Csütörtökön alsós tanítók tettek látogatást az óvodában negyedik osztályos tanulókkal. Hangulatos foglalkozást tartottak a kicsiknek, zenés angol dalokkal és mozgásos játékokkal ismerkedtek az ovisok a negyedikes tanulók részvételével.

Délután az óvodások viszonozták a látogatást és zenés, dramatikus és kézműves foglalkozásokon vehettek részt az alsós munkaközösség tagjainak irányításával. Az oldott légkörben sok szép alkotással és élménnyel gazdagodtak a gyermekek.

Pénteken a városi óvodás matematikai verseny a Manó- Matek került hagyományaink szerint lebonyolításra. A sok okosodni vágyó kisgyermek eredményesen szerepelt a megmérettetésen. A már korábban meghirdetett óvodások számára kiírt rajzverseny eredményhirdetését is ekekor tartottuk meg. A több mint 70 beérkezett színvonalas munka közül a zsűri a következőket díjazta:

1.       Takács Bendegúz:              Áchim András Utcai  Óvoda

2.       Pál Vivien :                        Áchim András Utcai  Óvoda

Ősz Varga Dóra:                 Sipos Utcai Óvoda

3.       Soós Boglárka  :                 Szivárvány Óvoda

    Zám Máté :                          Balaton Utcai Óvoda

Különdíjban részesült: Madarász Réka és Oláh Botond: Áchim András Utcai Óvoda

Programok:

November 16.:   Ovisok az iskolásoknál

November 17.:   8 óra NYÍLT NAP 1-2. óra

November 18.:   Játékos sor- és váltóverseny

                          a körzetes óvodák részvételével.

November 19.:   Tanítók az ovisoknál

                      13 óra Játékos foglalkozások óvodásoknak

November 20.    14 óra Okoska matematika verseny

        e-mail: djozsef_attila@freemail.hu

Érdeklődni lehet Barabásné Vályi Valéria Katalin igazgatónőnél

telefon: 52/535-225      mobil: 06-30/4623286

Cím: Debrecen, Monostorpályi út 63. Tel.: 52/449-030


    2015.ÉVNYITÓ

  2015. augusztus 31. (hétfő) 15.30

              


     2015.Hétköznapi Kihívások napja!

Kézen fogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el kampány közvélemény-formáló program - Hétköznapi Kihívások napja!

Az országos kampány a fogyatékos emberek életének bemutatását, hétköznapi kihívásaik szemléltetését tűzte ki célul játékos formában. A fenti cél érdekében egy kalózhajóvá átalakított kamion járja az országot és ahol lehorgonyoz, ott a kalózkodás érdekességein keresztül érzékenyíti a fiatalokat a fogyatékos emberek irányába.

Iskolánk 2. osztályos tanulói a debreceni kikötő helyszínén, a Kossuth téren vettek részt a programon 2015. május 29-én. Az alábbi játékok vártak bennünket:

·         Kincskereső kalózjáték, amelyen keresztül megismerkedhettek tanulóink a fogyatékossági típusokkal.

·         Óriás puzzle kirakása közösen.

·         Kerekes székes akadálypálya a kamion körül.

·         Beszélgetési, kérdezési lehetőség a fogyatékosság kapcsán szakképzett segítőkkel.

·         OTP Esély Játék – óriás társasjáték esélyegyenlőségi kérdésekkel .

                     


        2015.KIHÍVÁS NAPJA

  2015 május 20-án került megrendezésre iskolánkban a Kihívás Napja.

                

         


        2015.CSALÁDI NAP

a Debreceni József Attila Általános Iskolában

2015. május 28-án (csütörtökön) 14.00-16.00 óráig

Tornaterem:

Fellépők:

Furulya- Karácson Éva

Bábjáték- a báb szakkörösök Szabóné Németh Márta tanító vezetésével

Gitárjáték- Barabás Róbert 8. b

Táncbemutató- Barkóczi Dóra

Megzenésített vers, mozgással- Vékony Anna színművésznő

Sportudvar:

Arcfestés

Kézműves asztalok

Karkötő és nyaklánc készítése

Íjászbemutató, Ugráló vár

Vérnyomásmérés

Logikai játékok

Apa-fiú foci meccs, vagy csak gyerekek

Sportbemutató (karate, dzsúdó)

Aszfaltrajzverseny

 Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

                 

                 

  plakát


tehetséggondozás: labdarúgás felmérés eredménye

részletek


TÁJÉKOZTATÁS 2015/2016 SZAKKÖRÖK INDULÁSÁRÓL

A 2015/2016- os tanévben a jelentkezők számától függően az alábbi szakköröket tervezzük indítani:

Alsó tagozat: báb, kézműves, tehetségfejlesztés, furulya, ének

Felső tagozat: logika, furulya, angol- ország ismeret, mesebarát, rajz és kézműves, iskolaújság, Kalandos történelem, Varázs-lombik /kémia/, Környezetvédelmi, Háztartási alapismeretek, Elsősegély,

KRESZ-szakkör /7-8.osztály/, Kompetenciamérés felkészítő-magyar, Felkészítő a középiskolába-magyar, Felkészítő a középiskolába-matematika, ének, informatika, Lego-robot.

Negyedik osztályosoknak választható: kommunikáció és kézműves.

Nyolcadik osztályosoknak választható: kommunikáció, műszaki rajz, sport és második idegen nyelv.


 

2015.JÓZSEF ATTILA NAP

 

A Debreceni József Attila Általános Iskola és a József Attila Általános Iskoláért Alapítvány hagyományaihoz híven a 2014/2015. tanévben is megrendezi a „Költészet Napja” keretében versmondó - és rajzversenyét.

A versenyek ideje: 2015. április 10. 9.00 óra

Helye: Debreceni József Attila Általános Iskola

(4030 Debrecen, Monostorpályi út 63.)

 A versmondó versenyre magyar költők szabadon választott verseivel nevezhetnek a diákok.

 Korosztályok:              Óvodások

                                   1-2. osztályos korcsoport         5-6. osztályos korcsoport

                                   3-4. osztályos korcsoport         7-8. osztályos korcsoport

                                   Korcsoportonként 2-3 fő nevezését várjuk.

Jelentkezni: 2015. március 20-ig a résztvevő adataival (név, iskola neve, osztály, a választott vers szerzője, címe) lehet.

 A rajzversenyre ugyanezen korosztályok nevezését várjuk.

 Téma: versillusztráció készítése bármely vershez (A3-as vagy A4-es méretben, tetszőleges technikával).

 A rajzok leadásának határideje: 2015. március 20. -  iskolánk titkárságán.

 A rajzon kérjük, az alábbi adatokat tüntessék fel: név; életkor; vers szerzője és címe; iskola; iskola címe.

 Eredményhirdetés: 2015. április 10-én a megnyitón. A helyezetteket telefonon értesítjük.

 A versmondó - és rajzversenyre nevezési díj nincs!

 Nevezési cím:  4030 Debrecen, Monostorpályi út 63. Tel./fax: 52/449-030

                        e-mail: djozsef_attila@freemail.hu

 A Debreceni József Attila Általános Iskola és a József Attila Általános Iskoláért Alapítvány az elmúlt évek   hagyományaihoz hasonlóan megrendezi a József Attila Kupa, kispályás labdarúgó versenyt.

 Ideje:

2015. április 10. – péntek – 11:00 óra

 Helye:

Debreceni József Attila Általános Iskola – sportpálya (rossz idő esetén tornaterem)

Korcsoport: III. korcsoport (5-6. osztály) 

Maximális csapatlétszám: 10 fő Pályán lévő játékosok száma: 5+1 fő Játékidő: 2 x 10 perc

Nevezési határidő: 2015. március 24.

Nevezési cím: tel.:  52/449-030

e-mail: jozsefattila@iskola.debrecen.hu


       Iskolába hívogató

 A 2015/16-os tanévre jelentkezők figyelmébe!

 Szeretettel várjuk a tanköteles gyerekeket iskolánkba!

Az általános iskolák kötelező beiskolázási utcajegyzékéről a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a honlapján Hirdetményben tájékoztatja a szülőket.

Iskolánk honlapján is megtalálják a körzetbe tartozó utcák 2014-ben érvényes listáját.

Az esetleges változtatásokat február 28-ig frissíti a Kormányhivatal.

A beiratkozás időpontját a Kormányhivatal teszi közzé legkésőbb 2015. március 28-ig.

  részletek itt

Szeretettel várjuk leendő első osztályosainkat!
cím:      Debrecen 4030 Monostorpályi út 63.
honlap: www.djozsefattila.fw.hu
           
http://intezmenyek.debrecen.hu
e-mail jozsefattila@iskola.debrecen.hu
          
 djozsef_attila@freemail.hu
intézményvezető
: Barabásné Vályi Valéria Katalin
          (tel.:52/535-225, 06-30/462-3286)


 

   

 

 Tisztelt Szülők!

 DMJV Önkormányzat Közgyűlésének 56/2014 (XII.18.) rendelete alapján 2015. február 1.-től kezdődően új 

 normaárak lesznek érvényben.

 2015. január 16.-án a  programban az új normaárak beállításra kerülnek.

 Ezért technikai okok miatt 2015. január 19.-től január 31.-ig január hónapra pótrendelésre már nincs lehetőség.

  Szíves megértésüket kérjük!

 

  2015norma


 

    

                          

        "NÁLUNK JÓ GYEREKNEK LENNI"2014.

 

   NYÍLT NAP - 2015. JANUÁR 29. CSÜTÖRTÖK

  Szeretettel várunk minden kedves Szülőt és Óvodást a

 Debreceni József Attila Általános Iskolába!

            BEMUTATÓ ÓRÁK:

    8.00-8.45    Magyar óra-Károlyiné Lengyel Edina

    8.55-9.40    Angol óra – Gyulai Katalin

                     Informatika óra - Környeiné H. Ágnes   

   10.00-10.45  Matematika óra – Szabóné Németh Márta

   Honlap: djozsefattila.fw.hu e-mail: djozsef_attila@freemail.hu

   Érdeklődni lehet Barabásné Vályi Valéria Katalin igazgatónőnél

   Telefon: 52/535-225      mobil: 06-30/4623286

   Cím: Debrecen, Monostorpályi út 63. Tel.: 52/449-030

   


           OVI-SULI HÉT

 

  Programok:  

  November 10.: Ovisok az iskolásoknál

  Több mint 50 gyerek jött óvó nénikkel együtt megnézni az idén iskolába kerülő, ügyes elsősöket.

  Az óvódások nagy  örömmel hallgatták az iskolások verseit, mondókáit.

       

  November 11.: 8-10 óráig NYÍLT NAP

  Nyílt napon tekinthettek be a szülők a gyerekek hétköznapjaiba. Alsó tagozaton az első két, felső tagozaton

  az első  öt órát látogathatták az érdeklődők. A kisiskolásoknál több mint 30 szülő, a nagyobbaknál már kevesebb

  érdeklődő ült   be az iskola padjaiba.

        

                       

  November 12.: 14 óra Játékos sor- és váltóverseny a körzetes óvodák részvételével

  Játékos sportfoglalkozást rendeztünk az érdeklődő óvodák csoportjainak. Így 3 óvoda képviseltette magát, a

  Sípos Utcai, az Áchim András Utcai és a Szivárvány Óvoda. Jó hangulatú versenyen próbálhatták ki

  magukat a gyerekek.  Forgószínpad szerűen használhatták a kicsik a trambulint, bordásfal gyakorlatokat és

  más érdekes mozgásformákat.

          

                         

  November 13.: Tanítók az ovisoknál

                       14 óra „Okoska” városi matematika verseny

  Délelőtt a leendő elsős tanító nénik és néhány 4. osztályos diák meglátogatta az óvodásokat,

  és együtt   énekeltek, mondókáztak  a nagycsoportosokkal.

          

  Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre az Okoska Óvodás matematika verseny.

Az első fordulóra  közel 70 gyerek küldte be iskolánkba az óvodákba elküldött feladatok megoldásait. A második fordulót az iskolánkban  rendeztük, melyre 7 óvodából, közel 50 versenyzőt hívtunk be. Az óvodások nagyon bátran viselkedtek a számukra  idegen   környezetben, hisz a szülőktől távol a termekben egyedül oldották meg az érdekes  feladatokat. A verseny végén  apró ajándékokat kapott minden gyerek és a verseny helyezettei örömmel

vették át a díjakat.

       I. Tarsoly Andor / Sinay Miklós Óvoda

      II. Molnár Georgina / Szivárvány Óvoda

     III. Földing Orsolya / Áchim András Óvoda   

         

         feladatlap

                            

  November 14.: 14 óra Játékos foglalkozások óvodásoknak

  Az óvodások a Szivárvány Óvodából érkeztek és több helyszínen érdekes foglalkozásokon vehettek részt.

  Erika nénivel az interaktív táblán játszhattak, Gabi nénivel manókat készíthettek papírból,

  Ági nénivel  számítógépes játékokba  kóstolhattak bele a gyerekek. A könyvtárban Judit nénivel

  mesét dramatizálhattak, a részt vevők Péter bácsival  énekelhettek a dalos kedvű kicsik, akik a

  gitározásba is belekóstolhattak.  Mindenki élményekkel telve tért vissza az óvodába.

               

                


 

           ÉTKEZÉS

  Tájékoztató1       Tájékoztató2       Étkezés visszamondása

 


 

   DVSC- OVI FOCI KUPA

 A Debreceni József Attila Általános Iskola idén is megrendezte a DVSC - OVI foci délutánt a környező óvodák

 részvételével 2014. szeptember 26-án.  /Áchim András Utcai Óvoda, Ispotály Utcai Óvoda, Sípos Utcai Óvoda/

 Eredmények:

   I.  Sípos Utcai Óvoda

  II.  Ispotály Utcai Óvoda

 III. Áchim András Utcai Óvoda

                         

                     


   

       2014. ÉVNYITÓ

    2014. augusztus 29. 17.00

      


 

     étkezés igényléséhez

 Étkezés befizetés: 2014. augusztus 27-28 7.00-15.00

Tisztelt Szülő/Gondviselő!
Tájékoztatom, hogy a készpénzes befizetés mellett lehetőséget biztosítunk az étkezési térítési díj csoportos beszedési megbízással való megfizetésére.
Amennyiben szeretne élni a lehetőséggel, szíveskedjen számlavezető bankjában felhatalmazást adni a csoportos beszedési megbízás teljesítésére! Ha számláját az OTP Bank vezeti, a felhatalmazás nyomtatvány bank felé történő továbbításáról élelmezésszervező munkatársaink gondoskodnak, tehát kitöltés után részünkre juttassák vissza!
A felhatalmazás kitöltéséhez szükséges adatok: Név: Debreceni Intézményműködtető Központ Számlaszám: 11738008-15813619 Cím: 4026, Debrecen, Kálvin tér 2/A. Banki azonosító: A15813619 Fogyasztó azonosítója: az étkezést igénybevevő TAJ száma (9 számjegy folyamatosan)
Hajnal János igazgató s.k.

Tájékoztató az étkezési térítési díj kedvezmények igénybevételéről
Az igénylőlap és a kedvezményre jogosító okiratok beadási határideje folyamatos, de legkésőbb 2014. augusztus 10. napjáig kell benyújtani, hogy a kedvezmény 2014. szeptember 1-jétől érvényesíthető legyen!
NORMATÍV KEDVEZMÉNY: Az étkezési térítési díj kedvezményeinek igénybevétele jogosultság alapján történik, a jogosultságot igazolni kell. Az igénylőlap benyújtásával egyidejűleg be kell mutatni a normatív kedvezményre való jogosultságot igazoló iratokat. A normatív kedvezményre való jogosultság igazolásához a következő okiratok bemutatása szükséges: 1. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény esetén az erről szóló határozat; 2. Tartósan beteg tanuló esetén szakorvosi igazolás és a magasabb összegű családi pótlék folyósításáról szóló igazolás; 3. Fogyatékos gyermek, tanuló esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye; 4. 3 vagy több gyermekes család esetén:l Iskolalátogatási igazolás a 16. életévét betöltött, 25 évesnél fiatalabb közoktatásban nappali rendszerű oktatási vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos tanulója esetén félévente szükséges;l A családi pótlék folyósításáról szóló igazolás.
A dokumentumok másolatként is benyújthatók, feltéve, hogy három hónapnál nem régebbiek.
Normatív kedvezmény csak egy jogcímen vehető igénybe! Nem jár a tanulónak kedvezmény azon étkeztetésre, amely kedvezményre – a szakképzésre vonatkozó rendelkezések szerint létrejött – tanulószerződése alapján már jogosult.
A gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő – nevelőszülőnél, gyermekotthonban, vagy más bentlakásos intézményben nevelkedő – ideiglenes hatállyal elhelyezett, átmeneti vagy tartós nevelésbe vett gyermek után nem vehető igénybe a normatív kedvezmény. A nevelőszülőnél, gyermekotthonban vagy bentlakásos intézményben nevelkedő gyermek esetén az elhelyezésről szóló okiratot az élelmezésszervező részére másolatban át kell adni!
A normatív kedvezmény megállapításához közös háztartásban élőként kell figyelembe venni: l a tizennyolc éven aluli, l a huszonöt évesnél fiatalabb, közoktatásban nappali rendszerű oktatásban részt vevő, illetve felsőoktatásban nappali tagozaton tanuló, valamint l életkortól függetlenül a tartósan beteg vagy súlyos fogyatékos gyermekeket.
A szülőnek/gondviselőnek/nevelőszülőnek a gyermeket érintő mindennemű változásról 15 napon belül bejelentési kötelezettsége van!
Kedvezmény leghamarabb a hiánytalan igénylőlap és a szükséges igazolások benyújtását, elbírálását követő naptári naptól, a tanév ideje alatt érvényesíthető! A normatív kedvezményre való jogosultság megállapítása a Debreceni Intézményműködtető Központ igazgatójának a hatásköre. A kedvezményre való jogosultság megállapítása határozattal történik.
Az igénylőlap letölthető a www.diminfo.hu internetes oldalról.
RÁSZORULTSÁGI KEDVEZMÉNY A gyermek lakóhelye szerinti illetékes önkormányzat a gyermek egyéni rászorultsága alapján további gyermekenkénti kedvezményt állapíthat meg. A rászorultsági kedvezmény megállapítása iránti kérelmet a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályához kell benyújtani. A díjkedvezmény megállapítására az önkormányzat közigazgatási területén az állami intézményfenntartó központ által fenntartott nevelési-oktatási intézményben a polgármester jogosult.
A kérelem beadásához szükséges nyomtatványok letölthetők a www.debrecen.hu internetes oldalról. Hajnal János igazgató s.k.

          Tájékoztató    Igénylőlap


 

                2014.BALLAGÁS JÚNIUS 13.    

     Ballagási ünnepségünket 2014. június 13-én tartottuk.

   

                        


      2014.Jonatán Könyvmoly Galaxis Akadályverseny

Az idén 9. alkalommal rendeztük meg iskolánkban ezt a gyerekek körében oly népszerű vetélkedőt, melynek elsődleges célja az olvasás megszerettetése. A versenyen minden osztály képviselteti magát egy-egy négy főből álló csapattal. A tanulóknak két-két könyvet kell elolvasniuk előzetes feladatként, s az olvasott művekhez kapcsolódóan játékos feladatokat kell megoldaniuk a különböző „bolygókon”. Nagyon fontos volt ezek mellett az egységes megjelenés, a csapatnév, a kitűző, a csapatnóta, a pecsét, valamint a menetlevél díszes elkészítése is, hiszen ezekért értékes pontokat kaptak a versenyzők.

Ezúttal az alábbi eredmények születtek kategóriánként:

             1-2.osztály:      I. helyezés: Hanta-banda csapata 1.o.

                                  II. helyezés: Okostojások csapata 2.b

                                 III. helyezés: Zöldalmák 2.a

            3-4. osztály:      I. helyezés: Mesedokik csapata 3.o.

                                  II. helyezés:  Fantasztikus négyes 4.b

                                 III. helyezés: Okoskodók csapata 4.a

            5-6. osztály:      I. helyezés: Leopárdok 6.o.

                                  II. Fekete párducok: 5.o.

            7-8. osztály:      I. helyezés: Vén diákok csapata 8.a

                                  II. helyezés: Könyvaprítók csapata 7.a

                                 III. helyezés: Monsterek csapata 7.b

                                 IV. helyezés: Reader Crips csapata 8.b         

  A versenyzők az élmények mellett értékes ajándékokkal gazdagodhattak.

    


                     

     2014.Tavaszi Gála

 A műsorban felléptek:

    1. A majom mamája c. mesejáték 3.o. Felkészítő: Vékony Anna színésznő

    2.  Furulya szakkör Felkészítő: Karácson Éva

    3.   Barabás Róbert – gitárszóló

    4. Cowboy-tánc 3.osztály Felkészítő: Nagyné Szabó Edina

    5. A beteg oroszlán c. mesejáték a színjátszó szakkör előadásában

       Felkészítő: Szabóné Tóth Judit 

    6. Gallyas Róbert – szólóének

    7. „Meglepetés” – táncprodukció 

        


                     

    2014.TRIANON NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

 2014. június 4-én a hatodik órában megemlékezést tartottunk a Nemzeti Összetartozás napja

 alkalmából. Az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékeztünk.

 Két 7.a osztályos tanuló színvonalas PowerPointos bemutatót készített.

        


 

      2014.József Attila Kupa labdarugó bajnokság

 A Debreceni József Attila Általános Iskola DVSC ovi foci délutánt rendezett a meghívott óvodák részére

 2014. április 30-án. Az iskolánk műfüves pályáján, illetve tornatermünkbe rendeztük az eseményt.

  Ovi foci délután forgatókönyve:

 Megnyitó : 14 óra

 Mérkőzések:14:10 órától kezdődően játékidő 1x10 perc  4óvoda részvételével

 Résztvevők:/Áchim u óvoda, Szivárvány óvoda, Sípos u. óvoda, Ispotály u. óvoda/

 Eredmények:

   I. Sípos Utcai Óvoda

  II. Ispotály Utcai Óvoda

 III. Áchim András Utcai Óvoda

  IV. Szivárvány Óvoda

       

       


                                  

         BEIRATKOZÁS

   Tájékoztatás 2014/2015. tanévre 1. osztályba jelentkezők számára

A beiratkozás regisztrációja 2014. április 28-, 29-, 30-án  8 órától 18 óráig történik.

Helye: Debreceni József Attila Általános Iskola  titkársága

A beiratkozásra az alábbi dokumentumokat kell hozni:

     a gyermek személyazonosítására alkalmas igazolvány (születési anyakönyvi kivonat vagy személyazonosító igazolvány vagy érvényes útlevél) , a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)   a szülő személyazonosítására alkalmas igazolvány, lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)

     Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására (2014. március 15-től hatályos a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény XVIII. fejezet – A szülői felügyelet gyakorlása – előírásai az irányadóak)

     a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező nem magyar állampolgár esetén:

     regisztrációs igazolás (határozatlan ideig érvényes)

     tartózkodási kártya (maximum 5 éves érvényességi idővel, amelyet a BÁH tízévente a feltételek vizsgálata nélkül megújít; EGT-állampolgárok részére határozatlan ideig érvényes)

     sajátos nevelési igényű gyermek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye

     a gyermek oltási könyve

Tájékoztatom, hogy a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmény névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet értelmében az iskolának a beiratkozáskor fel kell mérnie, hogy a 2014/2015. tanévben a szülő a gyermeke számára valamelyik egyház által szervezett hit- és erkölcstan oktatást vagy

     az iskola által szervezett erkölcstan oktatást igényli.

  Debreceni József Attila Általános Iskola 4030 Debrecen, Monostorpályi u. 63.

 ÁCHIM ANDRÁS UTCA, ÁFONYA UTCA, AGANCS UTCA, AKÁCFA UTCA, AKÁCVIRÁG UTCA, ALMA UTCA, ÁLMOS UTCA,

 ÁRNYAS UTCA, BABARÓZSA UTCA, BÁDOGOS UTCA, BÁDOGOS KÖZ, BAJNOK UTCA, BALATON UTCA, BALOGH MIHÁLY

 UTCA, BARACKOS UTCA, BÁRÁNY UTCA, BASAHALOM UTCA, BASKIR UTCA, BECSKY UTCA, BÉGÁNY UTCA, BEGÓNIA

 UTCA, BÉKÉS UTCA, BÉKÉSCSABA UTCA, BERTA UTCA, BESZTERCEI UTCA, BICZÓKERT UTCA, BIRSALMA UTCA,

 BODZA UTCA, BOLDOGKERT UTCA, BORÓKA UTCA, BOROS UTCA, BORSOVAI UTCA, BORZÁN GÁSPÁR UTCA,

 BŐRALMA UTCA, BUDAI ÉZSAIÁS UTCA 8-44-ig ill. 21-67-ig, BUJDOSÓ UTCA, BULGÁR UTCA, BÚZAVIRÁG UTCA, BÜKK

 UTCA, BÜKKMOGYORÓ UTCA, CIKÓRIA UTCA, CINEGE UTCA, CSÁKÁNY UTCA, CSÁNGÓ UTCA, CSÁRDA ÚT, CSER

 UTCA, CSERESZNYE UTCA, CSERMELY UTCA, CSÍKHAL UTCA, CSIKÓS UTCA, CSIPKÉS UTCA, CSÓKA UTCA, CSÓNAK

 UTCA, CSONGOR UTCA, CSONGRÁD UTCA, CSORDÁS UTCA, CSOROSZLYA UTCA, CSUTORÁS UTCA, CSUVAS UTCA,

 DÁRDA UTCA, DÉZSA UTCA, DOBOZ UTCA, DOBVERŐ UTCA, DOROZSMA UTCA, DUSKÁS FERENC UTCA, EGYLETKERT

 UTCA, EPER UTCA, EPERFA UTCA, EPERJES UTCA, EPRESKERT UTCA, ERDÉLY UTCA, ERDÉSZ UTCA, ESZE TAMÁS

 UTCA, EZÜSTFENYŐ UTCA, EZÜSTNYÁR UTCA, FÁCÁN UTCA, FAGYAL UTCA, FARKAS UTCA, FÁTYOLKA UTCA,

 FÁTYOLVIRÁG UTCA, FEHÉRSZILVA UTCA, FÉSZEK UTCA, FOGOLY UTCA, FOKOS UTCA, FÓLIÁS UTCA, FŐZŐ UTCA,

 FUTRINKA UTCA, FÜLEMÜLE UTCA, FÜRJ UTCA, FÜZIKE UTCA, GALAMB UTCA, GÁZGYÁR UTCA, GÁZVEZETÉK UTCA,

 GÉBICS UTCA, GERBERA UTCA, GERGELY UTCA, GERLE UTCA, GESZTENYE UTCA, GHILÁNYI UTCA, GIZELLA UTCA,

 GOMBVIRÁG UTCA, GYÉKÉNY UTCA, GYOMA UTCA, GYÖMBÉR UTCA, GYÖNGYVESSZŐ UTCA, GYÖRFFY ISTVÁN

 UTCA, GYURGYALAG UTCA, HALÁSZ UTCA, HÁRS UTCA, HEGYI MIHÁLYNÉ UTCA, HÍD UTCA, HÍNÁR UTCA, HÍNÁR KÖZ,

 HOMOKKERT UTCA, HORDÓ UTCA, HORGÁSZ UTCA, HORVÁTH ÁRPÁD UTCA, HULLÁM UTCA, HUN UTCA, HUNGÁRIA

 UTCA, IGLÓ UTCA, IGRIC UTCA, ILDIKÓ UTCA, INDA UTCA, IVÁN MESTER UTCA, IZABELLA UTCA, JÁSZ UTCA, JEGENYE

 UTCA, JÉGVIRÁG UTCA, JOSTA UTCA, KABAR UTCA, KÁDÁR UTCA, KAKASLÁBFŰ UTCA, KAKTUSZ UTCA, KÁLIZ UTCA,

 KALOTASZEG TÉR, KANÁLIS UTCA, KAPOR UTCA, KARABÉLY UTCA, KARDVIRÁG UTCA, KASKÖTŐ UTCA, KASZA KÖZ,

 KAVICS UTCA, KAZÁR UTCA, KÉKSZILVA UTCA, KEREKES FERENC UTCA, KERTBARÁT UTCA, KEVE UTCA, KIKELET

 UTCA, KIRGIZ UTCA, KISDOBOS UTCA, KISMARJA UTCA, KISS ÁRON UTCA, KISTELEK UTCA, KLAUZÁL GÁBOR UTCA,

 KOMÁROMY UTCA, KONKOLY UTCA, KOPÁNCS UTCA, KOPJA UTCA, KOPPÁNY UTCA, KORCSOLYÁS UTCA, KORMORÁN

 UTCA, KORMOSALMA UTCA, KÓRÓ UTCA, KÖKÖRCSIN UTCA, KÖMÉNY UTCA, KŐRISFA UTCA, KÖRÖMVIRÁG UTCA,

 KÖSZMÉTE UTCA, KULACS UTCA, KUN UTCA, KUVIK UTCA, LADIK UTCA, LÁNDZSA UTCA, LÁZÁR UTCA, LÉGYKAPÓ

 UTCA, LEININGEN UTCA, LENCZ UTCA, LILAAKÁC UTCA, LILIOM UTCA, LOMNIC UTCA, LÓNYAY UTCA, LOVÁSZ UTCA,

 LUCFENYŐ UTCA, MADARÁSZ UTCA, MAGTÁR UTCA, MAGTÁRHÁZ UTCA, MAKÓ UTCA, MÁLNA UTCA, MARGARÉTA

 UTCA, MAROKSZEDŐ UTCA, MATYÓ UTCA, MEDOK UTCA, MELINDA UTCA, MELITH UTCA, MÉNRÓT UTCA, MIKEPÉRCSI

 ÚT, MOGYORÓ UTCA, MONOSTORPÁLYI ÚT, MÓRABÓRA UTCA, MUSKOTÁLY UTCA, NÁDAS UTCA, NÁDIRIGÓ UTCA,

 NAGYDOBOS UTCA, NASPOLYA UTCA, ODÚ UTCA, OLÁH KÁROLY UTCA, OPORTÓ UTCA, OROSHÁZA UTCA, OTELLÓ

 UTCA, ÓVODA UTCA, OZMÁN UTCA, ÖKÖRSZEM UTCA, ÖLYVES UTCA, ÖREG JÁNOS UTCA, ŐZBAK UTCA, ŐZGIDA

 UTCA, PACIKERT UTCA, PÁFRÁNY UTCA, PAJTÁS UTCA, PÁKÁSZ UTCA, PALÓC UTCA, PAPRIKA UTCA, PÁSZTOR UTCA,

 PATAK UTCA, PELYVA UTCA, PETREZSELYEM UTCA, PETÚNIA UTCA, PETUR UTCA, PINCÉS UTCA, POHL FERENC

 UTCA, POROSHÁT UTCA, PORTULÁCSKA UTCA, PÓSALAKY UTCA, POSZÁTA UTCA, POVOLNY FERENC UTCA,

 PÖLTENBERG UTCA, PRÉSHÁZ UTCA, PUTTONY UTCA, PUZDRA UTCA, REKETTYE UTCA, RETEK UTCA, RIBIZLI UTCA,

 RIGÓ UTCA, RIGÓ UTCA, RINGLÓ UTCA, RÓKA UTCA, ROZMARING UTCA, RÖVID UTCA, SALÁTA UTCA, SÁRGA DŰLŐ

 SÁRGARIGÓ UTCA, SARKAD UTCA, SÁS UTCA, SEBES UTCA, SELYEM UTCA, SIKLÓ UTCA, SIMON MESTER UTCA,

 SIRÁLY UTCA, SOLYMÁR UTCA, SOMLYAI UTCA, SŐRÉS UTCA, SÜTŐ UTCA, SZABLYA UTCA, SZABÓ KÁLMÁN UTCA,

 SZABOLCSKA MIHÁLY UTCA, SZACSVAY IMRE UTCA, SZAJKÓ UTCA, SZALMA UTCA, SZAMÓCA UTCA, SZÁNKÓ UTCA,

 SZAPPANFŰ UTCA, SZÁRCSA UTCA, SZÁVAY GYULA UTCA, SZEGED UTCA, SZÉL UTCA, SZELLŐRÓZSA UTCA, SZÉNA

 TÉR, SZENTES UTCA, SZEPESI UTCA, SZÉRŰ UTCA, SZILÁGYI JÁNOS UTCA, SZILÁGYSÁG UTCA, SZILVA UTCA,

 SZŐREG UTCA, SZÜRET UTCA, TARÁNYI JÓZSEF UTCA, TARLÓ UTCA, TÁROGATÓ UTCA, TARR UTCA, TATÁR UTCA,

 TÁTRA UTCA, TÉGLÁS UTCA, TÉGLÁSKERT UTCA, TÉL UTCA, TERMŐ UTCA, TIBORC UTCA, TINÓDI UTCA, TISZAFA

 UTCA, TORZSÁS UTCA, TÖRKÖLY UTCA, TÖRÖK UTCA, TÖVIS UTCA, TUBARÓZSA UTCA, TULIPÁN UTCA, TURÁN UTCA,

 TUSNÁD UTCA, TUTAJ UTCA, TÚZOK UTCA, TÜDŐS KLÁRA UTCA, TÜNDE UTCA, TÜNDÉRKERT UTCA, TÜNDÉRRÓZSA

 UTCA, TÜRR ISTVÁN UTCA, URAY UTCA, ÚSZÓ UTCA, ÜDEKERT UTCA, VADALMA UTCA, VADASKERT UTCA, VADÁSZ

 UTCA, VADKÖRTE UTCA, VADSZŐLŐ UTCA, VAKOND UTCA, VÁMRAKTÁR UTCA, VÁRAD UTCA, VARSA UTCA, VÉCSEY

 UTCA, VEKER UTCA, VENYIGE UTCA, VÉRTESI ÚT, VESSZŐ UTCA, VIDRA UTCA, VILLÁM UTCA, VUKOVICS SEBŐ UTCA,

 WEKERLE UTCA, WOLAFFKA UTCA, ZELLER UTCA, ZENGŐ UTCA, ZERGE UTCA, ZSOMBÉK UTCA, ZSURLÓ UTCA.


            2014.József Attila nap

 2014.április 10.

Iskolánk hagyományainak megfelelően kétnapos rendezvénysorozat keretében emlékeztünk meg

intézményünk névadójának születésnapjáról. Ennek egyik eseménye az akadályverseny volt, melyen az

idén saját tanulóink mellett a szolnoki testvériskolánk, a Szegő Gábor Általános Iskola diákjai is részt

vettek. A gyerekeknek különböző állomásokon játékos formában kellett számot adniuk általános

műveltségükről, az Európai Unióval kapcsolatos tájékozottságukról; valamint a tornateremben felállított

akadálypályán bizonyíthatták ügyességüket, talpraesettségüket.

Ennek megfelelően az alábbi eredmények születtek: 

 Akadályverseny összesítő:

       I.  8.b: 145 pont

      II.  8.a: 140 pont

     III. Szolnok1: 134 pont

     IV.  Szolnok2: 128 pont

      V.  5.o.: 119 pont

     VI.  6.o.: 115 pont

    VII. 7.b:  106 pont

   VIII. 7.a:  105 pont

 

                 

                             

    2014.április 11.

Ennek a nemes vetélkedésnek is több évtizedes hagyománya van iskolánkban, hiszen névadónk

születésapja a költészet napja is. A versek, illetve a versmondás szeretete egyre népszerűbb a legifjabbak,

az óvodás korosztály körében. Ezt bizonyítja, hogy évről évre több óvodás gyermek vesz részt a

szavalóversenyünkön, valamint versillusztráció-készítésként meghirdetett rajzversenyünkön is.

Városi Gárdonyi levelezős csapatverseny:Ez a levelezős vetélkedő új kezdeményezés iskolánkban,

melyet Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából hirdettünk meg.

A verseny érdekessége, hogy a debreceni iskolák mellett a szolnoki testvériskolánk tanulói is

bekapcsolódtak a megmérettetésbe.

 Városi Gárdonyi levelezős csapatverseny eredménye:

   I.  Koszta Máté, Jakab Emil, Szilágyi Dóra Lilla téri Általános Iskola

 II.  Farkas Péter, Nagy Sebestyén, Vén Zsolt Lorántffy Általános Iskola

III. Kiss Veronika, Posvancz Oliver, Trunger Gergely Lorántfy Általános Iskola

Különdíj:  I. Iványi Petra, Bali Zóra, Kovács Adél Szolnok

             II. Kapocsi Eszter, Szabó Dóra, Ari Dzsenifer Szolnok

   Rajzverseny eredmények:

 Óvodások:

   I. Varga Borika 6 éves Svetits Katolikus Óvoda

 II. Zagyon Csaba 5 éves Sípos Utcai Óvoda

III. Zilahi Zsófia 6,5 éves Szent Efrém Görög katolikus Óvoda

 Iskolák:

1-2.osztály

    I. Zámbó Lili Petra 2.o. Benedek Elek Általános Iskola

  II. Molnár Jázmin 1.o. Vénkerti Általános Iskola

 III. Nagy Nikolett 1.o. Bocskai Általános Iskola

 3-4.osztály

   I.  Szima Szabolcs 4.o. Petőfi Sándor Általános Iskola

 II.  Truczkai Nikolett 3.o. Kazinczy AMI

III. Tamás Jázmin Vénkerti ÁMK

Különdíj: Farkas Krisztián Debreceni József Attila Általános Iskola

Felső tagozat

   I. Nagy Barbara 6.o. Debreceni József Attila Általános Iskola

 II. Szilágyi Franciska 6.o. Dózsa György Általános Iskola

III. Ugrai Andrea 5.o. Debreceni József Attila Általános Iskola

   Városi Versmondó verseny:

 Óvodások:

    I. Hamza Balázs Sípos Utcai Óvoda, Száfián Viktória Áchim András Utcai Óvoda

  II. Szögi Lilian Ispotály Utcai Óvoda, Pokrócz Petra Áchim András Utcai Óvoda

 III. Balogh Bernadett Martonfalvi Óvoda, Ugrai Richard Alsójózsai Óvoda

  Különdíj: Varga Csaba Szivárvány Óvoda

1-2.osztály:

   I. Böszörményi András Epreskerti Általános Iskola,Berei Mira Ibolya Utcai Általános Iskola

  II. Dancs Gábor Petőfi Sándor Általános Iskola,Vidnyánszky Mátyás Svetits Katolikus Álatalános Iskola

III. Matolcsi Anna Epreskerti Általános Iskola,Molnár Kinga Szent Efrém Általános Iskola

Különdíj: Hudák Rózsa Ibolya Utcai Általános Iskola,Szűcs Tamás Ibolya Utcai Általános Iskola,

3-4.osztály

   I.  Szűcs Janka Petőfi Sándor Általános Iskola

  II. Szilágyi Hanna Lilla téri Általános Iskola

 III. Papp Eszter Szent Efrém Általános Iskola

 Különdíj:Sztancs László Svetits Katolikus Általános Iskola

 

 

   József Attila kispályás foci kupa eredménye:

    I. Debreceni József Attila Általános Iskola

   II. Csapókerti Általános Iskola

  III. Karácsony György Általános Iskola

  IV.  Epreskerti Általános Iskola

 

  

 


                                

       HIT ÉS ERKÖLCSTAN OKTATÁS 2014

Kedves Szülők!

A 2014/15-ös tanévben az 1., 2., 5., 6. évfolyamosok tanulnak majd erkölcstant vagy

hit- és erkölcstant.

Kérjük, hogy

- a leendő 2., 5. és 6. évfolyamosok április 15-ig,

- a leendő 1. osztályosok április 28-30. között a beiratkozáskor

tegyék meg nyilatkozatukat.

Intézményünkben az alábbi, az Országgyűlés által elismert magyarországi egyházak, vallásfelekezetek,

vallási közösségek tartanak tájékoztatót az érdeklődő szülők számára

2014. március 14-én 15 órától az ebédlőben:

Magyar Katolikus Egyház (római katolikus és görög katolikus)

Magyarországi Református Egyház

HIT Gyülekezete

Magyarországi Baptista Egyház

A törvényi háttérről írásos anyagot és a kitöltendő Nyilatkozatot iskolánk minden érintett tanulója

 megkapja március 31-ig.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket! 


 

     2014.március 15 ünnepség

Az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeire emlékeztek iskolánk tanulói nemzeti ünnepünkön.

Az iskolai megemlékezésen a színjátszó szakkör műsorát láthatták diákjaink.

 

         


                                     

         2014.VERSMONDÓ VERSENY KÖLTÉSZET NAPJÁN

 

   kattints ide!


 

       III. ORSZÁGOS SZÉPÍRÓ VERSENY EREDMÉNYE 2014.

 

       Iskolánkba harmadik alkalommal rendeztük meg az Országos Szépíró Verseny Hajdú-Bihar megyei

 fordulóját.  A megyéből 23 intézmény 134 tanulója - SNI és BTM nehézséggel küzdő gyerekek- vett részt,

 melyen a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács által megadott szöveget másoltak le a

 lehető legszebb írásukkal.

      A három tagú zsűri 5 kategóriában döntött az első 3 helyezett kiválasztásában, akik továbbjutottak a

 Budapesten megrendezésre kerülő Országos döntőjére és Tehetségnapra.

 A verseny helyezettjei:

 1-2.osztály:

 I.     Herceg Béla Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola Hajdúszoboszló

 II.   Kovács Kinga Bocskai István Általános Iskola Hajdúnánás

 III. Kereki Tímea Püspökladányi Általános Iskola és Speciális Szakiskola Petri- telepi tagintézménye

 3-4.osztály:

 I.     Nemes Enikő Hallássérültek EGYMI Debrecen

 II.   Rostás Dzsennifer Irinyi János Általános Iskola Hosszúpályi

 III. Bihari Noel Gábor Huszár Gál Általános Iskola Debrecen

 5-6.osztály:

 I.     Horváth Orsolya Balmazújvárosi Általános Iskola

 II.   Mikó Andrea Hallássérültek EGYMI Debrecen

 III. Deli Máté Püspökladányi Általános Iskola

 7-8.osztály:

 I.    Rézműves Roland Irinyi János Általános Iskola Hosszúpályi

 II.  Holácsik Dóra Thököly István Kéttannyelvű Általános Iskola Hajdúszoboszló

 III. Horváth Anikó Balmazújvárosi Általános Iskola

 Középiskola:

 I.    Molnár Anett Könnyűipari Szakképző és Speciális Szakiskola Debrecen

 II.  Lakatos Norbert Povolny Ferenc Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola

 III. Csolvány Angéla EURO Szakiskola és Szakképző Iskola Kéttannyelvű Babtista Gimnázium Debrecen

                    

     

                          


  III. Országos Szépíró Verseny megyei forduló

 

Szeretettel meghívja a III. Országos Szépíró Verseny Hajdú-Bihar megyei fordulójára

 A III. Országos Szépíró Verseny megyei döntőjének programja 2014. március 07-én:

 - 10.00 óra: Gyülekező, regisztráció

 

 - 10.15 óra: Megnyitó

 - 10.30 óra: A tanulók kísérése a termekbe

 - 10.45 óra: A szöveg másolása

 - 11.45 óra: Zsűrizés, foglalkozások a gyerekeknek

 - 13.00 óra: Eredményhirdetés

 Helye

Debreceni József Attila Általános Iskola

4030 Debrecen, Monostorpályi út 63.

 


  2014.FARSANG

 

 Február utolsó napján iskolánk hagyományainak megfelelően mi is farsangi karnevállal búcsúztattuk a telet. A gyerekek nagy izgalommal készültek erre a napra. Az alsósok számára kora délután kezdődött a mulatság, melyen a harmadikos kisdiákok vidám hangulatot teremtő nyitótánccal lepték meg a közönséget. Ezt követően meghívott vendégek szintén igényes táncbemutatókkal szórakoztatták a jelenlévőket; először Kovács Dávid és Kiss Beatrix, a Valcer Táncstúdió ifjú növendékei, majd Barkóczi Dóra és Hüse Amanda  akrobatikus elemekkel átszőtt produkciója ejtett ámulatba mindnyájunkat. Ezek után a jelmezesek színpompás felvonulása következett, majd különböző ügyességi vetélkedőkön vehettek részt a gyerekek: toronyépítés, kockázás, csoki evő verseny, lufi fújás, farsangi álarckészítés stb. Mindezek mellett lehetőség nyílt arcfestésre és zsákbamacska –vásárlásra is.

   A felső tagozatosok szintén a farsangi hangulatot fokozó bemutatókkal színesítették a rendezvényt: láthattunk táncos előadásokat, néphagyományt idéző legénycsúfolót és egy meghökkentő paródiát is. A bulit most is mint mindig a suli diszkó zárta.

 

       


                        

   2014.Valentin-napi versíró verseny

 

   Iskolánk egyik szép hagyománya, hogy Valentin napján versíró versenyt rendezünk diákjaink körében. A téma  természetesen most is, mint mindig a szerelem. A költeményeket nem előre kellett beadni, hanem kizárólag a verseny helyszínén és időpontjában alkothatták meg a gyerekek.  A nemes vetélkedést nehezítette, hogy a könyvtáros néni kulcsszavakat adott meg, melyeket a kis „költőpalántáknak” bele kellett szőni a vers szövegébe.

Az idén 29 diák vett részt a megmérettetésen: 17 alsó tagozatos és 12 felsős. Az alábbi eredmények születtek: alsóban a három legjobb vers alkotója: Bozsányi Tünde, Nagy Boglárka és Zsákai Fanni. Mindhárman 3.osztályos tanulók.

       Felső tagozatban: Szolnoki Viktória (6.o.), Kovács Barbara (6.o.) és Pápai Anikó (5.o.)

Az ünnepélyes eredményhirdetést – szintén a hagyományainknak követve – a telepi könyvtárban rendeztük meg.

 

          


                         

 NYÍLT NAP 2014. FEBRUÁR 3.

 

 Szeretettel várunk minden kedves Szülőt és Óvodást a

  Debreceni József Attila Általános Iskolába!

                  BEMUTATÓ ÓRÁK:

       8.00-8.45 Matematika óra-Mideczkiné Szalai Mária

                    Magyar óra-Rubin Andrea

       8.55-9.40 Matematika óra-Oláh Miklósné

                    Magyar óra-Vántus Katalin

       10.00-10.45 Angol óra – Gyulai Katalin

       10.55-11.40 Informatika óra-Környeiné H. Ágnes

 

              

              


                         

          Az iskola jövője, a jövő iskolája - multikulturális program iskolánkban

 

  A MUS-E (Musique-Europe) multikulturális mintaprogram koncepciója a neves hegedűművész és humanista gondolkodó, Lord Yehudi Menuhin    nevéhez fűződik. A kezdeményezés 1993-ban indult útjára az Európai Unió égisze alatt.

A jelenleg 10 európai ország hozzávetőlegesen 400 iskolájában, közel 60 ezer gyermek bevonásával és több mint 1000 művész közreműködésével folyó a program iskolánkban immár negyedik éve működik.

 

             

                       


  2013.Hangszerbemutató

 

 2013. december 18-án iskolánk alsó tagozatos tanulói hangszerbemutatón vettek részt.

Arany Zoltán, a Vojtina Bábszínház előadóművésze mutatta be a különleges hangszereket.

A gyermekek megismerhették az ősember csonthangszerétől kezdve a hegedű ősén át a

különböző korszakok különféle anyagokból készült hangszereit.  Meghallgathatták a

 Kincskereső Kisködmönből ismert körtemuzsika hangját; a dorombot; a lant ősét, a kobozt;

a kecskedudát; cimbalmot; tekerőlantot, vagy népies nevén nyenyerét.

Végül egy tökből készült egzotikus indiai hangszer, a szitár hangja töltötte be a klubtermet.

Az itt résztvevő kisgyermekek nem mindennapi élménnyel gazdagodva térhettek haza. 


         

  2013.KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG

 

 Időpontja: 2013. december 21. szombat, 11.30 óra

 Helye: József Attila Általános Iskola tornaterme

 A műsorban fellépnek:

 Furulya szakkör, színjátszós csoport

            


     Mesélj nekünk!  

 

    A Debreceni József Attila Általános Iskola

 

  mesemondó versenyt hirdetett óvodások és alsó tagozatos gyerekek számára.

 

 A téma szabadon választott mese vagy verses mese volt.

 

  Helyezettek:

 

    Óvodások:

 

                    I.     Tokodi Dóra /Áchim András óvoda

 

                    II.    Rácz Sándor / Szivárvány óvoda

 

                    III.  Horváth Albert / Szivárvány óvoda

 

                    Különdíj: Vig Dóra / Sipos utcai óvoda

 

                                 Tiba Árpád / Tégláskerti óvoda

 

    Alsó tagozatosok:

 

                         I.    Hernyák Marcell 1.o.

    

                    II.   Krizsán Miklós 1.o.

 

                    III. Nagy Annamária 1.o.

 

 

                     I.   Hernyák Bence 4.a

 

                    II.   Szabó Enikő 4.b

 

                    III. Kovács Erzsébet 3.a

 

  


 

        2013.OVI- SULI HÉT

 

 


 

        2013.CSALÁDI NAP ISKOLÁNKBAN!

 

 Szeretettel meghívjuk iskolánk tanulóit és szüleiket

 2013. október 04- én, pénteken 14 és 16.30 óra között

 tartandó vidám, zenés családi napunkra!

 Süteményvásár, játékok, színes programok várják az idelátogató vendégeinket!

 Műsorok

●RENDŐRSÉGI KUTYÁS BEMUTATÓ

●Táncbemutatók                                       

● Mediball bemutató

● Színjátszó szakkör meglepetése

  Versenyek:

 ● Élő madárijesztő verseny

● Gyümölcstál készítő verseny

  Közben: kézműves foglalkozások, aszfaltrajzverseny, népi játékok. A műfüves pályán sorversenyeken lehet kipróbálni kreativitásukat, ügyességüket gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt!

 Ugye találkozunk?

 

        

                 


                             

           ZENEI VILÁGNAP 2013.OKTÓBER 01.

 

2013. október 01.-én ünnepeltük a Zene Világ Napját iskolánkban.

 

          

     BÉRLETEK:

    Bábszínház    Mozibérlet    Garabonciás

 Ezt nézd meg>>http://www.facebook.com/media/set/?set=a.429358817170770.1073741833.302086136564706&type=1   

Összművészeti sokadalom , a Kaláka Pláza záró rendezvénye! 


        2013. ÉVNYITÓ

 

2013 AUGUSZTUS 30. 16.30

 

       

   


    BALLAGÁS ÉVZÁRÓ 2013.JÚNIUS 14.

 

       

                              

       


                        

        Megmutattuk, mekkora a szívünk!

 

 Flashmobbal búcsúztatták a tanévet június 7-én az ország több nagyvárosában a „Mindenkinek becsengettek!” programban  résztvevő intézmények diákjai. Iskolánk 4. osztályos tanulói a Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Intézményben, a  többi gyerekekkel együtt énekeltek, táncoltak és formáltak szívet az Alma Együttes által írt Mutasd meg! MBCS Dalra.

Az eseményről videó felvétel is készült:

 https://www.facebook.com/photo.php?v=10151648580169399&notif_t=video_wall_create

 A program házigazdái kézműves foglalkozásokkal is kedveskedtek a résztvevő

   

                         


          GYERMEKNAP

 

 A műsorban felléptek: furulya szakkör, második osztályos tanulók, a MUSE programban

 résztvevő negyedik osztályos tanulók és a Kaláka Pláza programban résztvevő utcaszínházas

 és énekes tanulók.

   

  


                       

         2013. TRIANON NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

 

  A József Attila Általános Iskola a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából

 történelmi- informatikai pályázatot hirdetett a következő témában:

  A trianoni békeszerződés egy felvidéki magyar város, Kassa történelmén keresztül bemutatva.

  Sok igényes PowerPoint munka érkezett. A következő eredmények születtek:

    I. Dózsa György Általános Iskola: Szilágyi Réka

   II. Dózsa György Általános Iskola: Lovas Sára

  III. József Attila Általános Iskola: Elek Vivien és Pósán Kinga

  Különdíj: Fazekas Mihály Általános Iskola: Szemén Réka, Vári Gréta és Hajnal Áron

 

      


                          

       2013. MŰVÉSZETI FOGLALKOZÁSOK

 

 Művészeti és kreatív foglalkozások a debreceni ifjúsági házban:

 fotók: itt>>http://2013kalakaplaza.djozsefattila.fotoalbum.hu


     2013. JÓZSEF ATTILA NAP

 

A József Attila Általános Iskola és a József Attila Általános Iskoláért Alapítvány

hagyományaihoz híven a 2012/2013. tanévben is megrendezte a "Költészet Napja" keretében  versmondó és rajzversenyét, irodalmi vetélkedőt és kispályás labdarugó versenyt.

 Városi Szavalóverseny eredményei:

 Óvodások:

   I.   Hernyák Marcell Szivárvány Óvoda  

  II.   Darnai Lili Áchim Utcai Óvoda

 III.   Krizsán Miklós Szivárvány Óvoda

 Különdíj: Varga Fruzsina Szivárvány Óvoda

               Vida Tímea Szivárvány Óvoda

 1-2.osztály:

 I.    Kotán Csenge Ibolya Utcai Általános Iskola

 II.   Erdei Máté Epreskerti Általános Iskola

 III.  Kunkli Orsolya Petőfi Sándor Általános Iskola

 Különdíj: Erdősi Panka Lilla Téri Általános Iskola

 3-4.osztály:

 I.    Tóth Panna Kamilla Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola

 I.    Pápai Anikó József Attila Általános Iskola

 II.   Nagy Zoltán Vénkerti Általános Iskola

 III.  Kolumbár Nikolett József Attila Általános Iskola

 Különdíj: Diószegi Aliz Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola

 Városi Rajzverseny eredményei:

 Óvodások:

 I.    Vietórisz Sára Szivárvány Óvoda

 II.   Bujdosó Lili Alsójózsai Kerekerdő Óvoda

 III.  Horváth Huba Szivárvány Óvoda

 1-2.osztály:

 I.     Kozma Alexandra Benedek Elek Általános Iskola

 II.   Zámbó Lili Petra Benedek Elek Általános Iskola

 III.  Mezei Vanda Kazinczy Ferenc Általános Iskola AMI

 3-4.osztály:

 I.    Tóth Panna Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola

 II.   Molnár Nikolett Szabó Evelin Kazinczy Ferenc Általános Iskola AMI

 III.  Király Dóra József Attila Általános Iskola

 5-8.osztály:

 I.    Terjék Dóra Kazinczy Ferenc Általános Iskola AMI

 II.   Vachter Dóra Kazinczy Ferenc Általános Iskola AMI

 III.  Kocsis Kinga Kazinczy Ferenc Általános Iskola AMI

 

 Focikupa eredményei:

 I. Csapókerti Általános Iskola

 II. Karácsony Sándor Általános Iskola

 III. Epreskerti Általános Iskola

 IV. József Attila Általános Iskola

 Akadályverseny felső:

 I. 7.A

 II. 6.A

 III. 8.B

 Akadályverseny alsó:

 1.a  legvidámabb

 1.b  legügyesebb

 2.o. legokosabb

 3.a  legfegyelmezettebb

 3.b  legötletesebb

 4.o. leggyorsabb


      

     2013. MUS-E PROGRAM  "Fogadj örökbe egy osztályt!"

 

A MUS-E Magyarország, programja 20 éves évfordulója alkalmából egy különleges kampányt indított,

amelyben iskolánk 2. és 4. osztályos tanulói is részt vettek.

 

MUS-E program művészei egy óriás plakátot készítettek, amelyet 16 részre vágtak.

https://www.facebook.com/media/set/?set=vb.274120572609810&type=2

  

Budapest, Győr, Zalaegerszeg, Debrecen, Tatabánya MUS-E osztályai- így mi is -  

 megkaptuk a titkos tekercseket. 

        

Miután megkaptuk a tekercsünket, a fehér felületeket megtöltöttük színekkel és formákkal.

A képek életre keltek és ahány kép, annyi történet született.

 

      

 

Az óriáskép darabjai újra születésük helyszínére érkeztek, hogy a titkos tekercsek

bevégezhessék küldetésüket. A projektben résztvevő gyerekek, művészek és pedagógusok által készített kis tekercseket egy óriásplakát formájában állították össze a fővárosban, mégpedig úgy, hogy a  budapesti MUS-E - s gyerekek élőben, a vidéki gyerekek telefonos-videós kapcsolattal a kivetítőkön kísérhették figyelemmel a kép megszületését.  

Sajnos, mi debreceniek, az időjárás miatt nem tudtunk internetes kapcsolatot létesíteni Budapesttel.

Így  csak fotókon láthattuk a „nagy plakát” összeállítását. Osztályainkat művésztanárunk, Gólyáné Vad Anikó képviselte a budapesti rendezvényen.   

 

                      

       MUS-E PROGRAM      „Eccomiqua” - „Here I am” - „Itt vagyok, ragyogok!”

 

Iskolánk 4. osztályos tanulói  lehetőséget kaptak arra, hogy  Debrecent képviseljék a MUS-E

 nemzetközi „alkotás-csere” programjában,  az „Itt vagyok, ragyogok!” programban. 

A nemzetközi program lehetővé tette, hogy különböző nemzetiségű gyerekek és művészek,

ismerkedjenek  meg más országok gyermekeivel, művészeivel az egymásnak küldött műalkotások

és „ajándékok” segítségével. A projekt Olaszország, Izrael és Magyarország MUS-E gyermekeit

és képzőművészeit kapcsolta össze.

 

Minden MUS-E kisdiák egy – egy „személyi igazolványt” készített magáról Itt vagyok, ragyogok címmel, amelyben bemutatkozhatott : lerajzolhatta magát, környezetét, leírhatta, hogy mi a kedvenc tantárgya, hobbyja, színe, étele, játéka.

Ajándékok  is készültek:   saját kézzel festett pólókat küldtek egymásnak és kaptak egymástól  az olasz, izraeli és magyar gyerekek.  

A három országból érkezett alkotásokból a 2013. április 10-én nyílt kiállítás Bolognában.

 

       

        

 

  


 

    2013. II. ORSZÁGOS SZÉPÍRÓ VERSENY EREDMÉNYE

 

   Iskolánkba második alkalommal rendeztük meg az Országos Szépíró Verseny Hajdú-Bihar megyei fordulóját. A megyéből 13 intézmény 60 tanulója - SNI és BTM nehézséggel küzdő gyerekek- vett részt,

 melyen a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács által megadott szöveget másoltak le a

 lehető legszebb írásukkal.

 A három tagú zsűri 4 kategóriában döntött az első 3 helyezett kiválasztásában, akik továbbjutottak a

 Budapesten megrendezésre kerülő Országos döntőjére és Tehetségnapra.

 A verseny helyezettjei:

 1-2.osztály:

 I.     Nemes Enikő Hallássérültek EGYMI Debrecen

 II.   Suliman Patrik Hallássérültek EGYMI Debrecen

 III. Rostás Márkó Sándor Hallássérültek EGYMI Debrecen

 3-4.osztály:

 I.     Mikó Andrea Hallássérültek EGYMI Debrecen

 II.   Mezei Beatrix Bocskai István Általános Iskola Hajdúnánás

 III. Mike Fanni József Attila Általános Iskola Debrecen

 5-8.osztály:

 I.     Rézműves Roland Irinyi János Általános Iskola Hosszúpályi

 II.   Kaplonyi Réka Bárczi EGYMI Debrecen

 III. Lakatos Norbert Irinyi János Általános Iskola Hosszúpályi

 9-12.osztály:

 I.    Veress Róbert Bessenyei György Szakközépiskola Berettyóújfalu

 II.  Szabados Anna Könnyűipari Szakközépiskola Debrecen

 III. Nyitrai Ádám Povolny Ferenc Szakképző Iskola Debrecen

  

       

       


        

 

    

 

                                                       HIRDETMÉNY

 a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal illetékességi területén működő általános iskolák felvételi

 körzeteiről, valamint az általános iskola 1. évfolyamára történő beiratkozásról

 A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény

 (továbbiakban: Nkt.) 50. § (8) bekezdése alapján meghatározta és közzétette az iskolák felvételi

 körzetét, valamint a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet

 (továbbiakban: EMMI rendelet) 22. § (1) bekezdése alapján jelen hirdetményben közzéteszi az iskolai

 beiratkozás idejét, az erről való döntés és a jogorvoslat benyújtásának határidejét.

 Hajdú-Bihar megye illetékességi területén működő általános iskolák felvételi körzete közzétételre került a

 http://www.kormanyhivatal.hu/hu/hajdu-bihar honlapon.

 Beiratkozás az általános iskola 1. évfolyamára: 2013. április 8-9.(hétfő és kedd 8.00-18.00 óra között)

 A beiratkozás időpontjának meghatározására jogosult szerv: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

 A beiratkozás idejét meghatározó döntés ideje: 2013. február 26.

 A beiratkozás helyszíne: az általános iskola székhelye, ahová a tanuló felvételt nyert.

 Jogorvoslati eljárás:

 - Az EMMI rendelet 83. § (3) bekezdése szerint az iskolai felvételről hozott döntést írásba kell foglalni,

 és a 83. § (1) bekezdése szerint a tanulót, a kiskorú tanuló szülőjét írásban értesíteni kell.

 - Az Nkt. 37. § (3) bekezdése b) pontja szerint a tanulói jogviszony létesítésével kapcsolatban

 érdeksérelemre hivatkozással a szülő kérelmet nyújthat be az általános iskola fenntartójának. Az

 érdeksérelemre hivatkozással benyújtott kérelem tekintetében a fenntartó jár el, és hoz másodfokú

 döntést.

 - A kérelmet a felvételről vagy annak elutasításáról szóló döntés közlésétől számított 15 napon belül

 lehet benyújtani.

 - Az EMMI rendelet 83. § (5) bekezdése szerint a jogorvoslati eljárásban a gyermeket, a kiskorú

 tanulót szülője képviselheti.

  Intézmény neve Fenntartó Intézmény címe Körzet:

 József Attila Általános Iskola Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

 Debrecen, Monostorpályi u. 63.

 ÁCHIM ANDRÁS UTCA, ÁFONYA UTCA, AGANCS UTCA, AKÁCFA UTCA, AKÁCVIRÁG UTCA, ALMA UTCA, ÁLMOS UTCA,

 ÁRNYAS UTCA, BABARÓZSA UTCA, BÁDOGOS UTCA, BÁDOGOS KÖZ, BAJNOK UTCA, BALATON UTCA, BALOGH MIHÁLY

 UTCA, BARACKOS UTCA, BÁRÁNY UTCA, BASAHALOM UTCA, BASKIR UTCA, BECSKY UTCA, BÉGÁNY UTCA, BEGÓNIA

 UTCA, BÉKÉS UTCA, BÉKÉSCSABA UTCA, BERTA UTCA, BESZTERCEI UTCA, BICZÓKERT UTCA, BIRSALMA UTCA,

 BODZA UTCA, BOLDOGKERT UTCA, BORÓKA UTCA, BOROS UTCA, BORSOVAI UTCA, BORZÁN GÁSPÁR UTCA,

 BŐRALMA UTCA, BUDAI ÉZSAIÁS UTCA 8-44-ig ill. 21-67-ig, BUJDOSÓ UTCA, BULGÁR UTCA, BÚZAVIRÁG UTCA, BÜKK

 UTCA, BÜKKMOGYORÓ UTCA, CIKÓRIA UTCA, CINEGE UTCA, CSÁKÁNY UTCA, CSÁNGÓ UTCA, CSÁRDA ÚT, CSER

 UTCA, CSERESZNYE UTCA, CSERMELY UTCA, CSÍKHAL UTCA, CSIKÓS UTCA, CSIPKÉS UTCA, CSÓKA UTCA, CSÓNAK

 UTCA, CSONGOR UTCA, CSONGRÁD UTCA, CSORDÁS UTCA, CSOROSZLYA UTCA, CSUTORÁS UTCA, CSUVAS UTCA,

 DÁRDA UTCA, DÉZSA UTCA, DOBOZ UTCA, DOBVERŐ UTCA, DOROZSMA UTCA, DUSKÁS FERENC UTCA, EGYLETKERT

 UTCA, EPER UTCA, EPERFA UTCA, EPERJES UTCA, EPRESKERT UTCA, ERDÉLY UTCA, ERDÉSZ UTCA, ESZE TAMÁS

 UTCA, EZÜSTFENYŐ UTCA, EZÜSTNYÁR UTCA, FÁCÁN UTCA, FAGYAL UTCA, FARKAS UTCA, FÁTYOLKA UTCA,

 FÁTYOLVIRÁG UTCA, FEHÉRSZILVA UTCA, FÉSZEK UTCA, FOGOLY UTCA, FOKOS UTCA, FÓLIÁS UTCA, FŐZŐ UTCA,

 FUTRINKA UTCA, FÜLEMÜLE UTCA, FÜRJ UTCA, FÜZIKE UTCA, GALAMB UTCA, GÁZGYÁR UTCA, GÁZVEZETÉK UTCA,

 GÉBICS UTCA, GERBERA UTCA, GERGELY UTCA, GERLE UTCA, GESZTENYE UTCA, GHILÁNYI UTCA, GIZELLA UTCA,

 GOMBVIRÁG UTCA, GYÉKÉNY UTCA, GYOMA UTCA, GYÖMBÉR UTCA, GYÖNGYVESSZŐ UTCA, GYÖRFFY ISTVÁN

 UTCA, GYURGYALAG UTCA, HALÁSZ UTCA, HÁRS UTCA, HEGYI MIHÁLYNÉ UTCA, HÍD UTCA, HÍNÁR UTCA, HÍNÁR KÖZ,

 HOMOKKERT UTCA, HORDÓ UTCA, HORGÁSZ UTCA, HORVÁTH ÁRPÁD UTCA, HULLÁM UTCA, HUN UTCA, HUNGÁRIA

 UTCA, IGLÓ UTCA, IGRIC UTCA, ILDIKÓ UTCA, INDA UTCA, IVÁN MESTER UTCA, IZABELLA UTCA, JÁSZ UTCA, JEGENYE

 UTCA, JÉGVIRÁG UTCA, JOSTA UTCA, KABAR UTCA, KÁDÁR UTCA, KAKASLÁBFŰ UTCA, KAKTUSZ UTCA, KÁLIZ UTCA,

 KALOTASZEG TÉR, KANÁLIS UTCA, KAPOR UTCA, KARABÉLY UTCA, KARDVIRÁG UTCA, KASKÖTŐ UTCA, KASZA KÖZ,

 KAVICS UTCA, KAZÁR UTCA, KÉKSZILVA UTCA, KEREKES FERENC UTCA, KERTBARÁT UTCA, KEVE UTCA, KIKELET

 UTCA, KIRGIZ UTCA, KISDOBOS UTCA, KISMARJA UTCA, KISS ÁRON UTCA, KISTELEK UTCA, KLAUZÁL GÁBOR UTCA,

 KOMÁROMY UTCA, KONKOLY UTCA, KOPÁNCS UTCA, KOPJA UTCA, KOPPÁNY UTCA, KORCSOLYÁS UTCA, KORMORÁN

 UTCA, KORMOSALMA UTCA, KÓRÓ UTCA, KÖKÖRCSIN UTCA, KÖMÉNY UTCA, KŐRISFA UTCA, KÖRÖMVIRÁG UTCA,

 KÖSZMÉTE UTCA, KULACS UTCA, KUN UTCA, KUVIK UTCA, LADIK UTCA, LÁNDZSA UTCA, LÁZÁR UTCA, LÉGYKAPÓ

 UTCA, LEININGEN UTCA, LENCZ UTCA, LILAAKÁC UTCA, LILIOM UTCA, LOMNIC UTCA, LÓNYAY UTCA, LOVÁSZ UTCA,

 LUCFENYŐ UTCA, MADARÁSZ UTCA, MAGTÁR UTCA, MAGTÁRHÁZ UTCA, MAKÓ UTCA, MÁLNA UTCA, MARGARÉTA

 UTCA, MAROKSZEDŐ UTCA, MATYÓ UTCA, MEDOK UTCA, MELINDA UTCA, MELITH UTCA, MÉNRÓT UTCA, MIKEPÉRCSI

 ÚT, MOGYORÓ UTCA, MONOSTORPÁLYI ÚT, MÓRABÓRA UTCA, MUSKOTÁLY UTCA, NÁDAS UTCA, NÁDIRIGÓ UTCA,

 NAGYDOBOS UTCA, NASPOLYA UTCA, ODÚ UTCA, OLÁH KÁROLY UTCA, OPORTÓ UTCA, OROSHÁZA UTCA, OTELLÓ

 UTCA, ÓVODA UTCA, OZMÁN UTCA, ÖKÖRSZEM UTCA, ÖLYVES UTCA, ÖREG JÁNOS UTCA, ŐZBAK UTCA, ŐZGIDA

 UTCA, PACIKERT UTCA, PÁFRÁNY UTCA, PAJTÁS UTCA, PÁKÁSZ UTCA, PALÓC UTCA, PAPRIKA UTCA, PÁSZTOR UTCA,

 PATAK UTCA, PELYVA UTCA, PETREZSELYEM UTCA, PETÚNIA UTCA, PETUR UTCA, PINCÉS UTCA, POHL FERENC

 UTCA, POROSHÁT UTCA, PORTULÁCSKA UTCA, PÓSALAKY UTCA, POSZÁTA UTCA, POVOLNY FERENC UTCA,

 PÖLTENBERG UTCA, PRÉSHÁZ UTCA, PUTTONY UTCA, PUZDRA UTCA, REKETTYE UTCA, RETEK UTCA, RIBIZLI UTCA,

 RIGÓ UTCA, RIGÓ UTCA, RINGLÓ UTCA, RÓKA UTCA, ROZMARING UTCA, RÖVID UTCA, SALÁTA UTCA, SÁRGA DŰLŐ

 SÁRGARIGÓ UTCA, SARKAD UTCA, SÁS UTCA, SEBES UTCA, SELYEM UTCA, SIKLÓ UTCA, SIMON MESTER UTCA,

 SIRÁLY UTCA, SOLYMÁR UTCA, SOMLYAI UTCA, SŐRÉS UTCA, SÜTŐ UTCA, SZABLYA UTCA, SZABÓ KÁLMÁN UTCA,

 SZABOLCSKA MIHÁLY UTCA, SZACSVAY IMRE UTCA, SZAJKÓ UTCA, SZALMA UTCA, SZAMÓCA UTCA, SZÁNKÓ UTCA,

 SZAPPANFŰ UTCA, SZÁRCSA UTCA, SZÁVAY GYULA UTCA, SZEGED UTCA, SZÉL UTCA, SZELLŐRÓZSA UTCA, SZÉNA

 TÉR, SZENTES UTCA, SZEPESI UTCA, SZÉRŰ UTCA, SZILÁGYI JÁNOS UTCA, SZILÁGYSÁG UTCA, SZILVA UTCA,

 SZŐREG UTCA, SZÜRET UTCA, TARÁNYI JÓZSEF UTCA, TARLÓ UTCA, TÁROGATÓ UTCA, TARR UTCA, TATÁR UTCA,

 TÁTRA UTCA, TÉGLÁS UTCA, TÉGLÁSKERT UTCA, TÉL UTCA, TERMŐ UTCA, TIBORC UTCA, TINÓDI UTCA, TISZAFA

 UTCA, TORZSÁS UTCA, TÖRKÖLY UTCA, TÖRÖK UTCA, TÖVIS UTCA, TUBARÓZSA UTCA, TULIPÁN UTCA, TURÁN UTCA,

 TUSNÁD UTCA, TUTAJ UTCA, TÚZOK UTCA, TÜDŐS KLÁRA UTCA, TÜNDE UTCA, TÜNDÉRKERT UTCA, TÜNDÉRRÓZSA

 UTCA, TÜRR ISTVÁN UTCA, URAY UTCA, ÚSZÓ UTCA, ÜDEKERT UTCA, VADALMA UTCA, VADASKERT UTCA, VADÁSZ

 UTCA, VADKÖRTE UTCA, VADSZŐLŐ UTCA, VAKOND UTCA, VÁMRAKTÁR UTCA, VÁRAD UTCA, VARSA UTCA, VÉCSEY

 UTCA, VEKER UTCA, VENYIGE UTCA, VÉRTESI ÚT, VESSZŐ UTCA, VIDRA UTCA, VILLÁM UTCA, VUKOVICS SEBŐ UTCA,

 WEKERLE UTCA, WOLAFFKA UTCA, ZELLER UTCA, ZENGŐ UTCA, ZERGE UTCA, ZSOMBÉK UTCA, ZSURLÓ UTCA.

 

 Debrecen, 2013. február 28.


 

   FARSANG

 

 Megrendezés időpontja: 2013. február 22 /péntek/

 

      

     

                              


      2013. VALENTIN NAPI VERSÍRÓ VERSENY

 

  Szerelmesvers-író versenyt rendeztünk iskolánk alsós és felsős tanulói számára. Az ünnepélyes  eredményhirdetésre a József Attila-telepi könyvtárban került sor, ahol a gyermekek kézműves foglalkozáson vehettek részt.


                     

      2013. KREATIVITÁSRA NEVEL A MUS-E

 

     

     


       2013. NYÍLT NAP

  

 

 

 

2013.JANUÁR 28.-ÁN HÉTFŐN 8.00 ÓRÁTÓL

 1.óra  1.b matematika Tanít: Királyné Csanádi Gabriella

 2.óra  4.o. matematika Tanít: Bodnár Gáborné

 

 

 

 


        2012. KARÁCSONYI MŰSOR

 

  Iskolánk szeretettel meghívja Karácsonyi Ünnepségére!

  

   


       2012. Sikli László költő a

      József Attila-telepi Könyvtárban

 

   Iskolánk harmadik osztályos tanulói már a találkozó előtti hetekben lelkesen lapozgatták, olvasgatták a költő szépen illusztrált verseskötetét. Oláh Miklósné tanító néni segítségével sok költeményt meg is tanultak, és gyönyörű képeket rajzoltak hozzájuk. Mind a költő, mind a gyerekek számára nagy öröm volt a találkozás. Lebilincselően mesélt Laci bácsi, a gyermekek pedig megajándékozták őt szép szavalatukkal. Sok gyermekben megfogalmazódott, hogy ezután többet verselnek, rajzolnak a családban is, és többen megvették a fülbecsengő gyermekverseket tartalmazó kötetet.

Elhatároztuk, hogy a jövőben az iskolánkba is meghívjuk Laci bácsit, hogy a többi gyermek is megismerhesse könyvét, és általa kedvet kapjon a versolvasáshoz, rajzoláshoz.

 

   


                                   

      2012. Iskolánkban járt Sándor Csaba,

       egykori DVSC labdarúgó bajnok

 

Tanulóink nagy izgalommal gyülekeztek a klubhelyiségben, hogy találkozzanak a debreceni kupagyőztes csapat futballistájával. Az edzőként dolgozó sportoló jó tanácsokkal látta el őket, hiszen ismeri a fiatalok mentalitását, és látja, miként lehet eredményeket felmutatni a sportágban. A gyerekek nagyon érdeklődőek voltak, rengeteg kérdés merült fel bennük, amelyeket a sportoló rendre megválaszolt. A találkozó végén autogramot kapott minden résztvevő. A labdarúgó ígéretet tett arra, hogy eljön az iskolánkba egy edzésre.

Öröm számunkra, hogy a sport nagyobb szerepet kap az iskolai nevelésben, hiszen a tanulók testi-lelki egészségét, valamint mentális fejlődésüket is elősegíti. Ezt szolgálja az új műfüves sportpályánk, és a leendő kapcsolatunk a debreceni csapattal, amely számára a következő tanévben megkezdjük az utánpótlás nevelését.      

 

   


 

        2012. Várostörténeti vetítés és vetélkedő

     a József Attila-telepi Könyvtárban

 

 November 8-án délután a Helytörténeti Fotótár vezetője, Bécsiné Kléri Ágota várta iskolánk napközis tanulóit. A 150 évvel ezelőtt megjelent „Debreczeni Kistükör” c. kiadvány vetített képes bemutatóját tartotta.

 Nagyon érdekes volt látni a régi Debrecen képeit, és ezzel együtt hallani a debreceni életnek versekben összefoglalt frappáns és csípős humorú   leírását. Hiteles beszámolót hallhattunk a város akkori lakosságáról, iparáról, kultúrájáról, utcáiról, nem elhallgatva a hiányosságokat sem. A vetítés után a gyermekek négy fős csapatokban versenyeztek. Várostörténeti totót töltöttek ki, majd Debrecen egy nevezetességét ábrázoló képet raktak ki apró darabokból, végül egy debreceni épületet választhattak, és kiszínezték azt.

 Jó hangulatban telt a vetélkedés, és a végén mindenki egy jelképes ajándékkal térhetett haza.  

  

       


                                    

        2012. CSALÁDI ZENÉS SPORTDÉLUTÁN

 

Október 12-én pénteken egy vidám hangulatú közös rendezvényre vártuk iskolánk tanulóit és szüleiket, családjukat.  

Gazdag programkínálatból válogathattak az érdeklődők. Elsőként az V. Bocskai Lövészdandár katonáinak és a Gábor Dénes Katonai Szakközépiskola első éves tanulóinak közelharc és fegyverzettechnikai bemutatóját láthatták. Ezt követően a Szupersztár Mazsorett és Tánc Egyesület ifjú hölgyeinek műsorában gyönyörködhettek. Ezzel egy időben peonsa bemutató és verseny zajlott a tornateremben. A Kenguru SE akrobatikus rock and roll versenytáncosai az új műfüves sportpályánkon fergeteges produkcióval kápráztatták el a közönséget. Végül a Csodakutya Alapítvány terápiás kutyái mutatkoztak be a gyerekeknek. Nagy élmény volt számukra, hogy közel mehettek az ebekhez, és meg is simogathatták őket. Emellett a diákok ügyességi versenyeken vehettek részt, népi játékokat és népdalokat tanulhattak, aszfaltrajzversenyen próbálhatták ki a kézügyességüket. Iskolánk tanulói bolhapiacon árulhatták megunt játékaikat, a szülők pedig egész napos süteményvásárral járultak hozzá a rendezvény sikeréhez.   

Reméljük, hogy ezzel az élményekben gazdag, tartalmas családi délutánnal szép hagyományt tudunk teremteni iskolánkban.  

 

        

         

         

         

          

           

                      


                   

           2012.  Ovi-foci Kupa  

 

         A József Attila Általános Iskola szervezésében a legkisebbek is kipróbálhatták focitudományukat az iskola újonnan átadott műfüves pályáján 2012. október 10-én délután.     

       A rendezvényen négy óvoda csemetéi versengtek a kupáért.

A mérkőzéseket jelenlétével megtisztelte Vadicska Zsolt, a DVSC utánpótlás edzője és Szűcs István, a Loki jelenlegi játékosa. A meccseket Opre Mihály bíró vezette.   Az éppen nem játszó ovisok sem unatkoztak, hiszen ők ügyességi versenyeken, kézműves foglalkozásokon vehettek részt. A kupamérkőzésen a következő eredmények születtek:

 

1. Áchim András Utcai Óvoda

2. Sípos Utcai Óvoda

3. Ispotály Utcai Óvoda

4. Szivárvány Óvoda II. csapat

5. Szivárvány Óvoda I. csapat 

A kupát és az érmeket a futballbajnokság díszvendégei, valamint Barabásné Vályi Valéria Katalin igazgatónő adta át.

Az óvónők, szülők és gyermekek egyaránt jól érezték magukat, ezért hagyományteremtő céllal szeretnénk a jövőben is megrendezni az Ovi-foci Kupát.

 

        

         

                       

         


         2012. KALÁKA PLÁZA

 

A debreceni ifjúsági házban különböző szakköri foglalkozások indulnak ebben a tanévben. Hét általános iskola köréből válogatnak tanulókat, köztük a mi iskolánk is. A foglalkozások térítésmentesek: fazekasság, nemezelés, vessző-és kosárfonás, drámajáték, utcaszínház, énektanulás, ütőhangszeres oktatás, képzőművészet- rajz és vizuális kultúra oktatás, grafika, elektronikus újságírás, média műhely. A tanév egy 1 hetes táborral zárul, mely szintén ingyenes.

      Plakát


   

            2012.ÉVNYITÓ 

 

 Csöngetnek, Kezdődik az iskola.
 

      

      

                      


       

              2012. LOKI FOCI SULI ELISMERÉS

 

 Iskolánk a LOKI Foci suli tornáin nyújtott kiemelkedő teljesítményéért elismerést kapott.

 


  KIHÍVÁS NAPJA 2012 MÁJUS 23 

 

  2012 május 23-án került megrendezésre iskolánkban a Kihívás Napja.A diákok részt vettek kötélhúzáson,     akadálypálya és hullahopp karika versenyen, labda játékokon, majd időre mért felülés vetélkedőn.

 

                      

 


 

          2012  "MINDENKINEK BECSENGETTEK"

 

A "Mindenkinek becsengettek" program keretében iskolánk 3. osztálya 2 hónapon keresztül,

 heti 1 alkalommal egy down-szindrómás kislányt lát vendégül dráma játék illetve kézműves foglalkozások keretében. Az együtt eltöltött idő alatt közös produktumokat hozunk létre, amelyet május 25-én a Down Egyesület által szervezett gálán mutathatunk be. A program célja a fogyatékkal élők elfogadásának segítése, társadalmi beilleszkedésük segítése, valamint a többségi iskolákban tanuló gyerekek tolerancia képességének fejlesztése. Iskolánk 3. osztályos tanulói és nevelői már két éve vesznek részt a programban. 

 

                    

                         


 

        2012.TRIANON NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

 

 A József Attila Általános Iskola a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából

 történelmi- informatikai pályázatot hirdet a következő témában:

 Az elcsatolt országrészek bemutatása /Erdély, Felvidék, Délvidék, Kárpátalja, Burgenland/

 Informatikai feltételek:

 Microsoft Office Power Point 2003-as formátumban elmentve 10-15 dia, szemléletes diasorozat

 képekkel, animációkkal színesítve. Zenei aláfestést, hangeffektusokat lehet alkalmazni!

 Jelentkezési határidő:2012. március 24. az iskola titkárságán.

 A pályázatok beérkezésének és befizetésének határideje:2012. május 18-ig.

 A pályázati anyagokat bármilyen digitális formában elküldhetik az iskola címére, melyen kérem

 tüntessék fel a tanulók nevét, évfolyamát, felkészítő tanáruk nevét és iskoláját:

 József Attila Általános Iskola 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63.

      email:djozsef_attila@freemail.hu

      jozsefattila@iskola.debrecen.hu

 Nevezni egyénileg vagy 2-3 fős csapatokban lehet.

 Nevezési díj: 600 Ft/fő vagy csapat.

 Eredményhirdetés: 2012. június 4-én lesz, melyről külön értesítést küldünk. Ennek keretében

 az első három helyezést elérő tanuló bemutatja pályázatát. Vetítéssel és magyarázattal.

 A felkészüléshez sok sikert kívánunk!

 

    

 

 


        JÓZSEF ATTILA AKADÁLYVERSENY

 

 A verseny ideje: 2012. április 4. szerda

 A verseny helye: József Attila Általános Iskola aula és tantermei

 Április 4-án szerdán került megrendezésre az iskolai akadályverseny és egészségnap. A verseny keretében az osztályok megmutathatták rátermettségüket tudásukat, ügyességüket. Az állomások többségén szellemi, műveltségi totó kitöltése után kaptak pontokat, amelyeket a Menetlevél leadása után a zsűri összesített. A tornateremben valódi akadálypályát kellett leküzdeni.

A versenyen a következő eredmények születtek:

         5-6. osztály                     7- 8. osztály                         

        I.        5.a                        I.           8.a

       II.       6.b                       II.          7.b

Az első két helyezett tárgyi jutalomban részesült.

A rendezvény lebonyolításában köszönjük minden résztvevőnek a segítségét. 

Az orvosi szobában magasság, súly, testzsír és vérnyomásmérésen vehettek részt az érdeklődők. Nagy volt az igény elsősorban a pedagógusok részéről. 

Az egészségnap keretében az osztályok (minden osztályból 3-4 tanuló) az egészséges táplálkozás szellemében szemet gyönyörködtető, és étvágygerjesztő falatokkal készültek. A felhasznált anyagok között nagyrészt zöldségek, gyümölcsök, magvak, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek voltak. A látvány az ízek és az összhatás alapján alakult ki a sorrend. A zsűri nehéz helyzetben volt, hiszen minden osztály nagyot alkotott!

Az értékelés szerint első helyezést ért el a 6.a osztály, második lett a 6.b osztály, és harmadik helyen az 5.a osztály végzett. 

Az egyik tanteremben érdekes és egyben nagyon fontos előadáson vehettek részt az osztályok. Fogápolás, fogmosás volt a téma. Az előadáson résztvevő tanulók fogkefét kaptak ajándékba a fogorvosi asszisztenstől.

A földszint egyik termében teaház várta a gyógyteákat szerető gyerekeket. A teaházban kellemes zene, különleges illatok segítették ellazulni a teázókat.

    


         2012. JÓZSEF ATTILA NAP

 

 A József Attila Általános Iskola és a József Attila Általános Iskoláért Alapítvány hagyományaihoz híven a 2011/2012. tanévben is

 megrendezte a "Költészet Napja" keretében  versmondó és rajzversenyt, irodalmi vetélkedőt.

    

     versenyről


 

       ORSZÁGOS SZÉPÍRÓ VERSENY MEGYEI DÖNTŐJE

  2012. MÁRCIUS 9-ÉN

 

 József Attila Általános Iskola és a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács

 Szeretettel meghívja az Országos Szépíró Verseny Hajdú-Bihar megyei fordulójára

 A rendezvény fővédnöke Dr. Pósán László országgyűlési képviselő

 Programja:

 13.00 óra: gyülekező

 13.30 óra: megnyitó

 13.45 óra: a tanulók elhelyezése a termekben

 14.00 óra: a szöveg másolása

 15.00 óra: zsűrizés, foglalkozások a gyerekeknek, szerény uzsonna

 16.00 óra: eredményhirdetés

 Helye:

 József Attila Általános Iskola 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63.

 Mindenkit Szeretettel Várunk!

     versenyről

         


     2012 MUSE MULTIKULTURÁLIS MŰVÉSZETI PROGRAM

 

                   


                  

         2011. KARÁCSONYI MŰSOR 

 

Időpontja: 2011. december 21. szerda, 12 óra

Helye: József Attila Általános Iskola tornaterme

A műsorban fellépnek: Énekkar és furulya szakkör Felkészítő: Dr. Kriskó Miklósné 

Színjátszós csoport a népi ének szakkörrel közösen Felkészítő: Szabóné Tóth Judit és Kathona Mónika

 

    

     

                           


 

       2011. KÉPZŐMŰVÉSZETI TEHETSÉG

        FEJLESZTŐ MŰHELY MUNKÁI:

 

                                      

    


            

     "NÁLUNK JÓ GYEREKNEK LENNI" József Attila Általános Iskola Ovi- Suli Hét 2011.  

            

 Programok

    November 14.: Ovisok az iskolásoknál

    November 15.: 8 óra NYÍLT NAP

November 16.: Játékos sor és váltóverseny a körzetes óvodák részvételével.

    November 17.: Tanítók az ovisoknál

    November 18.: 13 óra Játékos foglalkozások óvodásoknak

 A rendezvény fővédnöke Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő

 e-mail: djozsef_attila@freemail.hu

érdeklődni lehet Barabásné Vályi Valéria Katalin igazgatónőnél

telefon: 52/535-225      mobil: 06-30/4623286

Cím: Debrecen, Monostorpályi út 63. Tel.: 52/449-030

             


        2011. VERSENYFELHÍVÁS

 

        A József Attila Általános Iskola

 

     „Kuruc világ Magyarországon”

         címmel

         csapatversenyt   hirdet

         3.-4. és 7.-8. osztályos tanulók számára  valamint rajzversenyt

 

 A verseny célkitűzése:

Célunk, hogy a kisebbek magyar mondák segítségével, a nagyobbak különböző történelmi könyvek olvasásával, az adott korszakot bemutató film megtekintésével, kuruc dalok megtanulásával ismerjék meg a magyar történelem fontos időszakát, a kuruc kort, II. Rákóczi Ferenc történelmi szerepét.

Fontosnak tartjuk az olvasás-szövegértés képességének fejlesztését, a nemzettudat megalapozását, a hazaszeretet elmélyítését a diákok körében.

 Előzetes feladatok alsós tanulók számára:

·         Lengyel Dénes: Magyar mondák a török világból és a kuruc korból (Móra, Bp.,1975.) című

          könyvének Rákóczi Ferenc szabadságharca  című fejezetének elolvasása (411-474. oldal)

·        Csapatinduló, csatakiáltás írása

      Az alsós verseny tartalma:

        Az előzetes feladat bemutatása.

        Szóbeli, írásbeli feladatok az olvasott kuruc kori mondákkal kapcsolatban.

       Felkészülési anyag felsős tanulók számára:

       A 6.osztályos történelem tankönyvek erre vonatkozó leckéi 1686-től 1711-ig.

      R.Várkonyi Ágnes: Két pogány közt- Rákóczi-szabadságharc története

      /régi Képes Történelem, Móra Kiadó, Bp., 1975. /18-26.o./

       A Tenkes kapitánya c. film megtekintése

       A következő dalok, versek szövegének ismerete: Rákóczi nóta, Buga Jakab éneke, Csínom Palkó,

       Tyukodi nóta

       Mikes Kelemen életrajza, II. Rákóczi Ferenc életrajza, családja

      Bármilyen a korhoz kötődő irodalom felhasználható

      pl.: Száva István- Vámos Magda: Így élt II. Rákóczi Ferenc, Móra Kiadó,Bp., 1976/1.-2. fejezet

 Rajzverseny:

 Témája: Kuruc kori mondák illusztrálása tetszőleges technikával

 Kategóriák: 1-2. osztály, 3-4. osztály, 5-6. osztály, 7-8. osztály

 Nevezési díj: 600 Ft/fő      

 A verseny helye: József Attila Általános Iskola , Debrecen 4030, Monostorpályi u. 63.

 Időpontja: 2011. november 25. 9.00 óra

 Jelentkezés: 3 fős csapatok jelentkezését várjuk a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével

 Nevezési díj: 1500 Ft/csapat

 Jelentkezési határidő: 2011.november 10.

 Jelentkezési határidő és a rajzok benyújtásának határideje: 2011. november 10.

 Tel./fax.: +36-52-449-030

 Email: djozsef_attila@freemail.hu

 letölthető jelentkezési lap>>jelentkezési lap

 

           

  


 

          2011. VERSENY A FELSŐS OSZTÁLYOK SZÁMÁRA!

                     7 PRÓBA- 7 HÓNAP

 

     Versenyre hívjuk a felsős osztályokat, hogy közösen vegyetek részt a 7 próbában, s a versenysorozat végén majd együtt élvezzétek a jól megérdemelt jutalmat!

     Októbertől áprilisig minden hónap tartogat számotokra valamilyen érdekes feladatot, amelyeknek teljesítése során éppúgy szükségetek lesz tantárgyi tudásra, megfigyelőképességre, kézügyességre, kreativitásra, szóbeli kifejezőkészségre és testi ügyességre is. A feladatokban elérhető maximális pontszám 20 pont.

     A 7 próbán kívül minden hónap elején egy feladatsort kaptok valamilyen tantárgyból, melyet a hónap végén kell majd leadnotok Pócsiné Tóth Katalin tanárnőnél. Ezalatt az idő alatt lesz időtök utánanézni a dolgoknak, olvasgatni, kérdezősködni. A tervezett tantárgyak a következők: magyar nyelvtan, magyar irodalom, történelem, matematika, természetismeret/biológia, zene/képzőművészet. A tantárgyi tesztekben elérhető maximális pontszám 10 pont.

  TERVEZETT PROGRAM:

 1. próba- Október: helyesírás verseny

     Minden osztályból 3 fő vesz részt, magyartanáruk ajánlásával

 2. próba- November: Az Indul a bakterház c. filmklasszikus megtekintése a könyvtárban, osztályonként tetszőleges létszámban. A látottakkal kapcsolatban kaptok majd egy kérdőívet, amelyet 3 fő tölt ki osztályonként. Ebben a hónapban kerül majd meghirdetésre egy versíró verseny is megadott szavakból, irodalom, történelem, művészet témakörben.+ magyar nyelvtan teszt

 3 próba- December: A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódunk majd. Feladatotok lesz majd egy karton nagyságú karácsonyi kép készítése, tetszőleges technikákkal( rajz, textilkép, mozaik, festmény stb.)

 4. próba- Január: A kultúra napja alkalmából a meghirdetett versíró verseny műveinek leadása .        + történelem teszt

 5. próba- Február: Február a farsangi mulatságok hónapja. A versenysorozat 5. próbája ehhez kapcsolódik: az osztályoknak 10-12 perces műsorral kell készülniük, amelyet a farsangon fognak előadni. Ez lehet színdarab, paródia, vers, tánc, ének stb. + matematika teszt

 6. próba- Március: Felkészülés az országos kompetencia- mérésre. Szövegértés. + zene/    +képzőművészet teszt

 7. próba- Április: A József Attila-napi akadályverseny pontjainak beszámítására kerül sor minden osztály teljesítményéhez. + természetismeret teszt

 A verseny eredményhirdetésére májusban kerül sor.

 Az osztályok a régi épületben elhelyezett faliújságon követhetik nyomon pontjaik alakulását.

 Reméljük, hogy a közös munkába egyre többen bekapcsolódnak az osztályokból.

 Mindenkinek eredményes, jó hangulatú versenyzést kívánunk!            

                            


                             

VERSENYFELHÍVÁS         VERSENYFELHÍVÁS                                   

         2011. Iskolánk és az Ambrózia Alapítvány

    "KI TUD TÖBBET A PARLAGFŰRŐL?"

 

 címmel csapatversenyt hirdet 7-8. osztályos tanulók számára valamint rajzversenyt egyénileg,

 felső tagozatos tanulók számára              

A verseny célkitűzése:

Városunkban különösen ebben az évben igen megnőtt a parlagfű-fertőzöttség.

A virágzás idején a pollen aránya harmincszorosa volt a megengedett határértéknek.

Ezzel arányosan nőtt az allergiás megbetegedések száma.

A verseny célja felhívni a tanulók figyelmét a gyomnövény káros egészségügyi

 hatásaira, valamint irtásának, visszaszorításának fontosságára.

 A csapatversenyünkre iskolánként egy-egy három fős csapat jelentkezését várjuk!

 Rajzverseny:

 Témája: "Hogyan védekezhetünk a parlagfű egészségkárosító hatásai ellen?"

 Kategóriák: 5-6. osztályosok, 7-8. osztályosok

 Egyéni pályaműveket várunk tetszőleges technikával.

 Nevezési díj nincs.

 A csapatverseny felkészülési segédanyaga megtekinthető és letölthető>>Itt

 A verseny időpontja: 2011 október 28. péntek 14.00 óra

 A jelentkezési határidő, valamint a rajzok beadásának határideje: 2011 október 14.


  ÉVNYITÓ

 

  2011 augusztus 31. 16.30

 

                    

                     

          


       2011. ÉVZÁRÓ

     

                      

                      

                                 

 


           2011. BALLAGÁS

 

Névsor    

   

                        

                        


                                               

       TAVASZI GÁLA

 

  Időpontja: 2011. május 26. (csütörtök) 16 00  óra

      Helye: József Attila Általános Iskola

     Fellépő tehetségeink

      Óvodások műsora

      Szivárvány Óvoda – A szomorú királylány

     Felkészítő:Boros Kálmánné, Vencel Éva

      Áchim András úti Óvoda – néptáncbemutató Felkészítő: Deli Katalin

      Népi ének szakkör
     Sárig virág, ha leszakasztanálak- moldvai népdalcsokor Szóló: Rézműves Roland, Gallyas Róbert

     Felkészítő: Kathona Mónika

      Gitár szakkör
     Tavaszi dalok Felkészít
ő: Rácz Gyula

      Bábszakkör: Kityrákotty mese Felkészítő tanár: Szabó Zsoltné

      Énekkar és furulya szakkör: Felkészítő: Dr. Kriskó Miklósné

      Német és angol nyelvi csoport Felkészítő tanárok: Vizler Pálné, Sajtos Éva, Fodor Ágnes

      Színjátszó szakkör: Zalán Tibor: Rettentő görög vitéz Felkészítő: Szabóné Tóth Judit

 

                 

                 

                

                 

                


                                             

         KIHÍVÁS NAPJA 2011 MÁJUS 18 

 

  2011 május 18-án került megrendezésre a Kihívás Napja. Mindenki mozogjon 15 percet az egészséges életmódért. A program közös gimnasztikával kezdődött.A diákok részt vettek kötélhúzáson, akadálypálya és hullahopp karika versenyen, labda játékokon, majd időre mért felülés vetélkedőn.

 

                

                

             


                 

       2011 JÓZSEF ATTILA NAPOK

 

     Április 8-án pénteken került megrendezésre az iskolai akadályverseny és egészségnap. A verseny keretében az osztályok megmutathatták rátermettségüket tudásukat, ügyességüket. Az állomások többségén szellemi, műveltségi TOTÓ kitöltése után kaptak pontokat amelyeket  a Menetlevél leadása után a zsűri összesített. A tornateremben valódi akadálypályát kellett leküzdeni.

Az akadályversenyen a következő eredmények születtek:

 5-6. osztály                                   7- 8.osztály

 1. 5/b                                            1. 8/a

 2. 6/b                                            2. 7/a

 3. 5/a                                            3. 8/b

 4. 6/a                                            4. 7/b

 

 Az egészségnap eredményei:

Legötletesebb: 2.o

Legügyesebb: 3.o 

Legtalpraesettebb: 4. b

Legfegyelmezettebb: 1.b

Legkitartóbb: 4. b

Legvidámabb: 1. a

Eközben az orvosi szobában magasság, súly testzsír és vérnyomás mérésen vehettek részt az érdeklődők .

A kispályás labdarugó tornán izgalmas mérkőzéseket láthattunk .

A négy csapat körmérkőzéseket játszott .

A végeredmény:

I. Csapókert

II. József Attila

III. Epreskert

IV. Karácsony S.

Csapatunk tagjai : Dobi Dávid 8.a, Lőrinci Tamás 8.a, Barabás Zoltán 8.a, Balogh János 8.a,Gombos Ádám 8.a,Szalontai Alex 8.a, Németh Benjamin 8.b, Pataki Péter 7.a, Székely Dániel 6.b

  Városi szavalóverseny eredményei:

  Óvodások

 1.Krizsán Miklós Szivárvány Óvoda

  Iskolások:1-2. osztályosok

    1.Meggyesy Milán 1.o          1.Szűcs Flóra 2.o

                  3-4. osztályosok

    1.Giczei Lili

                    5-8. osztályosok

     1.Oláh Enikő /Vénkerti Általános iskola

 Különdíj:Hunyadi Tamás József Attila  Általános iskola

   Irodalmi vetélkedő végeredménye :

 1.Kölcsey Ferenc Gyakorló Általános iskola

 2.Hatvani István Általános iskola

 3.Gönczy Pál Általános iskola

 4.József Attila Általános iskola

 

                  


     2011. MÁRCIUS 15.

 

  Ünnepi műsorunkat március 11-én rendeztük az iskola színjátszó szakköre közreműködésével.

 

                      

                       

                    


          FARSANG 2011. FEBRUÁR 25-ÉN

 

Tájékoztató a Farsangról:                                  

  Alsó: 14.00-16.00                     Belépő: 300.-Ft

 Felső: 15.00-18.00                      DSZ.: ingyen  

 Programok:

 14.00 Jelmezesek bemutatója

 14.30 Játékok az ebédlőben

 15.00 Bohóc műsor

 15.30 Táncház

 15.50 Tombola /Fődíj: torta

 16.00 Táncbemutató

Az Aulában folyamatosan: arcfestés/100.-Ft, büfé, zsákbamacska, tombolajegy

 

                      

                      

                     


 

            VALENTIN NAP 2011

 

                    

                    


                    

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2010. december 21-én

12.00 órától kezdődő Karácsonyi Műsorunkra.

Fellépők:

Gitárszakkör

Énekszakkör

Színjátszó szakkör

 

 

         2010. FÓRUM KARÁCSONYI MŰSOR

 

2010. december 14-én iskolánk Népi Énekszakköre szerepelt a FÓRUM-ban rendezett karácsonyi ünnepségen.


        1800-as járat Erkel Ferenc és a romantika kora

 

2010. november 23-án 9 órától 11 óráig volt megtekinthető az iskola udvarában a  Petőfi Irodalmi Múzeum

utazó kiállítása.

 

                       

                      


 

              CSALÁDI SPORT DÉLUTÁN

 

   Szeretettel meghívjuk Önöket és gyermekeiket (iskolás és kisebb testvér, szülők)

  2010. november 26-i /péntek/ 15.00- 17.00 óráig tartó Családi Sport délutánra.

  Sportfelszerelés szükséges /szabadidőruha, edzőcipő/

  Programok: - játékos ügyességi sor és váltóversenyek különböző szerekkel ( labda,

                       ugráló kötél, karika stb...)

                     - labdajátékok ( foci, zsinórlabda, röplabda, kosárlabda stb...)

  Helye: József Attila Általános Iskola tornaterme

                      Mindenkit szeretettel várunk!

                                                   

                      


       OVI- SULI HÉT KÉPEKBEN

 

  kattints ide>>KÉPEK

 


      ovi-suli újság

 

  Kattints ide>>újság


       "NÁLUNK JÓ GYEREKNEK LENNI"

             

 József Attila Általános Iskola

           Ovi- Suli Hét

           

 Programok november 16.:

       8.00-  8.55 Az iskola bemutatása

       8.55-  9.40 Matematika óra

      10.00-10.45 Magyar óra ( interaktív tábla)

      10.55-11.40 Informatika óra/ angol

    November 15.: 13 óra Kézműves foglalkozás

    November 16.:   8 óra Bemutató órák a leendő elsősök szüleinek

    November 17.: Tanítók az ovisoknál

    November 18.:  Ovisok az iskolásoknál

    November 19.: 14 óra Játékos sor és váltóverseny a körzetes óvodák részvételével.

    A rendezvény fővédnöke Győri Gyula önkormányzati képviselő

     Honlap: djozsefattila.fw.hu

    e-mail: djozsef_attila@freemail.hu

    érdeklődni lehet Komolay Szabolcs igazgatóhelyettesnél tel: 449-101

    Cím: Debrecen, Monostorpályi út 63. Tel.: 52/449-030

    Szeretettel várunk minden kedves Szülőt és Óvodást a József Attila


         ISKOLÁNK ÚJ JÁTSZÓTERE

 

  Átadása 2010. november 10-én lezajlott.

 

              

                        


         2010. NYÍLT NAP

 

    Alsó tagozatos tanulók szülei részére 2010. október 26-án 1-2. óra

    Felső tagozatos tanulók szülei részére 2010. október 28- áh 1-2. óra

            1.óra  7.a. matematika óra  Szecskő-Szetei Ágnes

                      8.a. történelem óra    Komolay Szabolcs

            2.óra  6.a magyar nyelv óra Vizler Pálné

    Minden érdeklődő szülőt várunk, aki szeretné gyermekét megnézni!

 

             

 


            ÜVEGGOLYÓ 2010 OKTÓBER 15.

 

            Az Üveggolyó című vidám, mesés és zenés műsorán vettek részt iskolánk második osztályos diákjai a József Attila telepi könyvtárban. Közreműködött: Reschofsky György.

 

                      

                     

                                 képek itt>>http://2010uveggolyo.djozsefattila.fotoalbum.hu/     


 

     A ZENE VILÁGNAPJA 2010 OKTÓBER 1.

 

          Rendhagyó énekóra keretében emlékezetek  iskolánk zenét szerető diákjai az október elsejei Zene Világnapjáról. 

Ebben az esztendőben Erkel Ferenc születésének 200. évfordulóját ünnepeltük, ezért a tanulók a zeneszerző

Hunyadi László című operájának Palotás táncát hallgathatták meg. A foglalkozás zárásaként táncra is perdültek

a gyermekek egy francia kánon dallamára.

Szép zenei élménnyel, az élő zene varázsával gazdagodtak tanulóink ezen a napon.


 

      2010 ÜNNEPÉLYES TANÉVNYITÓ

 

         Szeptember elsején reggel nyolc órakor ünneplő ruhában, csillogó szemekkel érkeztek kicsik-nagyok az iskolába.

 A változékony idő miatt az aulában gyülekeztek a csemeték szüleikkel.

        Az idei évnyitó sok újdonságot hozott. Az országos változások mellett (az osztályozás újbóli bevezetése második

 osztály évvégétől, a buktatás lehetősége szülői beleegyezés nélkül, stb.…) az iskola életében is változások történtek:

Barabásné Vályi Katalin igazgatónőt és Komolay Szabolcs igazgatóhelyettest köszönthettük, valamint Rubin Andrea

német szakos tanítónő, Sajtos Éva angol szakos és Pócsiné Tóth Katalin magyar-történelem szakos tanárnő kezdhette

meg munkáját intézményünkben.

Az évnyitót jelenlétével és köszöntő beszédével megtisztelte Győri Gyula úr, az iskolaszék elnöke, területünk önkormányzati képviselője.

A színes műsor után – mely három tanuló: Zubály Szabolcs első osztályos, Küzmös Róbert másodikos és Bráner Amanda hatodik osztályos tanuló szavalatából, valamint

dr. Kriskó Miklósné és Kathona Mónika kolleganők  zenés – énekes előadásából állt, a tanulók elfoglalhatták helyeiket az osztálytermekben, és újra megszólalt a csengő ismerős dallama. 

 

                     

                    

     

 

 


KezdőlapKözérdekű
Hírek, rendezvényekFenntartóKapcsolatokPályázatokKözzétételi listaIskolánkrólBeiskolázásE-NAPLÓÉtkezés
Tantestület
Osztályok
Órarend

Szakkörök
Büszkeségeink
Tablók
Kirándulások
 


 


 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a lap a Debreceni József Attila Általános Iskola tulajdona. Az itt szereplő írások, képek szerzői jogvédelem alá esnek.