2017.MOGYORÓSKA

A 8. osztály két napos osztálykiránduláson vett részt a Zemplénben. Első nap Mogyoróskán a szállás elfoglalása és az ebéd után túráztunk Regéc várához, ahol gyönyörködtünk a panorámában. Második nap Vizsolyban megtekintettük az Árpád- kori templomot, az első magyar nyelvű bibliát, megismerkedtünk a könyvnyomtatás és borkészítés folyamatával. Boldog-kő váránál korhű ruhába öltözött idegenvezetők vártak és vezettek végig a váron, az ólomkatona kiállításon. Megnéztük a fegyverkészítőket, táncházat. Tokaj érintésével érkeztünk haza egy nagyon jó hangulatú kirándulásról.

képek itt

2016. KEREKERDŐ ÉLMÉNYPARKBAN 

2016 június 8-án a 3. osztályosok a Kerekerdő Élményparkba kirándultak el. A Balla- tó melletti "csodavilág" hatalmas élményt nyújtott a gyerekeknek. Megnézték az interaktív mesepavilonokat, meghallgatták a "Beszélő Fa" meséit. A trambulinon, az ugráló várban és a játszórengetegben kiélhették a mozgásigényüket. A legbátrabbak a tó fölött is átcsúsztak egy kötélpályán. A vízi kikötőben a tutajozást is kipróbálták több- kevesebb sikerrel. Egy szó mint száz, remekül érezték magukat, s megannyi élménnyel gazdagodtak.

képek itt

 2013. el vándorló lovas tanyán

2013. május 22-én iskolánk 4. osztályos diákjai a Nyíregyháza melletti El- vándorló lovas tanyára kirándultak. A rossz időjárás, az eső sem rontotta el jókedvünket, amit azt az alábbi fotók is bizonyítják.

            

            

            

        2012 debreceni állatkertben

Az 5. b osztály a debreceni Állatkertben és Vidámparkban töltött el egy szép napsütéses napot. Az Egyetem előtti szökőkútnál haladtak át a Nagyerdőn a Békás-tavat is érintve, és a Csónakázó-tó mellett értek az Állatkerthez. Tetszettek a gyerekeknek a kis majmok mutatványai a faágakon, a meg sem mozduló napozó vízilovak, a szintén lustálkodó oroszlán és örvös medve. Meg lehetett simogatni a kecskéket, szamarat. Nagy élmény volt számukra, hogy a gondozó bácsi engedélyével ők etethették Szilvesztert, a zsiráfot. Szépek voltak a zebrák, kardszarvú antilopok, lámák, struccok. Hatalmas kígyókat, faágnak látszó botsáskát, óriási krokodilt figyelhettek meg a Pálmaházban. A Vidámparkba érve a megújult Elvarázsolt kastélyt láthatták, ahol a Toldi jelenetei elevenedtek meg viaszbábok segítségével.  A legjobban mégis mindenkinek a dodzsemezés és a magasba emelkedő, forgó repülő csészealj tetszett. Közös fagyizással ért véget a program, mindenki jól érezte magát.

            

          

     2012 Hoór völgyében kirándultunk

Kétnapos kiránduláson vettek részt  a 8.a,7.a,7.b,6.b osztályok tanulói. Első nap a Hoór völgyben    felmásztunk a Suba-lyuk ősemberbarlangba. Bogácson templomot, Hagyományőrző Múzeumot láttunk, fociztunk, éjszakai túrán vettünk részt. Másnap egri városnézés után megmásztuk Szarvaskő várát, majd Szilvásváradról kisvonattal mentünk a Szalajka-völgybe, majd gyalog vissza. A Bélapátfalvai vidámparkban fejeződött be a gazdag program.

          

          

      2012 Hortobágy

A harmadikosok és az 5.a osztály a Hortobágyra látogatott el. A tanulók körülnéztek a Látogató Központban, ahol a puszta madárvilágát tekinthették meg interaktív kiállítás formájában, majd a kézműves udvaron és a játszótéren töltöttek egy kis időt. Szafari busszal utaztak a Vadasparkba, ahol egy idegenvezető néni segítségével ismerkedtek meg a Hortobágyon őshonos állatokkal. Nagy élmény volt számukra a mellettük elsétáló szelíd gólya, a porban hengergőző vadlovak, a két kicsi most született vadcsikó. Láttak egész közelről őstulkot, farkast, rókát, sakált, vadmacskát. Változatos madárvilágot figyelhettek meg, találkoztak a réti sassal, keselyűvel, feketególyával, pelikánnal, kárókatonával. Visszaérkezve megnézték a Pásztormúzeumot, Körszínt, ahol az ősi pásztorélet kellékeit figyelhették meg. Végül a kirakodóvásárban nézelődtek, majd fagyiztak, játszottak. Tartalmas, szép napot töltöttek el a hortobágyi pusztán.     

         

         

         

         

      2012 Hármashegyalja

 Erdei iskolában voltunk

 Iskolánk 4. osztálya lehetőséget kapott arra, hogy három napot a Hármashegyaljai Erdei Iskolában tölthessen.

 A program a környezeti nevelés, a természetvédelem és a környezettudatos viselkedés tudatosítását   célozta meg.

 Május 2-án Zsuzsi vonattal utaztunk ki az iskolába. Kipakolás után a közeli tanyába mentünk, ahol megnéztük a házi illetve vadállatokat, majd szekérre ülve bebarangoltuk a környező erdei utakat. Ebéd után Gergő bácsival, aki a program szervezője, végigjártuk a tanösvényt. Estefelé íjászbemutatón vettünk részt, ahol ki is próbálhattuk a „fegyvereket”. A nap lezárásaként esti túrán voltunk Edit néni vezetésével. A zsúfolt nap után kicsit nehezen, de éjfél felé elaludtunk. Másnap délelőtt a szabadban megtartott természetismeret óra után tettünk egy nagy sétát. Ebéd után Anna néni tartott nekünk érdekes előadást a madarakról. Előkerült az elektormikroszkóp, aminek segítségével az emberi szemnek láthatatlan élő és élettelen dolgokat is megnézhettük. A bemutató után mindenkinek lehetősége volt belenézni a mikroszkópba. Később a körszínben, a szabadban három csoportban dolgoztak a gyerekek. Preparátumokat, koponyákat, terméseket válogattak, majd kívánságra Gergő bácsi beszélt a kiválasztott kedvencekről. Uzsonnára kemencében sült lángossal laktunk jól. A nap csúcspontja a hármashegyi tóhoz való séta volt, ahol kis hálót kaptak a tanulók, és üvegekbe gyűjtötték, amit fogtak. Került bele csíkhal, vízi skorpió, csigák, rákocskák. Nagyon élvezték a „halászatot”.

A harmadik napon délelőtt egy közös óra után újra kimentünk a tóhoz, ahol besétáltunk a szigetre. Megfigyeltük a jellemző növényeket és állatokat. Láttunk sok-sok vízi rovart, siklót, békákat. Ebéd után a vonat indulásáig a réten, a játszótéren töltöttük el az időt.

Mindenki nagyon jól érezte magát, úgy érzem hasznos, emlékezetes időtöltés volt ez a három nap.

          

          

                           

 

       2011 júliusban Hortobágyon táboroztak diákjaink

         

                 

         

         

 

     Osztálykirándulás 2011

Iskolánk alsó tagozatos diákjai a Koppány fogadóhoz és Kalandparkhoz kirándultak májusban.

         

Iskolánk felső tagozatos diákjai Mogyoróskára kirándultak.

         

         

         

       Osztálykirándulás 2010
2010 júniusában az 5.a, 5.b és a 6.a osztály tanulói közös kiránduláson vettek részt.
Ellátogattak a Diósgyőri Papírgyárba, Bükkszentkeresztre, Lillafüredre és a Nyíregyházi Vadasparkba.

        

        

 

     Kirándulások

2009. májusában az osztályok osztályfőnökeik szervezésében kirándulásokon vettek részt.

A 4.a, 4.b, 2.a osztályok együtt utaztak el Nyíregyháza Sóstóra az Elvándorló tanyára.
Itt kézműves foglalkozáson, kalandos játékokon vettek részt a gyerekek.

      

      

      


 

KezdőlapKözérdekű
Hírek, rendezvényekFenntartóKapcsolatokPályázatokKözzétételi listaIskolánkrólBeiskolázásE-NAPLÓÉtkezés
Tantestület
Osztályok
Órarend

Szakkörök
Büszkeségeink
Tablók
Kirándulások
 


 


 

 

 

  

 

 

 

Ez a lap a Debreceni József Attila Általános Iskola tulajdona. Az itt szereplő írások, képek szerzői jogvédelem alá esnek.