2017/2018

  Ballagás 2018

 

   Az idén két osztály ballagott és egy hetedik ballagtatott, valamint a 6.a-ból Zubály Fanni és a 6.b-ből Maklaga Nikolett. A végzősök nagy izgalommal készültek az eseményre. A szokásos ballagási énekekkel vonultak az osztály termekből az udvarra ahol az ünnepség lezajlott.

   Igazgatónő ünnepi beszéde után a nyolcadikosok búcsúja következett az iskolától a tanáraiktól és tanuló társaiktól, majd a hetedikesek köszöntek el a nyolcadikosoktól.

   Több a tanulmányi illetve versenyeken elért szép eredményekért kaptak a diákok oklevelet és jutalom könyveket.

   A ballagás záró eseményeként az összetartozást és ugyanakkor a szabadság és távozást szimbolizáló lufieresztésre került sor.

   Mindig felemelő érzés a végzősök kibocsátása az almamáterből, de egyben szomorúság is. Hiszen nagyon sok kedves emlék marad utánuk mind a nevelőkben mind a gyerekekben.

   Nagyon szép emlékezetes esemény volt az idei ballagás is.

képek itt

ANYÁK NAPJA

 Május első vasárnapján köszöntjük minden évben az édesanyákat, nagymamákat, dédmamákat. Megköszönjük a sok szeretetet, gondoskodást, mellyel születésünk óta elhalmoznak minket. Jelenlétük, munkájuk mindannyiunk életének része. Rohanva éljük napjainkat, de  biztos pontot jelenthet, ha néhány percre melléjük ülhetünk.

Ezen a napon elmondhatjuk mindazt, amit talán egész évben ott tartogatunk magunkban: "anya, mama, köszönöm, hogy vagy nekem!"

Május 10-én az első osztályosok mondtak köszönetet kis műsorukkal szeretteiknek…

képek itt

1848-1849-ES FORRADALOMRA ÉS SZABADSÁGHARCRA EMLÉKEZTÜNK

Iskolánkban már hagyomány, hogy ünnepség keretében emlékezünk meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról. Az ünnepi műsort minden évben az aktuális 6. osztályosok készítik el az iskolánk tanulóinak. Az idén sem volt ez másképp.

Ez egy kerek évforduló, ugyanis a 170. évvel ezelőtt történt eseményeket elevenítették meg. A Pilvax kávéháztól egészen Táncsics Mihály kiszabadításáig. Középpontjában a "Mit kíván a Magyar Nemzet" 12 pontjának elfogadásától annak kinyomtatásáig. A gyerekek hűen visszaidézték a történések mellett a forradalom szimbólumát a kokárdát is. Az előadásban helyett kapott a modern technika. Projektoros kivetítés segítette nemcsak a diákok előadását, de a néző közönség történelmi ismereteinek jobb megértését. Az esemény most két részletben történt megrendezésre. Előbb az alsósoknak, majd a felsős tanulók adták elő a műsort. Látványos, szép kivitelű, tartalmas előadás volt.

Köszönet a 6. osztályos gyerekeknek és felkészítőinek Gyulai Katalin és Pócsiné Katika tanárnőnek.

képek itt

FARSANG 2018.FEBRUÁR 23.

Már hagyományosan kerül megrendezésre az iskolai farsang. Az alsós és felsős gyereke is hetekkel ezelőtt kezdtek készülni az eseményre. Elérkezett a nap. Mindenki várta a megnyitót. Nagy kíváncsisággal tekintették meg egymás jelmezeit az alsós diákok. A felsősök inkább a farsangi jelmezes felvonulást követő discót várták. Meglepetést is tartogatott számukra az esemény. Megtisztelte az előadást Mozart, őt választották a zsűri elnökének. A díjazás osztályonként történt, első, második és harmadik hely formájában. Ezek a lányok és fiúk könyv ajándékban részesültek, míg a többiek édességekkel térhettek vissza a valóságba. A rendezvény jól sikerült, mert minden gyermek megelégedésére zajlott le. A felsősök a zene hangjaira járták a táncot. A résztvevők egy kellemes péntek délutánt tölthettek el.

képek itt

KARÁCSONY

Az idén is megtartottuk a már hagyományosnak nevezhető iskolai karácsonyi ünnepségünket. A gyerekek nagyon várták ezt az alkalmat, mert amellett, hogy következett a téli szünet nagy buzgalommal készültek az ünnepségre. Az ünnepi előadás a 4. osztályosok műsorával zajlott. A verses, énekes, táncos produkcióknak a gyerekek lelkesen tapsoltak. Az intézményvezető asszony köszönő szavai után kellemes vakációt kívánt a tanulóknak. Ezt követően pedig egy bejelentést tett, miszerint a fenntartó segítségével az iskolánk tanulóit játékokkal ajándékozták meg. Az ünnepség végén ennek a kiosztása történt meg, melynek iskolánk közössége nagyon örült.

képek itt

ZENEI VILÁGNAP 2017.október 1.

 

A Zenei Világnapról október 2-án rendkívüli ének-zene órán emlékeztünk meg.

Hagyományainkhoz híven az Állatok Világnapját, s a Magyar Népmese napját is ezen alkalommal ünnepeltük, hisz zenehallgatás közben különleges illusztrációk születtek a megtekintett magyar állatmeséről az osztályokból delegált csapatok közös munkája eredményeként.

    

    

    

2016/2017

BALLAGÁS- ÉVZÁRÓ

Hagyományainkhoz híven megtartottuk a nyolcadikosok ballagási ünnepségét, melyre meghívott vendégként Dankai Györgyné a Debreceni Tankerület Központi Tanügyi igazgatási referense, Daróczi Sándorné az Iskolaszék elnöke és Iványi Ibolya a Szülői munkaközösség elnöke vett részt.

A hetedikesek nevében Konkoly Krisztina, Czakó Katrin és Hernyák Bence búcsúzott. Intézményvezető asszony megszívlelendő gondolatokkal bocsátotta útjára a végzősöket. A nyolcadikosok nevében Pápai Anikó, Kolumbár Nikolett és Kóka Nikolett mondott köszönő szavakat tanáraiknak, szüleiknek. Az ünnepségen búcsúzott az iskolából a hatosztályos gimnáziumba készülő Csanádi Fanni is.

Intézményvezető asszony könyvjutalmat adott át a kiemelkedő munkát végző tanulóknak és a szülői munkaközösség néhány tagjának.

A nyolcadikosok éneke és a színpompás lufik látványa zárta a meghitt ünnepséget.

Az évzárót a kiszámíthatatlan időjárás miatt a tanulók osztálykeretben vették át bizonyítványukat az osztályfőnöküktől.

képek itt

ANYÁK NAPI ÜNNEPSÉG

Anyák napja

A 4. osztályos tanulók és pedagógusaik az idei évben is szívet melengető anyák napi műsorral örvendeztették meg az édesanyákat és a nagymamákat május 18-án. A gyerekek által bemutatott versek, dalok könnyeket csaltak a vendégek szemébe.

képek itt

MÁRCIUS 15

Iskolánk diákjai színvonalas ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulójáról. A műsor szereplői: hatodikos, hetedikes és nyolcadikos tanulók voltak. Versekkel, szónoklatokkal, körtánccal és forradalmi jelenetekkel idézték fel a múltat, közben videós lejátszások színesítették a műsort. Iskolánk tanulói sok élményben és ismeretben gazdagodtak. A sikeres előadás megvalósulását nagymértékben segítette tanáraink, diákjaink együttműködése, konstruktív és kemény munkája. Az ünnepi műsort összeállította: Fékiné Dzsula Ilona.

képek itt

FARSANG

2017. február 24-én,pénteken tartotta iskolánk a télűző farsangi mulatságát.
Az alsósok változatos,izgalmas jelmezekkel,a felsős lányok táncbemutatókkal színesítették meg a napot.
A maskarák bemutatása után sok-sok játék várta a gyerekeket,a büfében finomságok,a zsákbamacskán értékes ajándékok örvendeztették meg őket.
Ági néni arcfestéssel a kívánt álarcba bújtatta a jelentkezőket.
Az ötödik osztályosok fluoreszkálós , rendkívül egyedi táncbemutatója zárta az idei farsangi bulinkat.

képek itt

KARÁCSONY

Decemberben az iskola aulájában álló gyönyörű karácsonyfa látványa és illata is nap, mint nap emlékeztetett bennünket arra, hogy hamarosan itt a karácsony. Hagyományainknak megfelelően az idén is színvonalas műsorral készültünk a legszebb ünnep alkalmából az év utolsó tanítási napján.

Karácsonyi műsorunk első fellépője az Attila téri görög katolikus templom hagyományőrző csoportja volt. ŐK egy betlehemes előadással örvendeztették meg az iskolánk diákjait és tanárait.

 Idén is nagyon meglepetést okozott az Abakusz Színjátszó Kör fellépése a Karácsonyi mondóka című angol népköltés adaptációjának előadásával. Nánási Sanyi bácsi mikulásnak öltözve egy dallal is megörvendeztetett bennünket.

December 21-től mindegyikünk jól megérdemelt pihenését töltötte, hogy az új  évet jó kedvvel, sok-sok megvalósításra váró ötlettel kezdhessük el.

képek itt

Mikulás

Mint minden évben, most is meglátogatott bennünket december 6.-án a Mikulás.

Felkereste iskolánk minden alsó tagozatos osztályát, és persze nem volt üres a puttonya, hiszen mindenkinek osztott ajándékot.

Az ajándék mellett mindenkihez volt néhány jó szava is, amit a gyerekek versekkel és énekekkel köszöntek meg.

képek itt

 

      ZENEI VILÁGNAP

 

Rendkívüli ének-zene óra. Hogyan kapcsolódik a mese, az állatok és a zene?

Akik részt vettek 2016.október első hetében ezen az ének-zene órán 3. osztálytól 8-ig, mind megtapasztalhatták!

Láthattak egy állatmesét a magyar népmesék sorozatból (melyhez készíthettek illusztrációt otthon…), kitölthettek egy zenei totót mesék filmzenéiről, és alkalmi zenekar részesei lehettek, a megnézett meséket kísérték ritmushangszerekkel.

A gyermekek apró ajándékokkal-és reményeink szerint -kellemes élményekkel folytatták napjukat.

          

          

ÉVNYITÓ

képek itt

   Ballagás- Évzáró 

Ballagás 2016. június 17. 16.30  Évzáró 2016. június 17. 17.30

képek itt

2015/2016

         József Attila Nap

Április 8-án, pénteken József Attilára, iskolánk névadójára emlékeztünk intézményünk tanulóival együtt. A napot közös megemlékezéssel, koszorúzással kezdtük, majd ezt követően mind az alsós, mind a felsős osztályaink játékos akadályversenyen mérték össze tudásukat, ügyességüket. A gyerekeknek a különböző „állomásokon” más-más jellegű feladatokat kell megoldaniuk.
Az alsósok számára: megzenésített versek felismerése, kiegészítése, híres magyar költők arcképének kirakása, József Attila élete, valamint versíró verseny.

A felsősöknek: általános műveltségi teszt, versek felismerése különböző formában, József Attila élete, valamint ügyességi akadálypálya leküzdése. Az előző évekhez viszonyítva újításként vezettük be, hogy a feladatok megoldása interaktív tábla segítségével történt, így a gyerekek érdeklődése, lelkesedése is hatékonynak bizonyult.     

Ezt követően az alsó tagozatosok tavaszi plakátokat készítettek; a felsősök a Telekom által szervezett okos-digitális foglalkozáson vettek részt, melynek célja, hogy az internet használatának veszélyeire, az adatvédelem fontosságára hívja fel a tanulók figyelmét. Végül a nap izgalmainak levezetéseként játékos sportfoglalkozások előzték meg az akadályverseny eredményhirdetését.   

Ebben a tanévben az alábbi eredmények születtek:

1.helyezett: 8.o.     97 pont
2.  helyezett: 7.o.   81,5 pont
3.helyezett: 6.a      81 pont
4. helyezett: 5.o.    77 pont
5.helyezett:  6.b     71pont

Városi vetélkedő a költészet napján

Az iskolánk több mint tíz évre visszatekintő hagyományainak megfelelően az idén is megrendeztük a költészet napján, névadónk születésnapján a városi versmondó- és rajz versenyt. E nemes vetélkedőn közel 100 gyerek vett részt a város különböző óvodáiból és általános iskoláiból. A rajzpályázatra színpompás, igényes versillusztrációk készültek, a szavalóversenyen pedig a klasszikus és a modern magyar irodalom alkotásaiból készültek fel a versenyzők. A zsűri tagjai között köszönthettük Vékony Anna színművésznőt, Pincés Katalint, a Szivárvány Óvoda vezetőjét é s Szabóné Székes Mariannát, a telepi könyvtáros vezetőjét.

A szavalóverseny eredményei:

óvodások:   1. Bakóczy Ada Hanga    Angyalkert Óvoda
                 2. Nagy Erika Viktória     Szivárvány Óvoda
                 3. Nagy Alex                    Hétszínvirág Óvoda
  különdíjas: Szilágyi Viktória          Sípos Utcai Óvoda

1-2. osztályosok:     1.Csukás Vivien           Petőfi Sándor Általános Iskola
                            2. Zsákai Rebeka          Petőfi Sándor Általános Iskola
                            3. Deli Titanilla            Vörösmarty Mihály Ált.Iskola
             különdíjas: Molnár Milán           Kölcsey Ferenc Ref. Gyak. Ált. Isk.

3-4.osztályosok:     1. Vilmán Pál               Vörösmarty Mihály Ált. Iskola
                           2. Csuka Gréta              Vörösmarty Mihály Ált. Iskola
                           3. Perényi Levente        Petőfi Sándor Általános Iskola
            különdíjas: Tömösvári Linda       Epreskerti Általános Iskola

5-8.osztályosok:     1. Grecskó Hajnalka     Szoboszlói Úti Általános Iskola
                           2. Asztalos Fanni          Szoboszlói Úti Általános Iskola
                           3. Damu Édua               Vénkerti Általános Iskola
            különdíjas: Nagy Loretta             Vénkert általános Iskola

A rajzverseny eredményei:

óvodások:    1.Bakóczy Ada Hanga        Angyalkert Óvoda
                  2.Nagy Balázs                    Angyalkert Óvoda
                  3.Laczikó Csenge               Sípos Utcai Óvoda

1-2.osztályosok:     1. Ötvös Pálma          Benedek Elek Általános Iskola
                           2. Deli Titanilla         Vörösmarty Mihály Általános Iskola
                           3. Horváth Lara         Benedek Elek Általános Iskola
            különdíjas: Takács Roland       Benedek Elek Általános Iskola

3-4.osztályosok:     1.Kovács Krisztina Zita     Benedek Elek Általános Iskola
                           2.Hajnal Attila                    Vörösmarty M. Általános Iskola
                           3. Hernyák Bence               József Attila Általános Iskola
             különdíjas: Boróczki Gergő             Bárczi Gusztáv EGYMI

5-6.osztályosok:     1.Lisztes Bianka és Diána       Petőfi Sándor Általános Iskola
                           2.Mátyás Andrea                     Lilla Téri Általános Iskola  
                           3. Botos Dorina                       Lilla Téri Általános Iskola

7-8.osztályosok: különdíjas: Májinka Emese   József Attila Általános Iskola 

          József Attila Kupa

 Intézményünk 2005 óta rendezi meg a hagyományos városi József Attila Kupa kispályás labdarugó versenyt. A 2015/2016-os tanévben a Debreceni József Attila Általános Iskola III. korcsoportos fiú csapata nyerte meg a vándorkupát, immár harmadszor, amely így végleg iskolánkba marad. A kupán a következő intézmények vettek részt rajtunk kívül: Csapókerti Általános Iskola-második helyezést ért el-, Epreskerti Általános Iskola -harmadik helyezést ért el és a Karácsony György Általános Iskola-negyedik helyezést ért el.

     képek itt

         MÁRCIUS 15.

Az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeire emlékeztek iskolánk tanulói nemzeti ünnepünkön. Az iskolai megemlékezésen az Abakusz Színjátszókör műsorát láthatták diákjaink, melyben már saját tanulóink is részt vettek. A műsort szerkesztette, rendezte a szakkör vezetője: Nánási Sándor, aki már második éve segíti iskolánkban a dráma művészetében tehetséges gyermekeink fejlődését.

       képek itt

           FARSANG

„Itt a farsang, áll a bál!”                   

   Február 19-én, Zsuzsanna napján iskolánk hagyományainak megfelelően mi is farsangi karnevállal búcsúztattuk a telet. A gyerekek most is nagy izgalommal készültek erre a napra. Az alsó tagozatosok számára kora délután kezdődött a mulatság a jelmezesek színpompás felvonulásával, melyet háromtagú zsűri értékelt: Baloghné Üveges Edit a szülők képviseletében, Lőrinczné Zsóka néni és Pócsiné Kata néni a pedagógusok részéről. Senki nem maradt jutalom nélkül, hiszen minden jelmezes kisdiák kapott valami apróságot azért, hogy maskarát öltött e jeles néphagyomány alkalmából.
Ezek után különböző ügyességi vetélkedőkön vehettek részt a gyerekek: toronyépítés, kockázás, csokievő verseny, lufifújás, ropievő verseny, célbadobás, puzzle és rulett.  Mindezek mellett lehetőség nyílt arcfestésre és zsákbamacska –vásárlásra is.

 A felső tagozatosok szintén a farsangi hangulatot fokozó bemutatókkal színesítették a rendezvényt: három táncos előadást láthattunk, melyet a Hét próba című, egész tanéven át tartó vetélkedő részeként adtak elő a gyerekek. A bulit most is mint mindig  sulidiszkó zárta.

A rendezvény ideje alatt a finomságokat, süteményeket és üdítőket a Szülői Munkaközösség biztosította, melyet ezúton is nagyon szépen köszönünk!

képek itt

MAGYAR KULTÚRA NAPJA

Január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából iskolánk három tanulója: Kovács Barbara, Nagy Barbara és Pápai Anikó egy szép, színvonalas prezentációt készített, melyet iskolánk 4. osztályos tanulói hallgattak meg a telepi könyvtárban. Az előadást egy rövid, játékos totóval zártuk.

            

          képek itt

ZENEI VILÁGNAP

Iskolánkban hagyomány, hogy megünnepeljük a zenei világnapot (okt.1.).

Ebben az évben több ünnepet is összekapcsoltunk ezzel az alkalommal.

A magyar népmese napjáról (szept. 30.) és az állatok világnapjáról (okt.4.) is ezen a rendkívüli ének

órán emlékeztünk meg.

Minden osztály képviselte magát egy-egy 3 fős csapattal.

Az állatok beszéde című magyar népmese megtekintése után a gyerekek színes ceruzákat fogtak kezükbe, s

Saint-Seans: Állatok farsangja című művének hangjai közben fogalmazták meg gondolataikat, érzéseiket közös rajzaikon, melyek ezen ünnepekkel kapcsolatban születtek meg bennük.

Az elkészült műveket zsűrizés után az iskolai faliújságon lehet megtekinteni.

          

         2014/2015

 

           ANYÁK NAPJA

 A 2. osztályos tanulók 2015. május 7- én sok szép virággal, versel és dallal köszöntötték az

 édesanyákat, és a nagymamákat.

                      

                      

MÁRCIUS 15. ÜNNEPSÉG

 Ebben a tanévben rendhagyó módon emlékeztünk meg az 1848-as forradalom eseményeiről. Iskolánk alsó tagozatos tanulói a 6. osztályosok ünnepi műsorát láthatták, felkészítő tanárnőjük: Jánosiné Szoboszlai Ágnes. S felső tagozatosok ünnepi megemlékezését az Abakusz színjátszó kör egyedi és igen művészi színvonalú előadása tette feledhetetlenné. Vezetőjük: Nánási Sándor.

                       

                      

      KARÁCSONY

    Hagyományainknak megfelelően az idén is színvonalas műsorral emlékeztünk meg a karácsonyról. Elsőként egy mesejátékot láthattunk a bábszakkör előadásában Télapó az erdőben címmel. Ezt követte a furulya szakkör produkciója, majd az alsó és felső tagozatos református hittanra járó gyerekek versekkel, énekekkel köszöntötték az ünnepet. Aztán Barabás Róbert gitárszólóját hallhattuk, majd a 4.osztályosok előadásában egy angol mondókát. A ünnepség befejezéseként Gallyas Róbert szép karácsonyi dalokat énekelt a közönségnek. Felkészítő pedagógusok és hitoktatók: Szabóné Németh Márta, Karácson Éva, Pesti Anita és Pluhárné Szűcs Enikő.

  Iskolánk karácsonyi ünnepsége képekben.

         

         

                             

        2013/2014

 

 

      BALLAGÁS JÚNIUS 13.    

     Ballagási ünnepségünket 2014. június 13-én tartottuk.

 

                      

                              

                       2012/2013

 

             ANYÁK NAPJA

 Iskolánk diákjai ünnepi műsorral köszöntötték az édesanyákat.

 

                        

                      

          2011/2012

 

      2012 PÜNKÖSD

 Pünkösdi fesztivál néven az önkormányzat szervezésében a Békás-tónál városunk általános iskolásai színes műsoraikkal szórakoztatták az érdeklődőket. A mi iskolánk színjátszó köre két rövid jelenettel mulattatta a közönséget: az egyik az „Egerek”, másik a „Kutyabaj” címet viseli. Felkészítő tanárnőjük: Szabóné Tóth Judit.   

 

                      

                         

         2012 "MINDENKINEK BECSENGETTEK"

 A "Mindenkinek becsengettek" program keretében iskolánk 3. osztálya 2 hónapon keresztül,

 heti 1 alkalommal egy down-szindrómás kislányt lát vendégül dráma játék illetve kézműves foglalkozások keretében. Az együtt eltöltött idő alatt közös produktumokat hozunk létre, amelyet május 25-én a Down Egyesület által szervezett gálán mutathatunk be. A program célja a fogyatékkal élők elfogadásának segítése, társadalmi beilleszkedésük segítése, valamint a többségi iskolákban tanuló gyerekek tolerancia képességének fejlesztése. Iskolánk 3. osztályos tanulói és nevelői már két éve vesznek részt a programban. 

                  

          2012 ANYÁK NAPJA

                     

                      

        MÁRCIUS 15. ÜNNEPSÉG

                      

                            

           2010/2011

           2011 MUSE MULTIKULTURÁLIS MŰVÉSZETI PROGRAM

                     

                    

         KARÁCSONYI MŰSOR

 Időpontja: 2011. december 21. szerda, 12 óra

Helye: József Attila Általános Iskola tornaterme

A műsorban fellépnek: Énekkar és furulya szakkör Felkészítő: Dr. Kriskó Miklósné 

Színjátszós csoport a népi ének szakkörrel közösen Felkészítő: Szabóné Tóth Judit és Kathona Mónika

 

               

               

               

            FÓRUM KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS

 2011. novemberében iskolánk 3. osztályos tanulói kézműves foglalkozáson vettek részt

 a FÓRUM bevásárlóközpontban, ahol gyönyörű karácsonyi mécseseket készítettek.

 

               

 

           CSALÁDI SPORTNAP

 2011. november 11.-én családi sportnapot tartott az iskolánk, melyen változatos

sorversenyekkel bizonyíthattak a gyerekek és családtagjaik.

 

               

                   

            ZENE VILÁG NAPJA

 2011. október 04.-én ünnepeltük a Zene Világ Napját iskolánkban. Liszt Ferencről

emlékeztünk meg, aki 200 éve született. Zongora és furulya muzsikát hallgathattak a

 résztvevők és közös dal tanulással, majd kvízjátékkal zárult a rendhagyó énekóra.

          

                

 

          SPORT NAP

 Magyar diák Sport Napját tartottuk iskolánkban 2011. szeptember 30-án.

Felülést, helyből távolugrás, kislabda dobás és iskolánk körbe futásával bizonyíthattak tanulóink.

 

              

               

              

             SZÜRETI - DIÓNAP

 2011. szeptember 24-én szombaton  szüreti és diónapra gyűltek össze a környékbeliek a

József Attila - telepi könyvtárban. Iskolánk Bóbita népi ének szakköre is műsorral

kedveskedett a rendezvény alkalmából.

               

                                 

              "MINDENKINEK BECSENGETTEK"

     2011 májusában a Lovarda adott otthont a "Mindenkinek becsengettek" gála műsornak,

ahol iskolánk második osztályos tanulói is felléptek.

 

            

 

              2011 ANYÁK NAPJA

     Iskolánk alsó tagozatos diákjai 2011 május végén köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat.

          

           2009/2010

           ÜNNEPÉLYES TANÉVNYITÓ 2010

         Szeptember elsején reggel nyolc órakor ünneplő ruhában, csillogó szemekkel érkeztek kicsik-nagyok az iskolába.

 A változékony idő miatt az aulában gyülekeztek a csemeték szüleikkel.

        Az idei évnyitó sok újdonságot hozott. Az országos változások mellett (az osztályozás újbóli bevezetése második

 osztály évvégétől, a buktatás lehetősége szülői beleegyezés nélkül, stb…) az iskola életében is változások történtek:

Barabásné Vályi Katalin igazgatónőt és Komolay Szabolcs igazgatóhelyettest köszönthettük, valamint Rubin Andrea

német szakos tanítónő, Sajtos Éva angol szakos és Pócsiné Tóth Katalin magyar-történelem szakos tanárnő kezdhette

meg munkáját intézményünkben.

Az évnyitót jelenlétével és köszöntő beszédével megtisztelte Győri Gyula úr, az iskolaszék elnöke, területünk önkormányzati képviselője.

A színes műsor után – mely három tanuló: Zubály Szabolcs első osztályos, Küzmös Róbert másodikos és Bráner Amanda hatodik osztályos tanuló szavalatából, valamint

dr. Kriskó Miklósné és Kathona Mónika kolleganők  zenés – énekes előadásából állt, a tanulók elfoglalhatták helyeiket az osztálytermekben, és újra megszólalt a csengő ismerős dallama. 

 

             

           

             BALLAGÁS 2010

Iskolánk nyolcadik osztályos tanulói 2010 június 18-án 17 órakor búcsúztak tanáraiktól, diáktársaiktól.

             

               
  

          TAVASZI GÁLA 2010

A debreceni József Attila Általános Iskolában az idén 15. alkalommal rendezték meg a Tavaszi Gálát, amelynek az a célja, hogy a tehetséges tanulók, szakkörök bemutatkozzanak a szülők és a pedagógusok előtt.
         Ezúttal a népi ének szakkör pünkösdi népszokásokat és lengyel népdalokat, a gitárszakkör tavaszi dallamokat adott elő. Az angol nyelvet tanuló alsó tagozatos gyerekektől színes énekes, mondókás összeállítást hallhattunk, a színjátszó csoport pedig egy görög mítosz, a „Paris almája”  dramatizált változatát adta elő. Az iskola aulájában a kézműves szakkör alkotásait csodálhatták meg az idelátogatók. Felkészítő tanárok: Kathona Mónika-népi ének szakkör, Rácz Gyula-gitár szakkör, Badar Gabriella-angol nyelv, Szabóné Tóth Judit-színjátszó szakkör. Díszletek: Jánosiné Szoboszlai Ágnes-rajz szakkör, kiállítás: Bodnár Gáborné-kézműves szakkör.

 

                  

                         

     

          TAVASZI PEDAGÓGIAI NAPOK 2010
       
2010. május 17-18-án rendezte meg a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a Tavaszi Pedagógiai Napok rendezvényeit, amelyeknek egyik helyszíne a József Attila Általános Iskola volt.   

            Az intézményben bemutató órákat tekinthettek meg az idelátogató szakemberek. A foglalkozások közös célja a hátrányos helyzetű tanulók képességbeli és szociális kompetenciáinak fejlesztése volt.

            Az iskolapszichológus, Szabóné Balázs Erika vezetésével, valamint Környeiné Hermann Ágnes fejlesztő pedagógus segítségével a gyerekek olyan készségeket gyakorolhattak be, amelyek a társadalomba való megfelelő beilleszkedést segítik elő. A fejlesztő foglalkozáson pedig Barkócziné Linzenbold Erika irányításával olyan tanulási képességeket sajátíthattak el, amelyekkel az ismeretszerzési folyamat sikeresebbé válhat számukra. A rendezvényt Barabásné Vályi Katalin igazgatóhelyettes nyitotta meg és jelenlétével megtisztelte Szilágyiné Finta Judit a DMVJ Oktatási Osztályának képviseletében. A résztvevő vendégek olyan tapasztalatokkal gazdagodhattak, amelyekkel sikeresebbé tehetik saját munkájukat. 


              

             

            Megnyitó a József Attila napon 2010

Április 9-én a József Attila nap keretében több verseny is volt iskolánkban. Ekkor rendeztük meg a városi szavalóversenyt, a városi irodalom vetélkedőt és a kispályás labdarúgó kupát.
E napon tartottuk a városi rajzverseny eredményhirdetését.
A délelőtti megnyitót megtisztelte jelenlétével Pósán László országgyűlési képviselő és Győri Gyula terültünk városi képviselője.
Vendégeink megkoszorúzták az iskola udvarán álló József Attila szobrot.
            
          

             

 

            Könyvtárdíszítés 2010

 Március 17-én kézműves foglalkozásra hívta meg a József Attila Általános Iskola ügyes kezű diákjait Szabóné Székes Marianna könyvtáros kolléganő. A gyermekek ötletes tavaszi virágfüzéreket készítettek, amelyeket felajánlottak a könyvtár díszítésére. Így immár tavaszi színpompában várja a telepi könyvtár kedves olvasóit!

Bővebben itt >>

 

            Ünnepi műsor 2010. március 15.

 

           

                 

           Karácsonyi gála 2009

           

              REGIONÁLIS KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI NAP 2009

 Iskolánk volt az egyik helyszíne október 16-án a regionális közlekedésbiztonsági nap megyei fordulójának.

             A versenyt a Nemzeti Közlekedési Hatóság Észak-alföldi igazgatósága szervezte. Iskolánk három fős csapatai játékos KRESZ vetélkedőben vettek részt,  tesztlapokat töltöttek ki közlekedési ismereteikről.
A szellemi megmérettetés után ügyességi vetélkedő következett, melyen a tanulóknak előre felállított kerékpáros pályán kellett végigmenniük hiba nélkül. A versengést különböző bemutatók (tűzoltó, kerékpáros, motoros rendőr) zárták.

            Reméljük, hogy ez a rendezvény elősegíti a tanulói balesetek csökkenését. A tanulóink jobban odafigyelnek a szabályos közlekedésre.

A rendezvényen készült fotók:

                 

            

                
               

         A zene világnapja 2009. október 1.

Rendhagyó énekóra keretében emlékezetek meg iskolánk zenét szerető diákjai az október elsejei Zene Világnapjáról. 

Ebben az esztendőben Joseph Haydn halálának 200. évfordulóját ünnepeljük, ezért a tanulók a zeneszerző Üstdobütés szimfóniájának részletét hallgathatták meg. Kiss Alexandra, főiskolai hallgató, tanítványunk testvére, zongorán interpretálta a művet. Dr. Kriskó Miklósné énektanárnő énekhanggal és szolmizálással illusztrálta a darabot, és a művész életútját, munkásságát vázolta. Szabóné Tóth Judit magyar szakos-könyvtáros tanárnő Shakespeare zenéről szóló gondolataival egészítette ki az emlékezést. Alexandra későbbi korszakok egy-egy zeneszerzőjének zongoradarabjaival is színesítette a programot. Végül a diákokkal közösen elénekeltük a Viva la musica c. éneket, kánonban is.

Szép zenei élménnyel, az élő zene varázsával gazdagodtak tanulóink ezen a napon.

               
                

        Évnyitó 2009

            

                    
   


Kezdőlap

IskolánkrólDokumentumok
AktuálisPályázatokÉtkezés
Névadónkról
Információk
TantestületBeiskolázás
Osztályok
Szülőknek

Szakkörök
Pedagógusoknak
Büszkeségeink
Diákcsemege
Ünnepségek
Versenyek
Kirándulások
Tablók
Kirándulások
Kapcsolatok
 

  

 

 

 

 

Ez a lap a Debreceni József Attila Általános Iskola tulajdona. Az itt szereplő írások, képek szerzői jogvédelem alá esnek.